Hatanın farkına varıp pişman olmak

Kelebk

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm, Arkadaşlar zamanında hata yapıp, sonra hatanızın farkına vararak pişman olursak. Rabbim o hatamızı sonradan karşımıza çıkartırmı yada o hatayı gün yüzüne çıkartır mı.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam, kardeşim Hayırlı Cumalar bu mübarek günde Allah hepimizin dualarını kabul eder ve hepimizin hatalarını aff eder ve karşımıza çıkartmaz inşallah...!
Hata yapmak kulluğun fıtratıdır; hatanı kabullenmek ise insanlığın,vicdan sahibi olmana aff etmek ise Allah cc kalmış. biz bilemeyiz ancak Rabbim bilir biz sadece pişman olur aff dileriz Allah, Çok Affeden, Çok Bağışlayandır..selametle..

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm kardeşim,

“Bütün Âdemoğulları günahkârdır, günahkârların en hayırlıları ise tövbe edenlerdir.” (İbn Mâce, Zühd, 30)

“Eğer siz günah işlemeseydiniz, Allah sizi helak eder ve yerinize, günah işleyip, peşinden tövbe eden kullar yaratırdı.” (Müslim, Tevbe, 9-11)

Yukarıdaki hadisi şerifte ve alttaki ayette de görülüyor, hata-günah biz insanlara mahsus...Rabbim kulunun acziyetini bildiği için tövbe kapısını kapatmamıştır!

Yine bir hadisi şerifte Peygamber Efendimiz (s.a.v);

“Günahlarından tevbe eden kimse hiç günah işlememiş gibidir.” diyerek günahından dolayı tövbe edenlerin af olunacağına dair müjde vermiştir...
Lakin günahtan tövbe ederken, samimi ve bir daha aynı günahı işlememeye kesin kararlı ve gerçekten pişman olmak gerekir...

Rabbim cümlemizin hata ve günahlarını bağışlasın kardeşim...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selâmün Aleyküm. Allahın sevdiği kuluysan hatani kimseye göstermez ve seni korur. Gerçekten tüm samimiyetimle söylüyorum. Hatani bağışlar mi bilmiyorum ama hep yeniden başlaman için sana sürekli fırsatlar verir.
Allah o kadar merhametli ki hata nin seni zor durumda bırakacağını bildiği için kendi katında saklar .
Ben böyle hissettim hep böyle de olduğunu hissediyorum.
Hatanin vebaline gelince eğer Vicdanın varsa hiç rahat durmaz. Bu ceza sana yetmezmi :(

Üst Alt