Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Ibadet Ehli olmiyanlardan Uzak mi durmaliyiz?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 49175" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: black">Selamun Aleykum Gonul dostlarim.. Sizi bilmem ama Ben Ibadet ehli olmiyanlardan hep uzak durdum .. duruyorum..ve hep duracagim...</span></p><p><span style="color: black">imanli, takva ve ibadet Ehli olmiyan insanlar ile ne kadar anlassam bile bir An geliyor imani, dini bir bosluk bir mesafe kendiliginden olusuyor..</span></p><p><span style="color: black">Benim ile onlar arasinda hayatta, olaylara bakis acimiz farkli oldugundan ibadet Ehli olmiyan insanlardan zaman zaman sebebini bilmedigim bir huzursuzluk geliyor...</span></p><p><span style="color: black">bunu genel icin konusup yazmaktayim..</span></p><p><span style="color: black">cunku ibadet etmedikleri icin olsa gerek nurani, rahmani bir duygu ibadet eksikligi sanki bana da yansiyor.. onlar icin uzuluyor yardim edemedigim icin sadece onlardan uzak kalmak istiyorum...</span></p><p><span style="color: black">insan sevdiklerini hep HUZUR icinde gormek istedigi icin ...</span></p><p><span style="color: black">Sevdiklerini O`nun huzuruna davet eder....</span></p><p><span style="color: black">hem insan sadece kendi dunya ve ahirettini kurtarmayi dusunurse...bencil olur..</span></p><p><span style="color: black">insan Din kardeslerinin de ebedi hayattini dusunur hele ki bir de O din kardesi Onun cook sevdigi Gonul dostu ise..</span></p><p><span style="color: black">Bu konuda gunlugume yazdigim bir YAZIYI buraya ekliyerek tum samimiyetim ihlas ile Sizler ile paylasmak istedim..:</span></p><p><span style="color: black">Eyy sevdigim insan!!</span></p><p><span style="color: black">bari cumalari evinin yakinindaki camiye cumalara gitsin.. ne kadar guzel olurdu..</span></p><p><span style="color: black">bir gun o hic ugramadigin camide cenazen kilindiginda seni hic kimse bilmiyecek, tanimiyacak icten af ve magfirettin icin dua edenin bile olmiyacak bunu anlasa ne olur du sankki..</span></p><p><span style="color: black">sen gidebilirsin.. bu nimeti kullan bence .....(yarın kılarım diyenlerin dün kıldık namazını, misali)olmazsin..</span></p><p><span style="color: black">Evet Ibadet ehli olmiyanlardan hep uzak dururum neden mi?</span></p><p><span style="color: black">Cunku:ben 20 senedir kufur diyarinda imanimi korumaya nefsime yenilmemeye calisan bir zavalli nefis Ehliyim..</span></p><p><span style="color: black">benim sizin gibi cevremde Ali.. ahmet Fadime ninelerin nasihat ve uyarilari yok.. gunde 5 vakit ezan degil kilise sesleri altinda yasiyoruz...</span></p><p><span style="color: black">bizde gunde 5 vakit ezan duyulmuyor gunde 5 defa kulluga ilahi cagrisi yok..</span></p><p><span style="color: black">kilise sesleri altinda ezan seslerini hayal etmenin ne oldugunu bilirmisin?</span></p><p><span style="color: black">Ruhun daraldiginda kendini en yakin Camiye atmanin ferahligini.. bilirmisin..</span></p><p><span style="color: black">bilseydin zaten evinin yanindaki camiden hic cikmazdi?</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">Arkadas, dost ve cevremi secer iken hep arkadaslarimin benden daha gucluu imani ve ibadet ehli olmalarinia dikkat ettim..</span></p><p><span style="color: black">cunku.. kendim gibi zayif insanlar ile olursam ..</span></p><p><span style="color: black">korkum odur ki..nefsime yenilirim..</span></p><p><span style="color: black">kendi gunahim.. bana yetmezmis gibi .. bir de baskasinin gunahini.. Vebalini sirtima yukliyemem..</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">o tip insanlardan hep uzaklastim ki daha hayirlisi gelsin diye.. varligim hic bir guzelige vesile olamiyorsa o arkadaslikta kendimi gereksiz hissedigim icin hep uzaklasmis ama dualarim o sevdiklerim, gonul dostlarim icin daima daim olmustur ve olacaktir ins.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 49175, member: 1049"] [COLOR=black]Selamun Aleykum Gonul dostlarim.. Sizi bilmem ama Ben Ibadet ehli olmiyanlardan hep uzak durdum .. duruyorum..ve hep duracagim... imanli, takva ve ibadet Ehli olmiyan insanlar ile ne kadar anlassam bile bir An geliyor imani, dini bir bosluk bir mesafe kendiliginden olusuyor.. Benim ile onlar arasinda hayatta, olaylara bakis acimiz farkli oldugundan ibadet Ehli olmiyan insanlardan zaman zaman sebebini bilmedigim bir huzursuzluk geliyor... bunu genel icin konusup yazmaktayim.. cunku ibadet etmedikleri icin olsa gerek nurani, rahmani bir duygu ibadet eksikligi sanki bana da yansiyor.. onlar icin uzuluyor yardim edemedigim icin sadece onlardan uzak kalmak istiyorum... insan sevdiklerini hep HUZUR icinde gormek istedigi icin ... Sevdiklerini O`nun huzuruna davet eder.... hem insan sadece kendi dunya ve ahirettini kurtarmayi dusunurse...bencil olur.. insan Din kardeslerinin de ebedi hayattini dusunur hele ki bir de O din kardesi Onun cook sevdigi Gonul dostu ise.. Bu konuda gunlugume yazdigim bir YAZIYI buraya ekliyerek tum samimiyetim ihlas ile Sizler ile paylasmak istedim..: Eyy sevdigim insan!! bari cumalari evinin yakinindaki camiye cumalara gitsin.. ne kadar guzel olurdu.. bir gun o hic ugramadigin camide cenazen kilindiginda seni hic kimse bilmiyecek, tanimiyacak icten af ve magfirettin icin dua edenin bile olmiyacak bunu anlasa ne olur du sankki.. sen gidebilirsin.. bu nimeti kullan bence .....(yarın kılarım diyenlerin dün kıldık namazını, misali)olmazsin.. Evet Ibadet ehli olmiyanlardan hep uzak dururum neden mi? Cunku:ben 20 senedir kufur diyarinda imanimi korumaya nefsime yenilmemeye calisan bir zavalli nefis Ehliyim.. benim sizin gibi cevremde Ali.. ahmet Fadime ninelerin nasihat ve uyarilari yok.. gunde 5 vakit ezan degil kilise sesleri altinda yasiyoruz... bizde gunde 5 vakit ezan duyulmuyor gunde 5 defa kulluga ilahi cagrisi yok.. kilise sesleri altinda ezan seslerini hayal etmenin ne oldugunu bilirmisin? Ruhun daraldiginda kendini en yakin Camiye atmanin ferahligini.. bilirmisin.. bilseydin zaten evinin yanindaki camiden hic cikmazdi? Arkadas, dost ve cevremi secer iken hep arkadaslarimin benden daha gucluu imani ve ibadet ehli olmalarinia dikkat ettim.. cunku.. kendim gibi zayif insanlar ile olursam .. korkum odur ki..nefsime yenilirim.. kendi gunahim.. bana yetmezmis gibi .. bir de baskasinin gunahini.. Vebalini sirtima yukliyemem.. o tip insanlardan hep uzaklastim ki daha hayirlisi gelsin diye.. varligim hic bir guzelige vesile olamiyorsa o arkadaslikta kendimi gereksiz hissedigim icin hep uzaklasmis ama dualarim o sevdiklerim, gonul dostlarim icin daima daim olmustur ve olacaktir ins.[/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Ibadet Ehli olmiyanlardan Uzak mi durmaliyiz?
Alt