21.asrin insani...her seyi degistigi gibi dostluk..sevgi..muhabbet ve asklarida degisti sanki...
ŞU CEP TELEFONU VE BİLGİSAYARLAR ÇIKTI ÇIKALI HAYATIMIZ KÜÇÜCÜK EKRANA SIĞAR OLDU NEREDEYSE. HERŞEYİMİZİ CEBİMİZE KOYDUK AMA DUYGULARDAKİ SAMİMİYET, DÜŞÜNCELERDEKİ İÇTENLİK, İNSANLARA OLAN GÜVEN HATTA DÜRÜSTLÜK, CİDDİYET KAYBOLDU...
NE GARİP DİMİ? PERDE ARKASINDA KALAN SANAL ORTAMIN MALI OLDUK...
HAYALETLERE DÖNÜŞTÜK ADETA…
kirlar daglar..bayirlar..gelincikler masmavi gokyuzune hasret kaldik sanki...
heleki cocuklarimiz cocukluklarini yasiyamaz oldu sanki..
nerde o dagda bayirda kosma.. ip atlama celik comak oynama nerde kaldi?
keske diyorum hani keske teknoloji de Allahin insanlara sundugu guzel bir lutfu ve hediyesi.. buna karsi degilim.. ama ben diyorumki.. ilk basta durustluk.. guven.. denge.. olsa da teknolojiyi de en guzel ve faydali sekilde kullansak diyorum..
Internet ile sanallasan dünyamiz dostluklarimizda yansidi. Artik karsimizda bir beden bir söz yok...
Yazilar ve kelimelerle bas basayiz. Girdigimiz web siteleri bizim hayatimiza yön veriyor. Psikolojimizi etkiliyor. Ve en önemliside dostlarimizi belirliyor. Yeni kazandigimiz bir cok dostumuz arkadasimiz en cok ziyaret ettigimiz web sitelerden.
Simdi, sen. Evet sen! Ziyaret ettigin web siteleri ve oralardan kurdugun dostluklarin analizini hic yaptin mi?
BEN KIMIM?BURDA NE ARIYORUM?BURAYA NIYE GELDIM?
beni Allah a yaklastiracak..ilim..irfan dostluklar pesinde mi yoksa can SIKINTIMI gidermek hoc bes sohbet etmek icin mi geldim?
boos zaman yoktur bosa gecen zaman vardir...
vaktimin kacini burada geciriyor..ailemi.. cocuklarimi.. sevdiklerimi.. komsularima adil bir sekilde ilgi..sevgi alaka verebiliyormuyUm?
bu girdigim sitte bana ne kadar kazandiriyor nekadar da kaybediyorum..
bunun hic muhasebesini yapiyormuyuz acaba?
kaybediklerim kazandiklarimdan mi cook acaba? bir durup dusunelim derim...
ve vaktim varsa hangi tur sittelere girmekteyim..?
cunku ya dogru sitte vardir yada yanlis..hangisindeyiz acaba?
Meyhanenin kapisindan iceriye adim atan kisinin selam verecegi insan da ya barmendir ya da serhosun tekidir. Kumarhaneye giren insan kumarbazla muhatap olur...
Ve sen hangi web sitesine giriyorsun? Orada edindigin dostluklar seni nereye götürüyor? Hayatina neler katti yahut hayatindan neler cikardigini hiic dusundunuz mu?
cook cesitli sitteler vardir.... Sanal hayattaki en samimi arkadaslarini en cok ziyaret ettigin sitelerden kazanacaksin... Oradakilerle iletisim kurarak ulasacaksindir...
Eger ki cirkef ve süfli bir sitede iseniz sizin özelinize ekleyip sohbet edeceginiz insanlarda o seviyededir...
Halbuki senin hidayetin icin dogru yolda daim olabilmen icin süfli ve cirkef insanlar degil samimi ve sicak dostlara ihtiyacin var..
Yanlis sitelere asla girmiyeceksin ki, yanlis insanlarla muhatap olmayasin.
Sunu asla unutmayin ki camiye kumarbazida, serhosu da, esrarkeside gelip Allahdan yardim isteyebilir...
Ama camiden dönüp meyhaneye gelen tüm kitabi yutmus olsada iflah olmaz.. taa ki tekrar tevbe edip hakka hizmet etmeye baslayincaya kadar...
Islami icerikli sitelere her kesimden insan gelebilir. Dostluklarda bunlari unutmamak gerekir! Oraya yazacagin yazilarda bunu hesaptan cikarmaman gerekir...
İslami sitedeyim diye ziyaretcilerini dört dörtlük müslüman sanarak baliklama dalmaman gerekir. Ve bu site islami site diye tasarimcisi herseyi bilir sanma gafletinde bulunmamalisin. Belki o senden daha da günahkar!
Eger bir site tasarimcisi isen kafani ellerin arasina al ve ben ne yapiyorum, neler yaptim diye kendini sorguya cek! İnsanlara ne veriyorsun? Cehenneme birinci siniftan biletmi kesiyorsun?
Yoksa mutluluk ve saadetlerine vesile olacak Allah rizasi icin hazirladigin calismalarimi sunuyorsun?
Senin yüzünden günaha giren her kisinin isledigi günah kadar senin de sol defterine yazilacaktir.
Seni ihya edecek, dogruya ulastiracak güzel, samimi ve temiz sitelerde her gecen gün daha da cogaliyor.
YA HAYRA VESILE OL YADA BELKI SENDEN DAHA HAYIRLISI GELIR DIYE DUA EDEREK CEKIP GIT DER BU FAKIR....
\