Her Gidiş Anlamlı Değildir!

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ayrılıklara sebep arar gözyaşı, oysa her gidiş anlamlı değildir. Bazen öylesine gider insan..
KALMAYI...SEVMEYI BECEREMEDIGI KORKTUGU iicin..

Her Gidiş Anlamlı Değildir!

Asıl konu gitme sebebi değildir bana sorarsanız, önemli olan gitme şeklidir. Kazık çakmıyoruz ya dünyaya, ilişkiler de dünya gibi bazen dönmeye devam etmelidir.

Ben de sadece gidebilmeyi öğrenmek için çıktım bazı yolculuklara, nasıl gidildiğini öğrenmek de tecrübe gerektirir....
Her acemi gibi, ilk başta yakıp yıkıyor insan ama sonra öğreniyor ki, gitmekten daha fazla canını yakar bırakılma şekli, geride kalanın.

Sevmeyi öğrenmek gerekir, aşkı, yalnızlığı, sessizliği öğrenmek gerekir...
Okullar, notlar, karneler, tezler, hepsi sonunda para getirir ama hayatı öğretmez. Bir kalbi nasıl incitmeden gideceksin, bunu sadece yaşam okulu gösterir.

Hayat okulunu kimse birincilikle bitiremez çünkü bitmez....
Ömür biter, bir ömrün içinde öğrenilmesi gerekenler tükenmez. İnsan olmak, erdem taşımak, gururlu olmak, sadece egoya ait değildir....
Bu nitelikleri var saymak için; bitirmenin de, gitmenin de adabı bilinmelidir.

Her gidiş anlamlı değildir ve sadece kalanın acı çektiğini düşünmek yanılgıdır. Giden, ait olduğu yerden kopar. Kalanın kendini sakladığı, sığındığı limanı vardır. Anlatmaya çalıştığım gözyaşı ve acı bırakmakla ilgili değil. Ruhun çok derininde bir yerde, aslında giden daha büyük yara alır.

Hangi ayrılık güzeldir? Gidebilmeyi öğrenin ayrılığı! Her bitiş mutlaka sızlatır ama bazıları anılarda tebessüm bıraktırır....
İşte, ancak o zaman gidebilmiş saymalı insan kendini, o zaman kadınlığına, adamlığına, insanlığına güvenip konuşabilmeli…

Nasıl gideceğini bilmiyorsan, nasıl kalman gerektiğini de bilmezsin....
Döküp kırarsın etrafını, bulunduğun yeri acemiliğinle yıkarsın. O zaman “keşke gitse” diye düşünür karşındaki….

Her ayrılık, gitmek değildir ve aslında her gidiş de ayrılık sayılamaz. ..
Gitmeyi bilmiyorsan, kalanlardansındır ama kaldığın yerde de barınamazsın çünkü artık o gönülde ancak sığıntısındır....
Gün gelir, izin, sesin, nefesin bile fazla gelir. Resimlerini, sözlerini yırtıp atarlar...
Gitmeyi öğrenmemişsen, nasıl yavaşça bittiğini görerek öğrenirsin.

Her gidiş anlamlı değildir ama öyle bir gitmelidir ki insan, kaldığı zamanlardan daha değerli anılabilmelidir…

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Her gidiş anlamlı değildir ama öyle bir gitmelidir ki insan... kaldığı zamanlardan daha değerli anılabilmelidir…
Rah.Soffinin gittigi gibi..
Ben Onu kaybettikten sonra vuslatta erdim desem..
bir cook yazim Ona ithafimdir..
bunu her kes burda ve her yerde bilir..
Hangi ayrılık güzeldir? Gidebilmeyi öğrenin ayrılığı!
Her bitiş mutlaka sızlatır ama bazıları anılarda tebessüm bıraktırır.
bazilarida Sevgiyi ve Ask-i pekistirir..
İşte, ancak o zaman gidebilmiş saymalı insan kendini, o zaman kadınlığına, adamlığına, insanlığına güvenip konuşabilmeli…

Nasıl gideceğini bilmiyorsan, nasıl kalman gerektiğini de bilmezsin. Döküp kırarsın etrafını, bulunduğun yeri acemiliğinle yıkarsın.
O zaman “keşke gitse” diye düşünür karşındaki….
keske onu Kirmadan gidebilmeyi becerebilseydim der bu fakir... <!-- /haber -->

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bir kahvenin kırk yıl hatırı varsa, bir Dostlugun hatırı kaç ömür ediyor?
Ayrılık mutlaka ki güzel değildir ancak gitmenin de adabını bilmeli...
Şöyle yüreklice geçip karşıma, “gitme vaktidir” diyecek kadar Mertçe davranmayı insan bilmeli...
şimdi gelebilirsin. Arkamdan vurmadan, ihanet etmeden, kalp kırmadan, dostça gitmeyi biliyorsan;
al kalbim senindir.
Ben sonrasında elbette üzülürüm...
İki damla gözyaşı da, onca yaşanmışlığın hakkıdır üstelik. Yeter ki, bir sevgi gözyaşı dökmeye değer olsun...
Ayrılığın o buruk acısını da çekmelidir yürek, yoksa büyüyemez...
İşin özü Eyy sevgili,Sevgi ile geldigin gibi Sevgi ile gitmeyi biliyorsan gel..
Bilmiyorsan ne bana nede kendine yazik etmeden golge etmeden.. git...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun Aleykum..
Herseyin Adab-i oldugu gibi Ayriliginda guzel bir Adab-ı Muaşere-si olmali ...
Ayrılık mutlaka ki güzel değildir ancak insan gitmenin de adabını bilmeli...diye dusunuyorum...
Kirarak..inciterek..bedua ile degil..Severek..dostca Hayir dualar ederek ayrilip nokta konmalidir..der bu fakir...
Ayrildigimiz insanlari sevgi..saygi din kardesligi ile anabilmeliyiz...
Ayrilik..dogal..tabii..medeni..insani bir sekilde Onur ile sonuclandirilmali..
Ayrilik bir bitis..birde baslangic olabilmeli..

Gerektiğinde, gereksiz insanları hayatından çıkaramazsan....Hiç gerekmediğinde, sevdiğin insanlarla arana girebilir...
derdi rah.Annem...
ANLIYANA...

<!-- /haber -->

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
rah.Annemin biir Sozu vardi..Ahh Benim Guzel KIZIM..herseyin bir Adab-i olurda Ayriligin..
Tartismanin..Kavga seklinin,elestiri ve uyarmanin da Adab-i olmaz mi derdi..
Ben de Ayriligin adabini yazmaya Gonul dostlarim ile paylasmaya calistim..
Ayrilirken Her kardesim..Gonul Dostum ile keske birbirimize Hayir Dualar ederek.. muhabet ile ayrilabilmis olsa idik..
boylece vicdanen rahat..mutlu ve huzurlu olurduk.. diye dusunuyor bu fakir..

Dargin ayrilmiyalim diye kostum Sana ben..Gozlerim vagonlari aradi uzgun uzgun..misali...
Belkide Bu Ayrilik sekli beni acittigi icin yazdim.. her kes kendi ACIsini hisseder ve dille getirirmis misali....
selam ve dua ile saglicakla kalin efendim.. <!-- /haber -->

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun Aleykum.. Herhalde bu gunlerde Ayriligin hasrettini yasadigim icin hep Ayrilik ile ilgili konulari okuyor ve gunlugume..
notlar aliyorum..
insan gurbette Ayrılığın ve yalnızlığın bir başka boyutunu ama çok önemli bir boyutunu fark edebiliyor..

Yaşadıklarım, hissettiklerim -ki bunu yaşamak ve hissetmek istememiştim...
ama Kaderde olanlar oldu- bana öylesine kapılar açtı ki, hayata, insanlara, dünyaya..
velhasıl herşeye yeniden yeni bir yorumla bakmak zorunda kaldım.
insan bulundugu zemin ve mekana gore duygularini hissetmeye basliyor sanki..

Kucagimda Ölen bebek gordum.. Ölüm bildiğimiz gibi değil aslında...veya kimin Öldügune gore mi degisiyordu...
Yalnızlık bildiğimiz gibi değil...Ayrılık da...
Bütün bunlar ve herşey, gidildikçe gidilmesi gereken ve öğrenip anlamakta sonu olmayan gerçekler.

Rah. annem bir gun hic unutmam Muhabbet Ve Ayrılık tan bahsediyordu..
Allah Allah..ufakligim yine diyor annee yine Allah diyon ne cok kullaniyon diyo Ahh Allah Allahh farketmemisim be oglum..
neyse Muhabbet Ve Ayrılık iki zid duygu nasil bir yerde bulunabilirdi ki?

Muhabbet sevgi, sevgi ise bütün güzelliklerin, iyiliklerin kaynağı; ayrılık ise, ölüm olsa gerek...
Ama ölümün de güzeli olabilirse Ayriligin da guzeli olamazmi idi diye dusunmustum bir an cocuk aklim ile...
İnsanoğlu ölmeden önce hayatını kalıcı ziynetlerle süslemeliydi...
Seven insan, gönül insanı olmalıydı. Kırılmaz, hiç kimseyi kırmaz, herkesin elinden, dilinden emin olduğu, kendini insanlığa adamış..
o tip insanlar ayrilirken Ayriligi yasarken bile gonullerde yasiyan Gonul insanlari degil mi idi?

okyonuslar otesine ilk defa gelmek icin rah.Annemden ayrildigimda bir soz soylemisti O gun demistiki..
_"Guzel Kizim Anadan..Diyar-dan ayriliyorsun ama bizleri terk etmiyorsun ki niye uzuluyorsun ki?
nereye gidersen git..ne olursan ol ama Ben Senin her zaman gönül ehli olmani istiyorum demisti"

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun Aleykum..
Bu gun Ask Ehlim ile gorustugumde..bu cook severek agliyarak yazdigim yazimi cook begendigini soyledi...
cook mutlu oldum.. cunku bu yazimi rah. annemin ölüm yildonumu yaklasmasi sebebi ile Annem icin hazirladigim..
ozel bir bolumun parcasidir..
Rah. annemin bir duasidir aslinda Onu bildim bileli hep su duayi ederdi..
_Ey Allah'ım ölümün de Ayriliginda Güzelini nasip et...
cocuk akli iste ölümün ve Ayriligin guzeli olabilirmi idi? yillar sonra anladim ki olabiliyormus..

Gözler ağlar yaş olarak akar ya bu normaldir. Göz ağlamak için yaratılmış. ..Ya Kalpler Ağlayinca..

Allah cc bir şeyleri yazdırmak isteyince tüm sebepleri bir araya getiriyor...bunu bu gunlerde anladim..
Bizim anlamadığımız, belki de anlamaya aklımızın ermediği şeyler yaratılıyor...
Bur durumda bize sadece ama sadece ALLAH’a cc KOŞULSUZ OLARAK TEVEKKÜL ETMEK KALIYOR...
Biz bunun adına İMTİHAN diyoruz...
Allahim !bizi Ayrilik ile imtihan ettiginde bize dayanma gucu ve Ayriliginda Hakkini vererek dua ederek ayrilabilmemizi nasip et...
amin... <!-- /haber -->

Birini Suçlarken, Yargılarken Terazinin Öteki Kefesine de Mutlaka Vicdanınızı da Koyun. Göreceksiniz Sonuç Daha Adil Olacaktır ...

Kalbinde çözülmeden kalan herşey için sabırlı ol...
Soruların kendisini sevmeye çalış, kilitli odalar ve yabancı lisanda yazılmış kitaplar gibi...
Cevapları şimdi arama. Şu anda cevaplar sana verilemez,

çünkü sen henüz onlarla yaşayamazsın...
Bu, herşeyi yaşama meselesidir...
Şu anda senin soruyu yaşaman gerekiyor...
Belki daha ileride farkına bile varmadan, günün birinde kendini cevabını yaşarken bulacaksın....
Ayriligin Sebenini anliyacaksin...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun Aleykum.. Bugun Cuma.. Huzunlu..bir gunum..
ama ufakliklarimin mutlulugu.. sevinci bana da yansiyor.. demekki..
Bu yAZIMI cook sevdigim.. uzakta olan bir insanin okumasi icin guncelestiriyorum..
Bazen.. bazi ozel sebepler ve icinde bulundugumuz durum ve mekandan.. mevki..ve sorumlluluktan..
dolayi cekip gitmek Ayrilmak zorunda kaliriz..
Gitmek.. ayrilmak.. terk etmek.. insanin sevdiklerini.. sevgisini terk etmek degildir...
sadece bedenen dir.. ruh..yurek.. dua hep sevdikleri ile yasar aslinda..
imkansizliklar yuzunden evladinin kurtulmasi icin afrikada Anneler.. bebeklerini ..cocuklarini KIZILAY gorevlelerine verirken..
o da bir SEVGi.. fedakarlik.. degil mi...

Seni Bekleyişimin Adı Yok.. Sadece Yüreğim de Lal Olmuş Dua'msın..!

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
herseyin bir Adab-i olurda Ayriligin..
Tartismanin..elestirmenin ..Kavga seklinin,elestiri ve uyarmanin da Adab-i olmaz mi ?
Ben de Ayriligin adabini yazmaya Gonul dostlarim ile paylasmaya calistim..
Ayrilirken Her kardesim..Gonul Dostum ile keske birbirimize Hayir Dualar ederek.. muhabet ile ayrilabilmis olsa idik..
boylece vicdanen rahat..mutlu ve huzurlu olurduk.. diye dusunuyor bu fakir..

Dargin ayrilmiyalim diye kostum Sana ben..Gozlerim vagonlari aradi uzgun uzgun..misali...
Belkide Bu Ayrilik sekli beni acittigi icin yazdim.. her kes kendi ACIsini hisseder ve dille getirirmis misali....
selam ve dua ile saglicakla kalin efendim..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Her ayrılık, gitmek değildir
Her gidiş de ayrılık değil…
Sen ruhun ile gönlünün nerede olduğuna bak!
Bedeninin nerede olduğuna değil…
Dizimin dibinde olan, en uzağımdır da
Deniz aşırı olan yüreğimin içindedir…
Sen gidenin, gittiğine üzülme
Hiç önemli değil,
Gitmesine izin veren, dilerse geri getirir...
Ne kadar çok olgunlaştın bu acı ile inkâr etme…
Gitmesi seni inşa etti, yıkıp perişan etmedi
Allah’a kaçtın da O’nda eğlendin…
Hâsılı yaşadığın acıları yabana atma
Kişiyi acıları derinleştirir...
Teşekkür et, minnettar ol yaşatana
Duacı ol lutfuna.
Ne olursa olsun sevmekten de vazgeçme…
Burada birbirini seven ahirette birbirinindir
Orada ikilik yok, kıskançlık yok, sen ben yok…
Kınayan yok, her şey seven gönüllerindir...

Alinti.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
SARMASIK_GULU.jpg

"Ayrılığa ulaşabilseydik, ona kendi acısını tattırırdık.."
ibni arabi
"her nasip için, ayrı ayrı rahmet şekillenir.."
Cahit Zarifoğlu
''Üzülme!!! '' der Mevlana...ve devam eder.. "Kaybettiğin her şey başka bir surette geri döner."

"Yolculuk zamanı geldi...
Kes yüreğime giden otobüse bir bilet
cân kenarı olsun..."

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Görünüşe aldanma, öze bak öze
Lakırdıya kanma, sözun ardinda soylenmiyen manaya bak!
Ayağa takılma, yüze bak yüze
Seni beni aşta, bizi yaradana Bak!
Kalbinde çözülmeden kalan herşey için sabırlı ol...
Soruların kendisini sevmeye çalış, kilitli odalar ve yabancı lisanda yazılmış kitaplar gibi...
Cevapları şimdi arama. Şu anda cevaplar sana verilemez,

çünkü sen henüz onlarla yaşayamazsın...
Bu, herşeyi yaşama meselesidir...
Şu anda senin soruyu yaşaman gerekiyor...
Belki daha ileride farkına bile varmadan, günün birinde kendini cevabını yaşarken bulacaksın....
Ayriligin Sebenini anliyacaksin...

Her gidisin bir Sebep-i hikmetti vardir...
<!-- google_ad_section_end -->

Üst Alt