Happy first day of Ramadan … I’m trying to fast too but I don’t know if I CAN...?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Happy first day of Ramadan … I’m trying to fast too but I don’t know if I CAN...?

ramadanmubaraknearnesstoallah.jpg

:selamunaleykum;
biraz once islam ile sereflenmis.. yeni musliman olmus ve ilk Ramazan-i seriflerini gecirip ilk orucunu tutacak..bir kac Amerikali kardesimizden mail aldim..
aslinda ramazan boyunca dunya.. ile ilgili.. msn bilmem tel hep kapattirdim.. ama onlarin bu guzel samimi mektuplarina gozyaslarim ile cevap verdim..
kardesim demiski.. haydi Bi ismi Allah bugun ilk gun ramazan ve oruca niyett ettik..
ama tutabilirmiyim ki?acaba dayanabilirmiyim.. acaba sadece su icsem.. olur mu ki?
ilk önce ona dedigim.. önce kalbini ,aklını ve ruhunu iman ile iyice doyur da şüphe kapılarını kapatsın...tutabilirmiyim tutamazmiyim..diye bir seyi kafandan sil..
kendini Allah`in izni ve yardimi ile tutabilecegine ihlasane inan.ve Rabbine Yonellerek Bir defa niyet et, goreceksin Rabbim maddi acligi unuturup manevi bir tokluk ile seni bir an da olsa yanliz birakmiyacaktir..
tmm dedi kardesimiz bu gece iftardan sonraki duygu ve hislerini yazacagini belirterek orucu na devam ederek is hayattina dondu..
acaba sizler Gonul dostlarim.. size birisi aynen bu soruyu sormus olsa idi nasil bir cevap ile onu oruca tesvik ederdiniz.. gercekten duymak.. isterim..
cunku havalar cook sicak diye bir cook kardesimiz burada belki tutamayiz.. diye hayir.. sevap ..guzelik ile nefsi arasinda kaldigini gormekteyiz..
Tut bizi oruç!..Her türlü kötülükten, nefretten, kalp kırmaktan.. haksızlıktan, küfürden, günahtan,..tut ki temiz olalım, temiz kalalım...

haa unutmayin bu kardeslerimiz islam ile sereflendirilmis yeni musliman olmus kardeslerimizdir.. yani kalblerini halen islama isindirilmasi gerekenlerden..
yani musliman olmus ama halen islam.. din.. iman tam kalblerinde yer etmis ve kalbleri mutmain olmustur bilemeyiz Allah-u alem.. bizlere dusen en guzel sekilde sadece islam-i Teblig etmektir..
YARDIM LUTFEN....

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Allah c.c Oruc ibadetini biz Kullarına farz kılmış, en güzel şekilde de biz aciz kullarını bu ibadete teşvik etmiştir...

Oruç tutmak suretiyle Allah'ın emrini seve seve yerine getiren mü'minlerin bağışlanacağını, günahlarının affedileceğini müjdeleyen peygamberimiz şöyle buyuruyor:
"Bir kimse inanarak ve mükâfatını umarak Ramazan orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır."
Lütuf ve rahmeti sonsuz olan Yüce Allah, ibadetlerimize ve yaptığımız iyiliklere en az bire on kat mükafat vereceğini bildirmiştir. Bu mükâfatın bazı ibadetlerde bire yediyüz katına kadar artırılacağını peygamberimiz haber vermiştir. Ancak oruç bununla da sınırlı değildir, onun mükâfatı çok daha fazla olacaktır.
Peygamberimiz şöyle buyuruyor:
"Âdemoğlunun her amelinin karşılığı kat kat verilir. Bir iyilik on katından yediyüz katına kadar mükâfatlandırılır."
Allah Tealâ buyuruyor ki:
-"Ancak oruç müstesna, zira oruç, doğrudan doğruya bana edilen (riya karışmayan) bir ibadettir. Onun mükâfatını ben veririm. Oruçlu yemesini, içmesini ve cinsel arzularını benim için bırakmıştır."

canısı

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Şüphe yok ki, Allah Tealâ Hazretleri, kayıtsız ve şartsız her şeye hakimdir. Elbette O'nun kullarına emrettiği ve caiz gördüğü şeylerde birçok yararlar vardır. Biz bunları gereği gibi bilmesek de, muhakkak hikmetleri vardır.
Bununla beraber orucun din ve âhiret yararlarından başka, sağlık yönünden, sosyal ahlâk bakımından birçok yararlarını pek iyi takdir edebilmekteyiz. Bu konu üzerinde yazılmış bir hayli yazı ve risale vardır.
Bir hadis-i Şerif de buyurulmuştur: "Her şey için bir zekât vardır. Bedenin zekâtı da oruçtur. Oruç sabrın yarısıdır".

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah RAZI olsun.dedigim gibi yeni musliman olmus ve ilk orucunu tutacak din kardeslerimiz (Amerikali )icin yardim istemistim.. cunku ilk ramazanlari ve ilk oruclarinin ilk gunu idi..
ve burada yazan kardeslerimizin paylasimlarini ingilizceye cevirip onlara gonderdim..
onlarda size cevap yazmislar..musaadenizle emaneti sizlere teslim ediyorum.. mektup aynen boyle yazilmis..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Turkcesini yazayim..ama her kelimede tam turkce manasini bulamazsam kusuruma bakmayin..

esselamun aleykum.
cook tessekur ederim..Allah ummeti muhamedi rahmeti ile korusun dogru yoldan saptirmasin..
dogru yolda olmamiz icin rehber olsun amin..

kardesim bana dedin ki Sen le islam ile sereflenmenden gurur duyuyorum. ins. gururuna layik olurum.
tesekur ederim.
tmm orucumu bozmiyacam.. hep de oruc tutucam sirf Allah RIZASI icin..ve Allah`in yardimi geleceginde artik tum kalbim ile inaniyorum..
sana soz veriyorum ramazan ayina hurmetten butun kotuluk..cirkinliklerden uzak duracagim...
hep iyilik yapacam ve namaz kilip orucumu tamamlarsam
ramazanin bereketinden bende o zaman faydalanir ve nasiplenirim..degil mi?
"
Kim iyi bir işe aracılık ederse onun da o işten bir nasibi olur. Kim kötü bir işe aracılık ederse onun da ondan bir payı olur. Allah her şeyin karşılığını vericidir. "
nisa suresi 85 ayet...
seni cook ozledim..seni ve yusufu cook yakinda gormek dilegi ile..
Allahu Ekber.. Allah Sizlerden RAZI olsun.. cumlemizden..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
:selamunaleykum;
Kur'ân-ı Kerim'de, Allah Teâlâ'nın, hidâyete gelmeyeceğini bildiği halde, Hazret-i Musa'yı Firavuna tebliğ için göndermesi hâdisesi..
bizlere tebliğin ehemmiyetini aksettiren müşahhas bir misaldir...
Bu cihetle mü'min, kendisinin herkese karşı bir "tebliğ memuru" mes'ûliyeti içinde olduğunu unutmamalıdır. Tebliğinden kimin, hangi nisbette istifade edeceği meçhul olduğu için her karşılaştığı insanda güzel izler bırakacak bir şahsiyet telkin etmeli;..
hâliyle ve hikmetli sözleriyle îmân heyecan ve vecdinin tezâhür ettiği bir dâvetçi olmalıdır. Cenâb-ı Hak, böyle fertlerden oluşan ümmet-i Muhammed'in üstün vasıflarını şöyle tavsif buyurur:
"Sizler, insanlar arasından çıkarılmış en hayırlı bir ümmetsiniz...
Mârufu emreder, münkerden nehyedersiniz."
kgüll..,kgüll..,

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Gitme..gitme Ey Sehru ramazan..
bilirsin ayriliklara dayanam..
Senin gidisine su nefsim ile katlanamam..
Beni Ben ve Nefsim ile yanliz birakma..lutfen..
nedir bu telaşın..rahmetini bereketini ne cabuk da topluyorsun..
Otur!hele biraz,biraz daha..

ne guzel.. icimdeki Ben i de insan yapma yoluna girmisti..
neden bu toplanman ve beni ahir zaman da kendim ile birakman..
Mü’min olarak da mı yok , bir nebze hatırımız?

Ya Gokten inen Melekler ..
Gitmeyin n’olur kalın bu gecede
Hep nasipli olsun bu gökler…
Rabbimin rahmeti..ramazanin bereketi ..

olmadan ne yapsın çöller,kurak ulkeler..aglasan bebeler..
Yok mudur arzda da dostlarımız
Ya alimler ya yetimler, evliyaullah değil midir ahbabınız ?
GİTME EYY RAMAZAN İÇİMİZİ YAKIP..

BIZI BIZE BIRAKIP GITME...
gidersen korkum odur ki icimdeki hayvana yenilirim yine..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ilk defa Oruc tutan bir Amerikali kardesimizin..sozleri...

Bismillah Walhamdulillah Was Salaam 'ala
Rasulillah As-Salaam alaikum..

Wa-Rahmatullahi Wa- . we Rahmetullah we Barakat. ...
our new project and help each
other as we should help each other as brothers and sister in islam InshaAllah ...
Happy Bayram to you as well…. Ins you and your family are always happy and healthy.

Elona“Ailem benim ne yaptığımı anlamadı ve bunu aptalca buldu ve beni incitti” diyor.
Ama ne olursa olsun bu olumsuzluklar Elona`nin orucuna mani olmamış.
Elona sözlerine şunları ekliyor: “Allah’a inanıyorum, Ramazan orucunun O’nun emri olduğunu biliyorum ve başkaları ne derse desin bu emre itaat etmemin gerektiğini biliyorum. Allah onlara hidayet versin.”

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
“I have not created man and jinn except to worship me.”
"Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım...
ZÂRİYÂT suresi, 56. ayeti

Üst Alt