Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
RAHMAN VE RAHİM olan ALLAH AZZE VE CELLE hiç bir kuluna asla taşıyamacağı yükü yüklemez
ve herşeye EN KADİR olan hiç bir kuluna zulüm etmez kul ne ederse yalnız kendine eder...
AZİZ olan ALLAH cc nin hiç kimseye ihtiyacı ve muhtaçlığı yoktur...
Sabrın ne kadar önemli bir lütuf olduğunu öğrendim, bazen biz ne yaparsak yapalım hayat bildiği gibi geliyor ve bizede ille de sabır dedirtiyor. Zorluklar karşısında sabır veren Rabb'ime binlerce şükür.
Sabır, güzel hayallerle tatlılaşır. Çünkü her şeyden evvel içinde bulunduğun sıkıntıdan kurtulma hayaline düşersin.
O kurtuluş ümidi, içteki imandan gelir. İman zayıflığından da ümitsizliğe, iç sıkıntısına uğrarsın...
İmanin zayıf ise hic Deprasyondan KURTULAMAZSIN!!!
Bugün (dün) Hayat bana, iyilikten, merhametten maraz doğduğunu +
besle kargayı oysun gözünü, + yap iyilik bul kötülük, atasözleri nin gerçek olduğunu öğrettidfrt..
Bir eğriyi gördüğünüz zaman,bu eğri diye hemen kınamayın.
O eğriliğin gerekliliğini ve o eğriyle sınandığınızın farkına varın.
Doğrunun kıymetini anlayacak ve takdir edeceksinizdir ve dahi o eğriye,size doğruyu bulmada etken olduğu için teşekkür edeceksiniz...
Hayat bana , 34 yaşından sonra ne olursa olsun kişiliğinden ödün vermemeyi, elindekilerle yetinmeyi bilmeyi,şükretmeyi bilmeyi,dünyanın gerçekten de gelip geçi olduğunu,egomuzu terbiye etmemizi ve yargılamayı bırakmamız gerektiğini öğretti. eğer yargılamayı bırakırsak daha mutlu ve özgür oluruz bence.Tabi hayat sürdükçe öğreneceğimiz daha çok şey var. bunları öğrenmem de sizlerin,sitenizin de çok katkısı oldu.teşekkürler.
Hayat bana başkasının işlediği ayıba bakıp " Ben bunu asla yapmam." dediğimde imtihanımın mutlaka ondan olacağını öğretti. Büyük konuşmak ve "asla olmaz, yapmam" demek kulluğa yakışmıyormuş. Hata ne kadar büyük olursa olsun her kul yapabiliyormuş. Mühim olan her durumda Allah'a sığınmayı bilmek ve kendine şah damarından daha yakın olduğunu unutmamakmış...
Hayat bana;Her kese yaranamayacağımızı, ve yaranmak zorunda da olmadığımızı Nasıl rahat edecek ve huzurlu olacaksan öyle yapmamız gerektiğini Öğretti...
İnsanoğlu nankördür, her halukârda belli eder bunu!
İnsanlara bakmak işe yaramıyor be gönül!
Maddeyle vakit kaybetmektense, mânâya bakmak daha doğru!..
Boşa kürek çekmektense, Rabbime doğru yürümek daha anlamlı....