Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Hellim Peyniri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 10681" data-attributes="member: 376"><p><strong>Hellim peyniri Kıbrıs’a has bir tattır. </strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Kıbrıslıların “karpuz ile hellim bulsam her gün yerim” diyecek kadar sevdikleri hellim peynirinin içerisine taze nane yaprağı konulan çeşidi de vardır ve hellim peynirinin en önemli özelliklerinden biri de kızartılıp yendiğinde damakta nefis bir tat oluşturmasıdır.</strong></p><p> <strong></strong></p><p> <strong>Hellim peyniri Kıbrıs’a has bir peynir çeşididir.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Hellim peyniride diğer peynirler gibi yenilir .Özellikle kıbrıslılar çok sever.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Pişirilerek değişik lezzet ve koku armonisi için kullanılır.Bu sebebten çiğ olarak yenildiği ülkemizde pek bilinmez ve yenilmez.</strong></p><p> <strong></strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>alıntı</strong></p><p> <strong>Kıbrıs Rumlarının “halloumi” dedikleri hellim peyniri, Türkiye de Akdeniz yöresinde özellikle Mersin ve Silifke’de de yapılmaktadır.</strong></p><p> <strong></strong></p><p> </p><p>alıntı</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 10681, member: 376"] [B]Hellim peyniri Kıbrıs’a has bir tattır. Kıbrıslıların “karpuz ile hellim bulsam her gün yerim” diyecek kadar sevdikleri hellim peynirinin içerisine taze nane yaprağı konulan çeşidi de vardır ve hellim peynirinin en önemli özelliklerinden biri de kızartılıp yendiğinde damakta nefis bir tat oluşturmasıdır. Hellim peyniri Kıbrıs’a has bir peynir çeşididir. Hellim peyniride diğer peynirler gibi yenilir .Özellikle kıbrıslılar çok sever. Pişirilerek değişik lezzet ve koku armonisi için kullanılır.Bu sebebten çiğ olarak yenildiği ülkemizde pek bilinmez ve yenilmez. alıntı Kıbrıs Rumlarının “halloumi” dedikleri hellim peyniri, Türkiye de Akdeniz yöresinde özellikle Mersin ve Silifke’de de yapılmaktadır. [/B] alıntı [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Hellim Peyniri
Üst
Alt