Ve Aleyküm Gönül dostum güzel insan travma Sonrası Duygu Bozukluğu ve psikolojik Tedavisinde ilk basamak;kabullenmek ve acı gerçekler ile Yüzleşebilmek...
Gerçek, ancak onunla yüzleşince bir AN acı verir ve daha sonra hayatı yaşanılır kılar ve hayat devam edebilir...
The Truth Will Set You Free (Gerçekleri bilmek,kabulenmek bizi özgürleştirir..)
Travma, çok ciddi fiziksel ve ruhsal etkiler ortaya çıkardığı için fiziksel ve ruhsal tedavi edilmeli...
Burada ayni zaman da Din, iman ,inanç ,idrak Hazır olmak!kabullenmek ve acı gerçekler ile Yüzleşebilmek meselesidir..
bunlar olmazsa!! tedavi süreçi yıllarca sürebiliyor...
insan,acı gerçekler ile yüzleşmekten ne kadar kaçabilir ki..?
gerçeklerden kaçarız çünkü kendimizle ,acımız ile, sevdiğimizi kaybettiğimizi kabulenmek,yüzleşmekten ,Yalnızlık ve sevilmemekten korkarız...
Oysa Cehennemi geçmeden cennete varamayız..Dert varsa derman ve hikmetti ,sebebi de vardır.
Allah cc.bir kulunu sevdimi Onu en çok sevdikleri ile imtihan eder..Bu hüzün, çilekeş imtihaninda yürürken nefislerimizi,kalplerimizi ve aklımızı Allaha tahsis edip
ihlasımızda Allah cc. sığınanlardan olabilirsek ancak ve ancak bu imtihani geçebiliriz yoksa çook zor insaniz!!işte..
İNSAN OLMAK ÇOK ZOR, YARADANA TESLİM OLAN KUL OLMAKSA TARİFSİZ GÜZEL VE HUZUR VERİCİ...
Biliyorum ;Gerçekler acıdır derler fakat acı olan aslında gerçekleri kabullenememek ve O acı ile yaşamak!hem kendimize hem de Sevdiklerimize Hayattı zehir etmektir...
Benim yıllarca yaşadığım ve kendime Hayattı zehir ettiğim gibi
Herkes okuduğunu,yazıyor,Ben ise yaşadıklarımı yazıyorum...
...Kıssadan Hisse ...hy..