İçimden sesler duyuyorum

S

Serenseren

Kayıtsız
Misafir
Selamün Aleyküm.
Ben dün bir konuda birine yalan attım birden çok ama tanımadığım birine internetten sonra ben napıyorum dedim o kadar pişman oldum ki tövbe ettim ....
Sonra akşam içimden ses geldi bana pencereye gitmemi söyledi, gittim sokak lambasına bakmamı istedi, baktım bana dedi ki, bak lambada ışık yayıyor yaklaşınca ampülde ısıtıyor dedi ama güneş değil, gerçek değil dedi. Dünya bir yalan gerçek değil gerçek bu dünya değil lamba beşeri güneşe bak sen dedi, gerçek güneşte dünya gerçek değil dedi ve benle konuştu baya. Diyolog kurduk nefsimi terbiye etmem için birşeyler yapmamı istedi ama bana o kadar zor gelen şeylerdi ki egom, gururum nefsimin istemeyeceği şeyler. Allah yoluna ilerlemek için nefsini terbiye etmek için yap dedi bana biri. O kadar nefsimin ağır bastığı konuydu ki yapamadım, bu benim için çok zor dedim. Kolaydan başlamak gerek gibi şeyler dedim, diğerleri de zor geldi nefsim ağır bastı ama yaptım.

Bunlardan öncede bana senin allah yolunda ilerlemek istemen gibi isteklerini kalbin istemiyor, dilin istiyor dedi. Sanki beni eğitmeye gelmişti nefsimi terbiye etmek için bana önerilerde bulunuyordu. Sonra ağaca bakmamı istedi, baktım baktım, iyice baktım ağaçta 2 göz şeklinde beyaz ışık farkettim üstlerde daha sonra görebileceğim son nokta olan evimin pencerisinde gözüken dağlara baktım. Bir balık şekli gözüktü gözüme, dağların üstünde ve bana dedi balık yerde gökyüzünde yüzebilirmi dedi? hayır yüzümez dedim ancak denizde yüzebilir. Ve bana dedi ki sen gökyüzünde yüzmek istiyorsun, olmayacak şeye inanma dedi, sence benim hayallerim olamazmı dedim, hayır dedi.. Sonra uyumak istedim, hayır uyuma dedi neden deyince nefsin uyumak istiyor nefsine karşı çık dedi ama çok uykum var dedim o da nefsine uyma nefsinle savaş dedi ve kalktım gittim. Evdekilere kola kattım oturdu biraz önce dediğim gibi nefsimin istemeyeceği şeyler yapmamı savaşmamı istedi yaptım. En son uyudum sabah uyandım. Arkadaşlarımla buluşmaya avm ye gittik masada otururken üzgündüm bana dediki üzülme hased etme vazgeç hasedden dedi mutlu ol dedi, nefsine uyma dedi bana. Masaya bakmamı istedi, baktım bak masa yere tabana dayanıyor dayanmasa duramaz dedi, sende allaha dayan gibi şeyler dedi.... Ve ben ne zaman allah'a zikir çekzem tevekkül halinde olsam veya dua etsem konuşmayı hemen kesiyor Allah'la aranıza giremem diyor bana ben napmam gerek bilmiyorum. Dün sen kimsin diyip durdum benmi delirdim kendi kendime konuşuyorum dedim, hayır dedi ben kendimden şüphe etmeye başladım ne düşünmeliyim? Ben zor manevi olarak zor zamandayken ve Allah'a senin yolunda ilerlemek istiyorum yardım et diye dua ettiğim günlerdi dün.. Yardım ederseniz çok sevinirim aslında ben ona karşılık vermeyi kesince o da kesiyor ben birşey deyince diyor artık... ŞimdidenAllah razı olsun...
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
ve aleykumusselam ve rahemtullahi ve berekatuhu..hepimizin içine doğan düşünceler var elbette.
İyi olanları Allah'tan, Kötü olanları ise şeytandandır.haa bir de nefsimizin, ruhumuzun, vicdanimizin sesi de var..
Kalbimiz, bir tür misafirhane gibidir. Hayat boyu meydana gelen iç ve dış tesirlere ev sahipliği yapar durur.
Bu tesirlerin en önemlisi de, irade dışı meydana gelen iç fısıltılardan oluşur. Bu fısıltıların bir kısmı iyi huylu, bir kısmı kötüdür.
Bu durumda ev sahibine düşen; iyileri ağırlayıp, kötüleri uğurlamaktır.


Hz. Peygamber s.a.v. Efendimiz buyurmuştur ki:
Kim içinde hakka, hayra, iyiliğe çağıran bir ses duyarsa, bilsin ki bu Allah’tandır ve hemen Allah Tealâ’ya hamd etsin. Kim de içinde şer ve inkâra çağıran bir fısıltı duyarsa ondan uzaklaşsın ve hemen şeytandan Allah’a sığınsın.”

Ben de bir konuda hata ya da günahişlediğimde Vicdanımın sesinden uyuyamam.. Sus hele Sus derim ama velakin susturamam!!
nefsim ile ruhum sesi arasında git gellerdeyim..

Evet,Ben de bir ses var içimde ara ara konuşan,bazen duyuyorum ,bazen dinliyorum bazen de dinlemiyor sonradan kafami duvarlara vuruyorum...
Bu ses Elinden geldiğince beni kollayıp korumaya çalışıyor..Tehlikelere karşı bugüne değin defalarca uyarmış olan,
Kendine gel kendine Bir anlık zevk için ahirettini yakma diyor!!

Ya da Dikkat et! Sen bu insana çok güveniyorsun ama sonunda üzülebilirsin!’ diye yol gösteriyor..
Bana zarar gelmesin diye gece gündüz uğraşan,Nereden geldiğini bilmediğim
Kimliği meçhul, bedenimde taşıdığım, sessiz,sedasiz ama içimde yankılanan bir ses duyuyorum..
ama Ben, onu bazen hiç dinlemiyorum.ama Gelin görün ki…Eninde sonunda hep o haklı çıkıyor.

Bazeb bu ses Avazı çıktığı kadar bağırdı. Yok, yine söz geçiremedi!bu haylaz nefsime...ben de az değilim
Hep kafamın dikine doğru gittim, durdum.Ee! Sonra da aynı kafayı tabiri caizse duvardan duvara vurdum.
Bugün bildiğim tek şey var kiOnu dinlememekle, kendime yazık ettiğim.
Hani eskilerin deyişiyle, şöyle okkalı bir tokadı hak ettim..

İçimdeki ses, alabildiğine şefkatli, narin ve samimiNe kadar yaramazlık yaparsam yapayım beni kırmıyor,beni yanliz bırakmıyor
Her daim affediyor,beni daima Hayra,iyiliğe ,güzelliğe davet ediyor!!ayni Rabbim gibi...


https://www.islamiforumlar.net/serbest-kursu/29709-kendi-kendime-konusuyorum.html
 
S

serenselen

Kayıtsız
Misafir
Gerçekten rahatladım çok teşşekkürler Allah razı olsun,Ne muradınız varsa versin sizi sevdiklerinize sevdiklerini size bağışlasın inşallah..
 
K

Kayımeryem tsız

Kayıtsız
Misafir
O sesi dinle kardes o sesi bende duydum ilk başta dinlemedim ama hep var.
 
E

EMİRHAN ASLAN

Kayıtsız
Misafir
Benimde icimde susmayan bi ses var

Messela yemek yıycem yeme yersen kayeberdersın, namaz kılcam namaz kılarsan kaybedersın, kılmassan kazanırsın sunu soyle yaparasan soyle olur bunu boyle yaparsan boyle olur hıc bıtmeyen bi ses var yardımcı olun lutfen.
 
Üst Alt