herşeyi zamana bırakmak saçmalık, bazı şeyleri zamana bırakmak akıllılık olur...
Yaşadıkları bir olaydan dolayı sıkıntılı bir hale bürünen Adam,bu meseleyi nasıl yapsakta hem manasal boyutta hem maddesel boyutta içimiz rahatlasa diye soran kadın'a der ki;
Yapacak bişey yok,zamana bırakalım,
Kadın,bir çözüm hal etme yoluna gitmeyen adamın bu sözüne karşılık bocalarsada hemen toparlanır ve;Hııım böylemi düşünüyorsun
" tamam O zaman her şeyi zamana bırakalım O halleder" heee?
Pek iyi.....Madem öyle, o zaman söyle O,zaman'a bu meseleyi Senin için halletsin !!!
Adam;Bak canıııım.....İyi dinle! Zaman hiç bir şeyi halletmez!
Her şeyi İnsanlar,ALLAH'ın ona verdiği maddi manevi rızıklarla,zamani geldiğinde halleder....
Yani o an,yaşanılan olay karşısında sıkıntıya düşmüş,şaşkınlık içinde ne yapacaklarini bilemezler..
inş.O kargaşaliktan çıktıkları zaman,bir sonraki adımları,birbirlerine danışmakla, yine akledip bu aklettiklerini birbirine nakledip aktarmakla,
FİİLİYATLA bir çıkış paylaşımına,yani sorunu çözüm yoluna giderler...
İNSAN,tüm sıkıntılarını yine insanla paylaşarak en alt seviyeye indirerek,madden,fikren,manen yardımlaşarak aşar...
Yine insan,sevgiyi BİR/BİR/İYLE paylaşarak,arttır...
Subhan olan O,ALLAH ki,Her şeyi insana bahşeylemiş,ihtiyaçlı halk eylemiş ve yine ihtiyaçlarını gidermesi için tüm nimetleri(maddi,manevi,akli,bedeni)
kullanıma sunmuş.O, merhametli Rahmen ve Rahimdir ki O,hiç bir şeye muhtaç olmazken,tüm muhtaç olduklarını sana ikram etmiş...
O,ndan gayrı hatasız,kusursuz ya da ihtiyaçsı bir insan gösterebilirmsin bana ..
Herşeyin bir Ol-ma vakti vardır...O zaman geldiğinde, sebepler devreye girer ve istenen durum hasıl olur.
Gönül Lambasi neden söndü?
Onu rüzgârdan korumak için mantom ile örttüm;
Havasiz kaldi,İşte bu yüzden söndü...
Çiçek neden soldu?
Onu aceleci bir sevgiyle bağrıma bastım;
Sevgi suyu ile sahiplenme zehirini de kattim
İşte bu yüzden soldu...
Nehir neden kurudu?
Yalnız kendim kullanayım diye, bir yerine bent yaptım;
Nehrin asil sahibini unuttum !!
İşte bu yüzden kurudu...
Gönül teli neden koptu?