Hayatımdaki belirsizlikler

Tuğba

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
selamün aleyküm ablacığım,
ben 18 yaşında lise son öğrencisi bir kızım, beni hatırlarmısın bilmiyorum ama başım yine aynı konularla dertte ve içime atmaktan midem bulanmaya, başım ağrımaya başladı.
Ne olursa olsun karşımdaki kişi beni sevmesin yada aşkından ölsün, beni çok bunaltsın, razıyım ama belirsizlik olmasın be abla, seviyor mu sevmiyor mu diye düşünmiyim, yanına yaklaşmaktan çekinmeyim, hiç değilse bu dönemlerde olmasın ama artık çok geç.

Bu dönemin başında başladı, 3 yıllık sınıf arkadaşım sözde, ama eve girdiğim anda başlar konuşmamız sabah servise bininceye kadar. Hatta o okula benden geç gelir o gelinceye kadar konuşuruz, mesajlaşırız ama sınıfta sanki birbirimizi tanımıyoruz. Yani hiç konuşmayız, arkadaş olarak görüp yakın hisseden böyle yapar mı? Konuştuğumuz şeyleri saymıyorum bile, yazın okullar kapandı biz hala mesajlaşırdık. Ben bu yıl en sonunda sildim konuştuğumuz uygulamayı bir iki hafta konuşmadık. Bu sefer aramaya başladık birbirimizi, 5,6 gün aralıksız bir saat konuştuk telefonda. Bir keresinde 2,5 saat..arkadaş gibiyiz desem değil, farklı hissediyor desem oda değil, bir tane yakın arkadaşım var, ilk o düşürdü aklıma kesin senden hoşlanıyor diye, ben yok falan dedim. Sonra o gözle bakmaya başlayınca bende farkettim normal değil tavırları, sonra rehber öğretmenimle konuştum ama direk böyle böyle demedim. Hatta o 'senin bana söylemek istediğin bişeyler var' dedi gülerek, isim vermeden biraz aşığım sanki falan dedim. Sonra onun adı geçti bir görüşmemizde tam gülüyordu sonra toparladı dudaklarını, ayrıca bana çok umutlu konuştu yani vazgeçme dedi, adım at sende hissettir ona dedi. Bende kendimce adım attığımı düşünüyorum ama başka kızlarla konuşması, hele de bizim sınıfta eski sevgilisi var benimde arkadaşım, özellikle onların yakınlaşması beni bititiryor. Arayıp açık açık konuşmak istiyorum bazen ama içimden bir ses yapma diyor. 2 yıl oluyor neredeyse abla onunla böyle konuşmaya başlayalı, artık sınıftada konuşuyoruz hatta baya iyiyiz, çevremdekiler de farkediyor çok yakınsınız diyorlar ama arkadaş gibi görüyorlar ki, daha geçen gün telefonda bir şiir okudu bana, konu açıldı yani bende bana da oku dedim. İstanbulu dinliyorum gözlerim kapalı diye bir şiir. :)

Ertesi gün doğum günü vardı doğum gününü kutluyacam diye böyle sarılrken, Tuğba İstanbulu dinliyorum gözlerim kapalı dedi beni işaret etti. Doğum gününü kutlamak için gece tam 00.00 da aradım, diğer doğum günü mesajlarını okumadı. Benimle 1.30 saat konuştu, yılbaşında erkek arkadaşlarıyla birlikteydi ama biz yine konuşuyorduk, yeni yıla birlikte girdik desek yeridir.. Velhasıl ablacığım daha bunun gibi neler neler ama elde var sıfır, artık yorulmaya başladım, bırakayım düşünmeyi, konuşmayı diyorum ben ona soğuk davrandıkça üzülüyor bunu görüyorum gözlerinde ama şurda sınava kalmış 2 ay aklımdan da çıkaramıyorum. Ha ders çalışabiliyorum orası güzel çünkü onunda dersleri iyi onu örnek alıyorum yani ama iyice çıkmaza girmesem buraya da yazmam tahmin edersin az çok.. Ne yapayim yol göster nasihat ver Allah rızası için ama bana bırak deme unut deme, olmuyor çünkü sabah 6 dan akşam 7 ye kadar görüyorum, olmaz yani imkansız şimdiden teşekkür ederim hayırlı sağlıklı günler dilerim..

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm selam her ne kadar bana sormasanız da :)

Sizin bahsettiğiniz gibi birisi de bana böyle davrandı. Ne niyette olduğu belli değil. Hatta ailemize girip çıkan biri. Akraba kızı yani. böyle rastgele duygular olmaz diye düşündüm.Tek mesajla olayı çözeceğim dedim kendi kendime. Dışarı özel görüşmeye yani ailelerimizin olmadığı bir ortama yemeğe davet ettim. Kısmet diyeyim söz vermeyim dedi. Ben de eğer arada hatır var diye çekindiğin için hayır demiyorsan bua gerek yok, istemiyorsan bana sadece nokta yazıp mesaj at, açıklama dahi yapma diye mesaj gönderdim. Şimdi o kendi yoluna ben kendi yoluma. Ters şeritten gelemiyor artık:) Bunu yapmasam akışına bıraksaydım, kızın her tavrından işime gelecek şekilde anlamlar çıkarabilirdim.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm selam ozkn Gönül Dostum Allah razi olsun ben de Sizin yaşinizda olsam aynisini yapardim..belirsizlikten sıkılıp artk hayatıma yön vermek isterdim..
ya seviyorsundur ya da sevmiyorsundur.eğer bunu düşünüyorsan, karar veremiyorsan sevmiyorsundur...demektir..
sadece yanliz kalmamak standby dedikleri ne olur ne olmaz ben bunu da yedekte tutayim..
daha iyisini bulamazsam bari Kıyıda Köşede yedekte bi güvencem olsun.. baktim daha iyisini buldum hemen ona bir duygusal yalan palavra atip;
bir süre kendim ile yalnız kalmak,kendimi bulmak istiyorum..yada kusura bakmayin ama duygusal olarak çok yıprandım, kalbim yeni bir aşk için meydana çıkmaya hazır değil...
Seni bekletip de hakkina girmek istemiyorum..yollun açık olsun Sen iyi bir insansin!!benden daha iyilerini hak ediyorsun diyerek
baska bir mekana Sevdaya kapak atarlar..

Tabi ki seni hatırlıyorum..:tamam:.
ama Tuğba 18 yaşında sınava kadar her şeyi oluruna bırakın..Sinifta Sizin ile mesafeli duruyorsa demek ki halen bir fikri yada gizli bir plani yada sevgili olarak sizi benimsiyemiyor.
bekar ve Yeni sevdalara açık olmak istiyordur...Bu yaşta bu tip belirsizlik celiski ve kararsizliklar normaldir...
mevlâ görelim neyler.neylerse güzel eyler..gönlünü ferah tut ve sınava konsantre olmaya bak..
kardeşim hayırlı sağlıklı günler dilerim..

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Ah istanbul ah gençliğimi yedin benim ama ben yinede SENİ ÖZLÜYORUMUzgunnn

kizkulesi.jpg

İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı
Önce hafiften bir rüzgar esiyor;
Yavaş yavaş sallanıyor
Yapraklar, ağaçlarda;
Uzaklarda, çok uzaklarda,
Sucuların hiç durmayan çıngırakları
İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı.

İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı;
Kuşlar geçiyor, derken;
Yükseklerden, sürü sürü, çığlık çığlık.
Ağlar çekiliyor dalyanlarda;
Bir kadının suya değiyor ayakları;

Serin serin Kapalıçarşı
Cıvıl cıvıl Mahmutpaşa
Güvercin dolu avlular
Çekiç sesleri geliyor doklardan
Güzelim bahar rüzgarında ter kokuları;

Başımda eski alemlerin sarhoşluğu
Loş kayıkhaneleriyle bir yalı;
Dinmiş lodosların uğultusu içinde

Bir yosma geçiyor kaldırımdan;
Küfürler, şarkılar, türküler, laf atmalar.
Birşey düşüyor elinden yere;
Bir gül olmalı;

Bir kuş çırpınıyor eteklerinde;
Alnın sıcak mı, değil mi, biliyorum;
Dudakların ıslak mı, değil mi, biliyorum;
Beyaz bir ay doğuyor fıstıkların arkasından
Kalbinin vuruşundan anlıyorum;
İstanbul'u dinliyorum.

Orhan VELİ​

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
]ben 18 yaşında lise son öğrencisi bir kızım, beni hatırlarmısın bilmiyorum ama başım yine aynı konularla dertte ve içime atmaktan midem bulanmaya, başım ağrımaya başladı.
Ahbe güzel kardeşim biz büyükler sizleri (çocuklarımız) okula gidiyor, okuyup bizlere faydanız dokunacak derken siz gençlerin aklı fikri nerde be kardeşim.
Bak(allah c.c. zihin açıklığı versin) negüzel okula gidiyorsun, sonraları (benim gibi) keşke okusaydım diye kafanı duvarlara vuracağına kendini derslerine versen, okuyup bir iş sahibi olsan, geleceğini garanti altına alsan da annene babana hayırlı bir evlat olsan annen baban da sana dua'lar etse daha iyi olmazmıhmmnn

Benim sana tavsiyem aklını başına topla OKU ama şiir değil derslerini oku çalış, ihtiyarladıklarında annene babana sahip çık son pişmanlık fayda etmez, YAŞ KAÇ OLURSA OLSUN YAR (sevgili) BULUNUR AMA ANA BABA GİBİ YAR BULUNMAZdayi;.:

tecelli

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Deli dolu çağlar ne yazık bilinçli olmayınca heba olup geçiyor, hayat bu, gençlik hevesine kapılıp uçup giden. Ah be güzel kardeşim öncelikle okulunu bitirsen, azimle istekle çalışıp. İnanki gönlündeki biri de zamanla gelecektir hayatına.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah cc. cemi cümlenizden razı olsun beni bu konuda yalnız birakmadiniz!!Burada tek bir Tuğbam ile dertleşiyoruz ama unutmayin ;
Tuğba gibi kızlarım var onlara koruyucu Annelik yapmaktayim..Ya Sabır Ya selamet zikri dilimden düşmüyor...cddvb..
Kızdığımda; Elime, dilime aklıma...sahip çıkmalıyım..
.sırıtık.:,
unutmayin biz de gençlik yillarinda ayni Deli-Kan-lı.idik ..islikcalan

Hayati akışına bırakmak ..hayat boyu süregelen tüm olayları bir köşeden oturup izlemek gibidir.
doğanlar, ölenler, evlenenler, mutlu olanlar, sürünen ve sefil olanlar, başarısız ve yenik olanlar var hayatta.
acılar ve mutluluklar insanlar için..
daimi mutluluk ve daimi üzüntü kimse için yazılmamış, bunu biliyoruz..
öyleyse neden akışına bırakmıyoruz herşeyi..

Yorma kendini;bırak hayatına eşlik etmek isteyenler seninle gelsin. istemiyenlerede Koca bir Eyvallah!!!
Herkesin hayatı ve seçimleri kendi yaşam yolunun, deneyimlerinin bir parçası ve kaderidir!! Herkes Kendi Kaderini Yaşar...
Bizim öncelikli görevimiz, kendimize ve kendi gelişimimize odaklanmaktır. Kendimizden başka hiç kimse bizi ileriye götüremez.
Biz sadece, kendi hayatımızdan ve gelişimimizden sorumluyuz...

Tuğba

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Oluruna bırakmak en iyisi ve herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Allah razı olsun fikirlerinize haklısınız kenara koseye kız yedekleyecek bir insan, bende fazla bağlanmadan yoluma bakacağım ve ınş hayırlısıyla sınavdan sonra bir daha dua edeceğim. Allah kolaylik versin, şiir için de tekrar teşekkür ederim duygulandırdı :))

Üst Alt