Hazır Değilim

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
4792214315_09d17eb8f7_b.jpg

...yüzleşmeye hazır değilim.

cglaa16

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Bende degilim.. Korkuyorumm

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
SELAMÜN ALEYKÜM;Gönül dostum güzel insan ,insan biriktirdiklerini dışa vuramadığında ve o dışa vurumu yapması gereken çember daraldığında yüzleşmelerden kaçar ama olumlu veya olumsuz bu gerçekleşecektir en güzel zamanda ve şartta hayırla sonuçlanması ümidiyle kolay gelsin Rabbim yardımcın olsun arkadaşım.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör

Ve Aleyküm Gönül dostum güzel insan travma Sonrası Duygu Bozukluğu ve psikolojik Tedavisinde ilk basamak;kabullenmek ve acı gerçekler ile Yüzleşebilmek...
Gerçek, ancak onunla yüzleşince bir AN acı verir ve daha sonra hayatı yaşanılır kılar ve hayat devam edebilir...
The Truth Will Set You Free (Gerçekleri bilmek,kabulenmek bizi özgürleştirir..)

Travma, çok ciddi fiziksel ve ruhsal etkiler ortaya çıkardığı için fiziksel ve ruhsal tedavi edilmeli...
Burada ayni zaman da Din, iman ,inanç ,idrak Hazır olmak!kabullenmek ve acı gerçekler ile Yüzleşebilmek meselesidir..
bunlar olmazsa!! tedavi süreçi yıllarca sürebiliyor...
insan,acı gerçekler ile yüzleşmekten ne kadar kaçabilir ki..?

gerçeklerden kaçarız çünkü kendimizle ,acımız ile, sevdiğimizi kaybettiğimizi kabulenmek,yüzleşmekten ,Yalnızlık ve sevilmemekten korkarız...
Oysa Cehennemi geçmeden cennete varamayız..Dert varsa derman ve hikmetti ,sebebi de vardır.

Allah cc.bir kulunu sevdimi Onu en çok sevdikleri ile imtihan eder..Bu hüzün, çilekeş imtihaninda yürürken nefislerimizi,kalplerimizi ve aklımızı Allaha tahsis edip
ihlasımızda Allah cc. sığınanlardan olabilirsek ancak ve ancak bu imtihani geçebiliriz yoksa çook zor insaniz!!işte..
İNSAN OLMAK ÇOK ZOR, YARADANA TESLİM OLAN KUL OLMAKSA TARİFSİZ GÜZEL VE HUZUR VERİCİ...

Biliyorum ;Gerçekler acıdır derler fakat acı olan aslında gerçekleri kabullenememek ve O acı ile yaşamak!hem kendimize hem de Sevdiklerimize Hayattı zehir etmektir...
Benim yıllarca yaşadığım ve kendime Hayattı zehir ettiğim gibi

Herkes okuduğunu,yazıyor,Ben ise yaşadıklarımı yazıyorum...
...Kıssadan Hisse ...
hy..

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Evet aynı öyle oldu gönül dostum sevdiğimle imtihan edildim bunun olacağınıda bu acılarıma vesile olan insan çok söylemişti, yaklaşık bir buçuk aydır psikolojik tedaviye devam ediyorum doktorum ilaç kullanmadan bu kadar çabuk toplanmama şaşkın ve psikologumda farkındaki dua ve iman tüm ilaçlardan üstün geliyor:)ben hep yüzleştim hiç kaçmadım elhamdülillah bu yüzdende belki çabuk toplandım ilk 21 günüm kabustu çünkü;ve etrafımda hayatı zehir edeceğim kimsem de yoktu böyle bir niyetimde çünkü körlüğümden, ahmaklığımdan,cahilliğimden tüm iyi niyetlerim amellerim heba oldu.her iyinin karşılığını iyilikle güzellikle biter sandım ve sevginin iyileştiremeyeceği hastalık yumuşatamayacağı kayalar yoktur sandım ama Allah dilemeyince ne sevgi, ne iyilik,emek vermek kar etmiyor çünkü ben tevbeden önceki günahlarımı yanlışlarımı biçiyordum,inşallah ahiretime kalmaz günahlarıma kefaret olur bu acılarım.Yüceler yücesi Mevlam acıya bile tatlılık veriyor kulunu bırakmıyor yine kapılar açıyor hemde acıların ortasına kocaman ferahlıklar sonsuz şükürler olsun,sizlerinde katkısı çok tüm islami forum ailemede teşekkür ederim bu zor zamanımda hep benimleydiniz kimse hakir görmeden paylaşarak kardeşce benimle oldunuz sonsuz teşekkürler güzel ailem:)

Üst Alt