Hanım ağa çorbası.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
7,320
Tepkime puanı
117
HANIMAGA CORBASI

DSC_2671.jpg




minik köfteler icin;

-250 gr kiyma
-1/2 cay kasigi karabiber
-1 cay kasigi tuz

Eriste hamuru icin;

-2 su bardagi un
-1 yumurta
-1 cay bardagi su
-tuz

diger malzemeler;

-1 corba kasigi tereyag
-2 orta boy sogan
-1.5 bardagi su *
-1.5 bardagi yogurt
-1 tatli kasigi tuz
-7 su bardagi su

servis icin;

-kuru nane ve tereyagi,istenirse kirmizi toz biber.


Hazirlanisi;

Kiyma malzemlerini bir kapta karisitirip,findiktan biraz daha ufak olcak sekilde köfteler hazirlayin.

Eriste hamuru icin;malzemler ile kulak memesi yumusakligindan biraz daha sert olan bir hamur yogurup,Hamuru oklava ile acip, unlayin, ikiye katlayin. ıki parmak genisliginde seritler kesin ve daha sonra bu seritleri kibrit çöpü kalinliginda ufak ufak kesin.Hamuru tel süz gece koyup yavasca üzerindeki unlari eleyin.

Teflon tavada sogan ile yagi kavurun. Üzerine 7 su bardağı suyu ilave edin, ve kaynatın. Kaynadıktan sonra köfteleri ve hamuru yavas yavas ilave edin, karistirip 15 dakika kadar pisirin. Tuz ile cirpilmis su+yogurdu(ayran)`i yavasca karistirarak corbaya ilave edin.Bir-iki dk daha kaynatip ocaktan alin.

Servis icin,tereyaginda kuru naneyi (ve kirmizi toz biberi) kavurup üzerine ilave edin.

Alıntı...
 
Üst Alt