Hz. Adem ile Einstein

sabri98

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
12 Temmuz 2015
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ

S.A.

Benim aklıma bir konu takıldı:
Halamın yıllar önce bana hediye ettiği "Peygamberler tarihi" adli bir kitap serisinin içerdiği Atamız Hz. Adem a.s.'ın hayatını anlatan bir kitapcığın içerisinde şöyle okudum:

Allah cc hz. Ademe yollari kısaltma kabiliyetini vermisti. Yollar hz. Ademin ayakları altinda kısalır, uzun mesafeleri bu şekilde kısa bir sürede katetmek kabiliyetiyle hz. Adem anamız hz. Havvaya daha çabuk ulaşabildi.

Aranızda Einsteinın teorisini bilen kaç kişi var bilmiyorum. Einsteinın teorisi der ki:

Işık hızından üstün bir hız yoktur, ışık yüksek hızından dolayı zamanı yavaslatır ve mekanı ezer ve kısaltır.

Siz de acaba benim gibi bir alaka görebiliyormusunuz?
 

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
9 Mayıs 2014
Mesajlar
1,176
Tepkime puanı
4
Aleyküm es selam kardeşim aramıza hoş geldin sefalar getirdin üyeliğin daim olsun inşallah...
senin kurduğun bağlamı anladım lakin bu şekilde bir bilgim yok fakat benim öğrendiğimde ; atamız Hz Adem as şimdiki biz insanlardan fiziki yapısı daha iri ve kuvvetli imiş ve doğal olarak bizim adımlarımız ile onun adımları arasında kilometreye varan farklar olabileceği için daha çabuk kavuşmuş olmaları gibi bir sonuç çıkmış idi nacizane bu da benim aklımın bulduğu kavuşma çözümü idi sevgili kardeşim, bakalım diğer kardeşlerimizden bilgisi olan çıkarsa bizde aydınlanırız inşallah....Selametle yerlerin ve göklerin yegane sahibine emanet olun selamün aleyküm.
 

uslu_çocuk

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
20 Ocak 2016
Mesajlar
60
Tepkime puanı
2
Sen Anştaynı filan boşver arkadaş. Anştayn Musa (as)'ın nehri ikiye bölmesini, Muhammed (sav)'in ayı ikiye bölmesini, İsa (as)'ın yaratma mucizesini nasıl açıklar? Açıklayamaz. Tıpkı (eğer yaptıysa) Adem (as)'ın tayyi mekanını da açıklayamadığı gibi.

Kaldı ki;
yollari kısaltma kabiliyeti
ile kastedilen Adem (as)'ın boyunun çok uzun olduğu, bu yüzden de adımlarının da çok uzun olduğu ve gitmek istediği yere hızlıca ulaştığı olabilir.
 
Üst Alt