Her şeyin kâinatta İki yüzü vardır

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selam üstadim "La havle vela kuvvete vela kudrete illa billa huvvel aliyül azim"

ARZ DA SOHBET EDELİM Çünkü Ben bu nefis ile sadece Arz ehliyim..

aslinda bu soru nerden geldi..Depresyon’a tek çare Sevmesyondan geldi..
Olay, insan ve eşyanın sadece zahiri yönü değil!!bâtını yönünü de bakmaya teşvikten geldi.....

Çünkü dokunduğum her şeyin zahiri bir bâtını yönünü vardı..ve bizler sadece zahiri maddesi üzerine odaklaniyorduk..
Oysa bâtını zâhirinden daha âlî, daha kâmil, daha latif, daha güzel,daha hissedilir ve bizi daha çok mutlu, huzurlu olduğunu fark ettim...
günümüz insani maddenin sadece fiziğince ilesi ile ilgileniyor ve görüyorlar..
O yüzden bizler eşya ve olayların arkasındaki hakikatleri keşif , keramet,hikmet ve ilhamla bakan kalp gözünü kaybettik..
eğer Rabbim bizim maddenin sadece zahiri yönünü görmemizi istese idi Madde, eşya ,insan ve olayların,rüyalarin bile bâtını yönünü yaratmazdi...

şu halimize bir bakın..Eskiden Biz eşyayi kullanirdik eşya bize hizmet ederdi şimdi ise biz eşyaya hizmet ediyor eşya bizi kullaniyor..
Allah'ım ne hale düştük..evlerin, arabalarin kredisi, taksitleri icin ,Köle gibi çalışıyoruz....

"deme şu niçin şöyle, yerincedir o öyle; bak sonuna, sabreyle" demiştir. Her şer görülenin sonu mutlaka hayır..
Bu Konuyu Çözebilene Aşk Olsun...
BEN KİMİM BURASI NERESİ YA HUU .YA HAYY cc.

Üst Alt