Hiç Birimiz Sınanmadığımız Günahın Masumu değiliz

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hayatta düstur edindiğim bazı sözler vardır ve o sözleri bana hatırlatıp duran olaylar, insanlar ve duygular..
mesela;Hiç Birimiz Sınanmadığımız Günahın Masumu değiliz....
Hepimizin her şey olabilme potansiyeline sahip olduğunu bilelim. Başkasında yadırgadığımızı onun büyümüş olduğu ortamlara bizi de koyarlarsa aynı şeyleri yapabileceğimiz gerçeğini görelim. Hepimizin çok korktuğumuz ortamlarda yalan söyleyebileceğimizi Kabul edelim..
Demek ki sınanmadığın günahtan sınanıncaya kadar kendimizi o günahtan uzak bilmiyelim..

acilangul1

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Hiç kimse sınanmadığı günahın masumu ,yada kahramanı değildir..
bir şeyleri nefsinize hakim olarak yapmıyorsanız işte o zaman o şey hakkındaki imtihanı geçmişsinizdir.
sınanınca kaybedenleri, şimdilik sınanmadığı için kaybetmeyenler kınamaya kalkarsa, sadece komik olurlar, acınası hale düşerler ,sınansaydılar belki kaybedebilirlerdi...
Sınanmadığımız bir imtihan hakkında konuşmak kolaydır ama yaşamak zordur....
ama bilmediğimiz ,imtihan edilmediğimiz konularda ahkam kesmeye o kadar meraklıyız ki....

Ayağı kayıp düşerek de olsa, dönene helal Olsun, Başını duvarlara vurup da kendine gelene helal Olsun...

Kimse kimseyi günahından ötürü kınama hakkına sahip değildir..
biz insanları yargılayamayız, ancak Allah cc. yargılar...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm gönül dostum ;ilk başta başlığı okuyunca kafam karıştı anlayamadım ama açıklamayı okuyunca mutlu oldum,elhamdülillah korkup kaçtığımız halden bahsediyormuşsunuz hatırlatmanız için Allah cc sonsuz razı olsun sizden.duaa..acilangul1

Üst Alt