İhtiyarlık kaç yaşında başlar

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ihtiyarlik.jpg

Kristof Kolomb Amerika’yı keşfe çıktığı ilk yolculuğunda 50 yaşını çoktan aşmış durumdaydı.
Pasteur kuduz asısını bulduğunda 60 yaşındaydı.
Mimar Sinan, Süleymaniye camisini bitirdiğinde 70 yaşını geçmişti. Selimiye camisini tamamladığında ise 86 olmuştu.
Galileo, ayın günlük ve aylık çizimlerini yaparken 73 yaşındaydı.
Charlie Chaplin, 76 yaşında film yönetmenliği yaparak hala işinin başındaydı.
Goethe, en büyük eseri Faust'u ölümünden bir yıl önce, yani 82 yaşında bitirmişti.
Nobel ödüllü Alman doktor Albert Schweitzer 88 yaşına rağmen Afrika hastanelerinde durmaksızın çalışarak ameliyat yapıyordu.
Ressam Titian 99 yaşında hayata gözlerini yumdu. "Lepanto Savaşı" adlı ünlü tablosunu ölümünden bir yıl önce tamamladı.
Dört defa İngiltere başbakanı seçilen Gladstone, son kez göreve geldiğinde yaşı 83'du.
Gençlik hayatın belli bir çağı ile ilgili değildir.
İnsan, kendine olan güveni derecesinde genç, şüphesi derecesinde yaşlıdır.
Cesareti derecesinde genç, korkuları derecesinde yaşlıdır.
Ümitleri derecesinde genç, ümitsizliği derecesinde yaşlıdır.
Hiç kimse fazla yaşamış olmakla ihtiyarlamaz. İnsanları ihtiyarlatan, ideallerinin gömülmesidir. Seneler cildi buruşturabilir. Fakat heyecanların teslim edilmesi ruhu buruşturur. İnsanlar yaşadıkça yaşlandıklarını sanırlar, halbuki yaşamadıkça yaşlanırlar
İnsan ihtiyar olmaya karar verdiği gün ihtiyardır.
Güzelliği görme yeteneğini kaybetmeyen asla yaşlanmaz.
Yaşlanmak bir dağa tırmanmak gibidir. Çıktıkça yorgunluğunuz artar. Nefesiniz daralır ama görüş alanınız genişler.
"Beynimiz yeni tecrübeler keşfettiği sürece insan genç sayılır."
William GLADSTONE [/COLOR]

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ihtiyarlamanın bir yaşı yoktur ..Sayilarda takilip kalmayin..Nefes aldiginiza sukr edin...sırıtık.:,
İnsan ihtiyar olmaya karar verdiği gün ihtiyardır.
Güzelliği görme yeteneğini kaybetmeyen asla yaşlanmaz.
Yaşlanmak bir dağa tırmanmak gibidir. Çıktıkça yorgunluğunuz artar. Nefesiniz daralır ama görüş alanınız genişler.
ihtiyarlık derken neyin kastedildigi çok onemlidir ,dogal yaşlanmamı yoksa ruhsal yaşlanmamı?sırıtık.:,
ruhunuz kirlenmedikçe tükenmedikçe temiz ve saf tutabilirseniz hep gençsiniz....
insan kendini hissettigi yaştadır her zaman ,50 sinde olursunuz ama kendinizi 40 da hissedersiniz bazı aktiviteleri yaptıgınızda vucudunuz karşı koyarak gerçek yaşınızı belli eder ,

bunlar kendini genç goren yaşlılardır ,diger tarafta hem vucudu hem ruhu yorulmuş fiziki yaşlılar vardır...

bir diger yaşlılarsa gunumuzde çok sık rastlamaya başladıgımız genç nineler dedelerdir ,

sozde bunlar gençtirler ,ama ya gerçek öylemidir çogu içten içe çokmuş bıkkınlaşmış bu dunyadan bir an evvel goçup gitmeyi duşunen gençlerdir..YaHu Size ne oldu..daha yaslanmadan yasliliga burunmussunuz!!Oysa bu yas ve doneminizi gercekten yaslandiginizda cook ararsiniz da BULAMAZSINIZ!!!cddvb..

daha 25 30 larına gelmeden tukenmişler bitmişlerdir ,işte bence gerçek ihtiyarlar bunlardır ,bu bahtsız gençler aslında yaşama en çok ihtiyacı olanlar..yaşamanin nimettini bilmiyen deprasyonlu insanciklardir!!
ama suç onların degil ,suç biz ebeveynlerin ,toplumun .bu gençleri daha ilkokul sıralarından başlayarak bir yarışın içine sokmakta onları belki kaldıramıyacakları yukleri yuklemekteyiz ,yok SBS ,yok ÖSS ,yok KPSS ,yok ...SSS ler diye diye daha 20 li yaşların başında hayatdan bezmiş ,beklentisi kalmamış ,yılgın insanlar haline sokmayı çok guzel başarıyoruz..
ehh okullu bitirse universiteli copculerimiz olur! diyerek yasama azmini de bizler yok etmiyormuyuz?

anneler babalar sizlere sesleniyorum ,20 li yaşlarda nine dedeleriniz olmasını niye bu kadar çok istiyorsunuz ,çocuklarınızı biraz ozgur bırakın helal daire icinde niye gençliklerini yaşamasinlar...Onlar genc gulsunler, sacmalasinlar...

onlara her zaman refah dolu bir yaşam verebilmek mumkun ,peki ya kaçırdıkları çocuklukları !
acaba kaçımız onları geri verebilir ,hiç duşundunuzmu ?hmmnn

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Samuel Ullman adındaki bu yaşlı adam, 80 yıllık hayat tecrübelerinden süzülerek oluşan bu kitabının ‘Gençliğin Felsefesi’ adlı bölümünde şöyle diyordu:
- Gençlik hayatın belli bir çağı ile ilgili değildir.

“İnsan kendine olan güveni derecesinde genç,şüphesi derecesinde yaşlıdır.
Cesareti derecesinde genç, korkuları derecesinde yaşlıdır.
Ümitleri derecesinde genç ve ümitsizliği derecesinde yaşlıdır.
Hiç kimse yalnız birkaç yıl fazla yaşamış olmakla ihtiyarlamaz.
İnsanı ihtiyarlatan, ideallerinin gömülmesidir. Seneler cildi buruşturur fakat heyecanların feda edilmesi ruhu buruşturur.”

şu bir gerçektirki; Hiç kimse Yaşlanmayı kabullenmek istemez,
Ancak bazı insanlar yaşlandıkça kafaları daha iyi çalışır,daha sağlıklı kararlar alır ,ama
şu da bir Gerçektirki yaşlanan insanın vucut direnci Düşer ve Gücü azalır,
Dolayısıyla, gençlik ve ihtiyarlık arasında değişik açılarda farklılıklar vardır, benim bu
husutaki görüşüm bir insan ben yaşlandım, ben yapamam,benim aklım ermez
gibi mazeretlerin arkasına sığınmamalı, biri bana kaç yaşındasın dese alacağı cevap 18 olur.

yaşlılar, tembel tembel oturup ölümü mu beklemeli?
Bana göre, en Hayırlı insan ; İnsanlara, faydalı olandır...burada yasli insanlar gönüllu olarak
insanliga hizmette calismaktadir...calistigim cocuk koruma servisinde gönüllu cocuklari pazar gunu kiliselere,
spor faaliyet ve aileleri ile ziyarette getirip goturmekte...
yani bu isi bedava hic bir cikarlari olmadan neden yaptiklarini merak edip sordum..
verdikleri cevap muhtesem di...
Gönüllülüğün sosyal bir eylem olmasının yanı sıra, psikolojik etkenlerinin de olduğunu göz ardı edemeyiz.
Bir insanın herhangi bir çıkar gözetmeden bir başkasına yardım ettiği düşünüldüğünde yardım eden kişinin de kendini ne kadar iyi hissettiği inkar edilemez.
Kişi kendisine güven duygusuyla ve gururla dolar.
ve onlarin cevabi.. kendimizi insan olarak bir ise yaradigimizi hissderek kendimizi genc, faydali ve halen dinc hissdiyoruz diyorlardi...

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Bilemiyorum ama, ihtiyarlik biraz da vücudunuzun hastalik sebebiyle direncinin kirilmasiyla alakali bir sey...
Yürüyüsünden, gücü ve kuvvetinden, bedeni sagligindan mütevellit orta yaslarda sandigim birine yasini sordugumda 80'ini gecmis oldugunu ögreniyorum kendisinden.
Dolayisiyla, hastalik düsmeyen bedenler, seneleri de devirseler genc ve dinamik duruyorlar.
Dua edin de bedeninize hastalik düsmesin.
Hastalik düsmediginde gencsiniz demektir.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
“Yaşlılık; ne saçın ağarması, ne de belin bükülmesidir, gayesi biten ve ümidi sönen herkes yaşlıdır. “
Yılların geçmesine öfkelenme, gençliğe yakışan şeyleri gülümseyerek teslim et geçmişe.
Yapamıyacağın şeylerin yapabileceklerini engellemesine izin verme.
Rüzgarın yönünü değiştiremediğin zaman yelkenleri rüzgara göre ayarla,
çünkü dünya karşılaştığın fırtınalarla değil, gemiyi limana getirip getiremediğinle ilgilenir.

Üst Alt