- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25
Hellim peyniri Kıbrıs’a has bir tattır.
Kıbrıslıların “karpuz ile hellim bulsam her gün yerim” diyecek kadar sevdikleri hellim peynirinin içerisine taze nane yaprağı konulan çeşidi de vardır ve hellim peynirinin en önemli özelliklerinden biri de kızartılıp yendiğinde damakta nefis bir tat oluşturmasıdır.
Hellim peyniri Kıbrıs’a has bir peynir çeşididir.
Hellim peyniride diğer peynirler gibi yenilir .Özellikle kıbrıslılar çok sever.
Pişirilerek değişik lezzet ve koku armonisi için kullanılır.Bu sebebten çiğ olarak yenildiği ülkemizde pek bilinmez ve yenilmez.
alıntı
Kıbrıs Rumlarının “halloumi” dedikleri hellim peyniri, Türkiye de Akdeniz yöresinde özellikle Mersin ve Silifke’de de yapılmaktadır.
alıntı
Kıbrıslıların “karpuz ile hellim bulsam her gün yerim” diyecek kadar sevdikleri hellim peynirinin içerisine taze nane yaprağı konulan çeşidi de vardır ve hellim peynirinin en önemli özelliklerinden biri de kızartılıp yendiğinde damakta nefis bir tat oluşturmasıdır.
Hellim peyniri Kıbrıs’a has bir peynir çeşididir.
Hellim peyniride diğer peynirler gibi yenilir .Özellikle kıbrıslılar çok sever.
Pişirilerek değişik lezzet ve koku armonisi için kullanılır.Bu sebebten çiğ olarak yenildiği ülkemizde pek bilinmez ve yenilmez.
alıntı
Kıbrıs Rumlarının “halloumi” dedikleri hellim peyniri, Türkiye de Akdeniz yöresinde özellikle Mersin ve Silifke’de de yapılmaktadır.
alıntı