İçimizde konuşan ses kim?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
konusanses.jpg

SORDUN mu HİÇ Kendine?
gencim..guzelim..zenginim..kariyerim ve toplumda saygin yerim var hep böyle mi kalacağım?

SORDUN mu HİÇ Kendine?
herşeye sinirleniyorum herşeyden öfkeleniyorum ..
herkesi kiriyorum hep böyle mi kalacağım?

Hep bilmediğimiz farkına varamadan aramaktan vazgeçemediğimiz bir arayış içinde olmadık mı hepimiz?Her insanın nefsi vardır!
Nefs “insanda ve cinde şer, kötülük kuvveti” anlamına gelmektedir.

İçimizde konuşan ses kim? bunu biliyor muyuz?
Kendi kendimize konuşuyoruz değil mi?
aslında içimizde; kendi kendimize konuştuğumuzu zannediyoruz ama gerçeği öyle değil...
Bir konuda iyi düşünmemiz için içimizdeki can icindeki Canan vicdanimiz..ozumuz! konuşuyor, kötü yorumluyorsak içimizdeki bizi kotulugu emr eden Nefis konuşuyor.

Namaz kılanlarımız, ibadet edenlerimiz bilir ‘’ALLAHU EKBER’’ deyip tekbir alırız...
‘’ALLAH’ım dünyevi her şeye sırtımı dönerek Alemlerin Sahibinin huzurundayım’’. diyerek bizi Yaradana iltica ederiz..
Ama namaz içinde, namaza durmadan önce; düşünmediğimiz konuları bile düşünebiliyoruz değil mi? bu içimizdeki kötü sesten kaynaklanıyor; bunu biliyor muyuz?
Namazda iken dünyevi konular hakkında nasıl düşünebiliyoruz? İçimizdeki vesvese veren kötü ses sayesinde ibadetimiz ‘’iyi, güzel, faydalı amel’’ olmaktan çıkmıyor mu?
“ALLAH’IM dünyevi her şeye sırtımı dönerek huzurundayım.” iste ins. her konuda bunu soyleyip icimizdeki nefis sesini bastirabilenlerden olmayi Rabbim nasip etsin ins.

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
amin inşallah kardeşim, allah razı olsun...

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Rabbim dilinizden Allah zikrini düşürtmesin inşallah , ne zaman zikri bırakırsınız işte ozman şeytanınız (vesvese) musallat olur ....

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Rabbim dilinizden Allah zikrini düşürtmesin inşallah , ne zaman zikri bırakırsınız işte ozman şeytanınız (vesvese) musallat olur ....
Aynen kardesim menna ve sadakna..
Forma dikkat ederseniz Nazar nedir ve nasil nazardan korunuruz konularini paylasmaktayim.. neden mi cunku burada bir Arkadasim Turkiyeden bana Nazar boncugu getirip hediye etti ..ben de boyle hurafelere sahsen inanmam...
her insanda negatif pozitif enerji oldugunu bilen bir insan olarak aklima.. mantigima uymiyani kabul edemedim..
arastirdim. zaten arastirmadan oncede kendimi bildim bileli her sabah ve gece yatmadan Ayetel kursi felak.. nas dualarini okur Rabbime her turlu kotuluk..ser..kaza..bela ve Nazardan Rabbime siginirim..
Cunku Nazar yani bir bakis insanin kendi negatif enerjisini bosaltiginda neler yapabilecegini sahsen sahit oldum.. tsk.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
552414_10151057181382676_417250127_n.jpg

Her zaman mutlaka kalbini dinle. Hayatta senin için neyin doğru olduğunu bir tek içindeki ses söyleyebilir.
Dolayısıyla içindeki sesle konuşmayı öğren. Her gün kendinle kalmak için zaman ayır ve kalbini dinle.
gerçekten ne hissettiğini bulabilmek için dinlemeye çalış. Bazen içindeki ses sana çok zor geleni yapmanı söyleyebilir yada duymak istemediklerini söyleyebilir…Korkma
ve içindeki sesi dinlemeye devam et...
O SES SANA DUYMAK ISTEDIKLERINI DEGIL DUYMAYA IHTIYACIN OLANLARI HEP FISILDAR!!

Her zaman mutlaka kendine iyi davran. Kendini sev şefkatle yaklaş. Yanlış yaptığında acımasızca kendini eleştirip üzme...
Aksine başını okşa kendini kucakla ve her şeyin geçeceğini BUNDA DA BIR HIKMET OLDUGUNU söyle...

Üzgün olduğunda kırıldığında acı çektiğinde mutsuz hissettiğinde kendine özen göster tıpkı hasta bakar gibi kendine bakım uygula.
Yapmaktan hoşlandığın aktivitelerle meşgul ol ve bu durumdan çıkarak kimsenin seni incitmesine üzmesine izin vermeyeceğini göster

Hayatta her şeyin bir bedeli olduğunu asla unutma ve bedel ödemek istemediğin için kendini boşlukta bırakma.
Örneğin bir insanı incitmişsen ödeyeceğin bedel o insanın güvenini yitirmektir.
Eğer seni sevmeyen biriyle birlikteysen yalnız kalmaktan korkup ilişkide kalma çünkü kalmanın bedeli sevgisiz bir hapiste yaşamaktır.
Eğer farklı olmaktan korkuyorsan ve başka insanları taklit edip onlar gibi olmaya çalışıyorsan ödeyeceğin bedel kendine olan saygını yitirmek olacaktır.
Diğer taraftan bazen kendin gibi olmanın bedelinin de yalnız kalmak olduğunu unutma.
O halde yaşamda her zaman bir bedel ödeyeceğini hatırla.
Bir adım atmadan önce mutlaka ödeyeceğin bedeli bil ve kazanacaklarına değip değmedine bakarak kararlarını ver.
Hayatta en büyük dostun sen olabileceğin gibi hayattaki en büyük düşmanın gene sen olabilirsin.
Seçimini yap ve kendin için dostu mu yoksa düşmanı mı olacağına karar ver. Yaşamdaki tüm acıları atlatabilirsin her şeye rağmen mutlu olmayı başarabilirsin
istersen kötü alışkanlıklarını bırakabilir ve her zaman yeniden başlayabilirsin.
İstersen kendine yeni bir hayat kurabilirsin. Eğer kendinin dostu olabilirsen….

Dıştan gelen ve sizi yıpratan etkenler BÖLÜNMEYE sebep verir. Ama en zararlı bölünme insanin kendi kendimize yarattığımız bölünmedir.
Bölünmenin sebepleri; acılar kaygılar korkular aşırı duyarlılık öfke tartışma tiksinme tembellik sorumluluktan kaçma can sıkıntısı
pişmanlık kararsızlık unutkanlık bir şeyi zamanında yapmamak.

Dünya ve kendinizle barışık olmak. Bu görkemli anda hiç bir şey canınızı sıkmaz ne insanlar ne dünya nede KENDİNİZ...
kENDIN OL !!kendin ile barışık OL!!yeter...

Meryem Kaya

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
konusanses.jpg

SORDUN mu HİÇ Kendine?
gencim..guzelim..zenginim..kariyerim ve toplumda saygin yerim var hep böyle mi kalacağım?

SORDUN mu HİÇ Kendine?
herşeye sinirleniyorum herşeyden öfkeleniyorum ..
herkesi kiriyorum hep böyle mi kalacağım?

Hep bilmediğimiz farkına varamadan aramaktan vazgeçemediğimiz bir arayış içinde olmadık mı hepimiz?Her insanın nefsi vardır!
Nefs “insanda ve cinde şer, kötülük kuvveti” anlamına gelmektedir.

İçimizde konuşan ses kim? bunu biliyor muyuz?
Kendi kendimize konuşuyoruz değil mi?
aslında içimizde; kendi kendimize konuştuğumuzu zannediyoruz ama gerçeği öyle değil...
Bir konuda iyi düşünmemiz için içimizdeki can icindeki Canan vicdanimiz..ozumuz! konuşuyor, kötü yorumluyorsak içimizdeki bizi kotulugu emr eden Nefis konuşuyor.

Namaz kılanlarımız, ibadet edenlerimiz bilir ‘’ALLAHU EKBER’’ deyip tekbir alırız...
‘’ALLAH’ım dünyevi her şeye sırtımı dönerek Alemlerin Sahibinin huzurundayım’’. diyerek bizi Yaradana iltica ederiz..
Ama namaz içinde, namaza durmadan önce; düşünmediğimiz konuları bile düşünebiliyoruz değil mi? bu içimizdeki kötü sesten kaynaklanıyor; bunu biliyor muyuz?
Namazda iken dünyevi konular hakkında nasıl düşünebiliyoruz? İçimizdeki vesvese veren kötü ses sayesinde ibadetimiz ‘’iyi, güzel, faydalı amel’’ olmaktan çıkmıyor mu?
“ALLAH’IM dünyevi her şeye sırtımı dönerek huzurundayım.” iste ins. her konuda bunu soyleyip icimizdeki nefis sesini bastirabilenlerden olmayi Rabbim nasip etsin ins.

Amin Amin Amin duaa.. Allah razı olsun

Üst Alt