Hayattan kareler

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
allahdua.jpg

Selamun Aleykum Bugun Manevi Kizimin dunyaya gelen bebegi icin Camimizde Akika verilip kutlama yapilacakti..
O yuzden dünden beri baklavalari acmaktayim.. derken ....
dün gece Manevi annem dedigim Reside Ninemiz Hakka kavuşmuş!
Mekani Cennet olsun cok Saliha bir insandi..
Bu Sabah oglu acı haberi verdi annemizi kaybettik bu gün camide cenazesi var diye..
Simdi iki deger verdigim insan birisinin ilk mutlulugu digerinin son yolculugu ayni yerde ayni camide ayni zamanda birisi caminin konferans salonunda
cenaze ise caminin bodrum kattinda olacak ve oradan Musliman mezarligina goturulecekmis..
Ne yapmali idim? saskn..
tamam dedim Camiye biraz erken gider baklavalar ile hediyemi verip kendi KIZIMI ve 6 yasindaki oglumu akikaya katilmalari icin vekil kilarim...
ordan da cenazeye katilir arabam ile arkalarindan zaten en az 50, 60 araba SIRA, SIRA takip edecektir.. Reside Ninemi son yolculugunda yanliz birakamam dedim..agla..:,
Ve Cocuklarim ile Camiye vardigimda caminin oto parki, bahcesi TIKLIM, TIKLIM, idi...

6 yasindaki Oglum da afaladdi ANNE !! dedi neden bu kadar kalabalik Ahmet dogdu diye mi? ama niye agliyorlarki ahmet cok mu yaramaz
bir cocuk mu olacak mis ki diye agliyorlar diye soru yagmuruna tekrardan basladi...cddvb..

Yok be Oglum ahmet dogdugu icin aglamiyorlar Reside Ninemizi kaybettik onun icin agliyorlar deyince
O da tekrar demez mi "Yahu bu kadar insan halen onu bulamadiniz mi ki ? "dfrt..hy..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
islakgul.gif

ölüm...o kadar da korkunc ACI degildir...bu kisinin ölüme ,bakış açısına gore degisir...
Her Canli ölümü tadacaktir...Azrail as.ibrahim as. canini Hakka kavusturmaya geldiginde;ibrahim as. Azraile as. demis ki; Ey Dost hic dost dostun canini alir mi?
azrail as. sasirmis...ve Rabbine yonelmis,Rabbim! demis her sey Sana ayandir,ama ibrahim as. boyle diyor..Allah cc.da buyuruyor ki;Ya Azrail git!
Ibrahim as. deki;Hic dost dosta kavusmaktan gayri durur mu?
ve Azrail as. gidip bunlari soylediginde ibrahim as. o zaman acele et!Dost dosta bir an once kavusmak istiyor....

Deruni

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun Aleykum Bugun Manevi Kizimin dunyaya gelen bebegi icin Camimizde Akika verilip kutlama yapilacakti..
O yuzden dünden beri baklavalari acmaktayim.. derken ....
dün gece Manevi annem dedigim Reside Ninemiz Hakka kavuşmuş!
Mekani Cennet olsun cok Saliha bir insandi..
Bu Sabah oglu acı haberi verdi annemizi kaybettik bu gün camide cenazesi var diye..
Simdi iki deger verdigim insan birisinin ilk mutlulugu digerinin son yolculugu ayni yerde ayni camide ayni zamanda birisi caminin konferans salonunda
cenaze ise caminin bodrum kattinda olacak ve oradan Musliman mezarligina goturulecekmis..
Ne yapmali idim? saskn..
tamam dedim Camiye biraz erken gider baklavalar ile hediyemi verip kendi KIZIMI ve 6 yasindaki oglumu akikaya katilmalari icin vekil kilarim...
ordan da cenazeye katilir arabam ile arkalarindan zaten en az 50, 60 araba SIRA, SIRA takip edecektir.. Reside Ninemi son yolculugunda yanliz birakamam dedim..agla..:,
Ve Cocuklarim ile Camiye vardigimda caminin oto parki, bahcesi TIKLIM, TIKLIM, idi...

6 yasindaki Oglum da afaladdi ANNE !! dedi neden bu kadar kalabalik Ahmet dogdu diye mi? ama niye agliyorlarki ahmet cok mu yaramaz
bir cocuk mu olacak mis ki diye agliyorlar diye soru yagmuruna tekrardan basladi...cddvb..

Yok be Oglum ahmet dogdugu icin aglamiyorlar Reside Ninemizi kaybettik onun icin agliyorlar deyince
O da tekrar demez mi "Yahu bu kadar insan halen onu bulamadiniz mi ki ? "dfrt..hy..

Reside nineye Allahtan rahmet, sizlere de sabir diliyorum Gonul sizim hocam...mekani cennet olsun insaAllah...kgüll..,

Manevi kizinizin ve sizilerin de gozunuz aydin olsun...insaAllah kucuk Ahmet anali babali buyur ve hayirli bir evlat olur...acilangul1

Yaprak doker bir yanımız, bir yanımız bahar bahce...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
kitap.jpg

Hayatta tüm boyutlari ile bakmak , bakabilmek..her insanin harci degildir diye düsünüyorum..
her filmin bir basi ..bir ortasi ve bir sonu vardir...
ne bugün rahatim diye dünü unutup ders cikarmayi birakmali kendine..ne yarini garanti altinda bilmeli..
son nefesi vermeden rahat yok...adi üstünde imtihan diyari..
Pek cok insan icin tevekkül etmek pasif kalmak saniyorlar aslinda tam tersi...
Tevekkül kabulün ve teslimiyettin bir huzur halidir...
kainatta degistiremeyecegimiz haller arz edebilir..dedim ya..nasip kismet meselesi...
Kader çalar biz çalinan havaya göre sadece oynar ona gore hayattimizi cizeriz..
Hakk' ın karşimiza çıkardığı değişimlere direnmek yerine teslim olmak olabilmek..iste butun marifet burda...
Bırak hayat sana rağmen değil Sen hayat kader kismet ile beraber ak..ak ki huzur bulasin..!
kadere tas atmak akil mantik isi degil..ÖNCE KENDİM VE KADERİm ILE BARIŞIK OLMAYI ogrendim...
ve daha sonrasi icin ...bir ömrü kiyasladigimizda..zorlanmamizi biraz olsun hafifletecek olan ebediyat karsiliginda...bir ömür ne dir ki?
varsin elli atmis yetmis seksen doksan yil oluversin ömür...ya ebedi hayat?....
Rabbim hayirli ömür ve hayirli ölümler nasip etsin hepimize....gerisi gelip gecici..ve teferuat..
ah birde zor anlarda bunu iyice icerlemis olsakta sabredenlerden olsak..olabilsek...
herkez patlamaya hazir bomba misali...ne cinnetler gerceklesiyor...ne vahsi olaylar ...
en ufak seylerde kaybediyoruz..kendimizi ...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
eskimerdiven.jpg

Hayat Bize sevdiklerimizi elde etmeyi değil, elde ettiklerimiz ile yetinip sevmemiz gerektiğini;yaşadıklarımızla öğretmeye çalışir...
ama biz gururumuz, inadımız ve biraz da bencilliğimiz yüzünden, elde ettiklerimizi sevmeye değil, sevdiklerimizi elde etmeye çalışarak hep hayattimizi beyhude geciririz...
Özlemlerimiz olmuştur hep, oturduğumuz yerde bizi geçmişe sürükleyen ve o anları bize tekrar yaşatan. Geriye dönüp baktığımızda,
yapıp da pişman olduğumuz bazı şeylerin, yapmayıp da sonunun ne olduğunu görmediğimiz şeylerin cezasını çekeriz şimdi…
Oysa bilmeyiz ki dünya üç günden oluşur; dün, bugün ve yarın. Dünümüz geçti, yarınımız henüz gelmedi ve biz şimdi bu günü yaşıyoruz.
O halde bugünü en güzel şekilde değerlendirmemiz, kendimize yapacağımız en büyük iyilik değil mi ?
Yaptıklarımızın bedelinin ne olacağını, bu bedele aslında bir ömür verdiğimizi yalnız başımıza kaldığımızda anlarız.
ve biliriz ki bir dakika daha ve bir gün daha geçmiştir ömrümüzden anı geçmişe uğurlarken…

BEDİR MUHAMMED ALİ

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
GÖZLERİMİZ ZAHİRDE GÖNLÜMÜZSE AHİRETE GİDECEĞİMİZ YERİ DÜŞÜNÜR . BİR GÜN AĞLAR BİR GÜN GÜLERİZ.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
pembelale.jpg

Selamun Aleykum dun senelik yaptigim fiziksel Check-Up da doktorumun
"Bayan S. acaba hic bir fiziksel,ruhsal rahatsizlik belirtileriniz var mi ?" diye sorunca
bir anda boslukta bulunup yok Hamd olsun iyiyim
sadece kalp hastasiyim diyecegim yere..
kalbim KIRIK!!diye cevap verdim...
sırıtık.:,aassd..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
bahcehavuz.jpg

Bahçeyi ve havuzu temizlemekten canım çıktı...
Kan ter icinde kaldim!! ve anladim ki her sefa cefa ile gelir... Sefa sürebilmek icin ilk once binbir cefa cekmek gerekli imis...msum..
Cocuklarimi okulla biraktiktan sonra, eve daha hic girmeden sabahin 9'unda evin önüne karanfil ve gelincikler ekerken, yabanci olan komsum;
"Hi merhaba dedi, sabahin serinliginde bu bahce islerini yapmaniz cok akillica!!" ve yoluna devam etti...

Bahar sabahi bereketti... diye dusunurken bir an yüreğim cocukluguma gitti...
Turkiyeye ilk muhacir olarak geldigimiz yillara...
Annem ve babam, bizim icin ne cefalar cekmisti...
Evimizin yanindaki bos arsayi sevabina ekmemiz icin vermislerdi...
Alın teri ile yoğurur, toprağı, toprağa emek ve alın teri katmışlardı.
Her sabah, Ya Allah, Ya Bismillah ile ya nasip, ya bereket ,ya kismet deyip toprağın bağrına ilk bereketi saçarlardi...
Pazarda kamyondan atilan karpuzlar yere dusup catlarsa babam onlari topliyabilmek icin saatlerce beklerdi..
Annem cevredeki bag, bahce, tarlalara gider butun gun orada calisir aksama bize salvar ve hirkasina sarili bir suru kabak ve misir getirmenin sevincini yasardi...
Bir de mısır püskülü; mısırın uçlarında bulunan saçaklardan, annem bana bebek yapinca keyfime diyecek yoktu...
Ama yine de bazen; cocuktuk iste o zaman bunlari anliyamaz bizi yanliz biraktigi icin bir de KIZARDIK...

Hepsi ne kadar da zor şeylerdi. Zordu ama zorunluydu.
Yaşatması gereken bir ailesi vardı.
Bir evin iki odasinda Allah’ın altı tane hediyesi ve emanetti vardi... ablam ve agbimde cocuk yaslarinda calismaya baslamislar Aileye katkida bulunuyorlardi..
Hepsi onun gözüne bakıyordu, bir de akşam geldiğinde eve, ellerine… kucagina, salvarina bakardi...

Artık bahardı... cok sukur bereket ayı... çalışabilir ve eve eli dolu gelebilirdi babam ve annem...
Annemin o güzel yüzünde çizgiler vardi! Her biri bir çileyi simgeleyen çizgiler.
Şu yokluk çizgisi, şu yoksulluk, şu gurbet, muhacirlik çilesi...
...

Uzgunnn

Üst Alt