Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Hamur Nasıl Kabarır
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 10695" data-attributes="member: 376"><p><strong>Hamuru sıcak su dolu bir kabın içine oturtursanız daha çabuk kabarır. </strong></p><p><strong>Yapılan açma, poğaça ve turta gibi hamur işlerinin başarılı sayılabilmesi için lezzeti kadar görüntüsü de önemlidir.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Bu tarz hamur işleri görüntü bakımından kabardığı takdirde başarılı sayılır. Açma, poğaça, turta ve ekmek gibi hamurların fırına girmeden kabarmasını sağlamak için maya kullanabilirsiniz.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Yapacağınız, turta, poğaça ve açmanın malzemelerini karıp, hamur haline getirdikten sonra içine bir miktar maya katın. Mayalı hamuru yoğurup, fırın yanı, kalorifer altı gibi ılık bir yere koyun.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Hamur için maya kullanımı</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Hamuru mayalarken ılık su kullanılmalıdır. İlk olarak, unun dörtte birine ılık su katılmış maya eklenir. Mayalanacak hamura şeker, tuz gibi maddelerin katılması uygun değildir. Şeker, tuz gibi maddeler hamurun kabarmasına engel olur.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Maya eklenen hamur yarım saat dinlendirilir. Hamur ilk halinden iki kat daha kabardığında hamuru mayalanmış sayılır. Hamurun kabardığından emin olduktan sonra geriye kalan un, şeker, tuz, yumurta gibi hamura ilave edebilirsiniz. Bu malzemeleri ilave ettikten sonra hamuru ılık bir yerde biraz daha dinlendirebilirsiniz. Daha sonra hamurunuza şekil verdikten sonra tepsiye yerleştirebilirsiniz.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Hamur kabartmak için yaş maya kullanabileceğiniz gibi kuru maya da kullanabilirsiniz. Ekmek yapımında kullanılan mayalar, pasta yapımında istenilen sonucu vermez.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Hamur nasıl kabarır?</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>Hamurdaki nişaştanın mayalanması sonucunda meydana gelen asit karbonit gazı meydana gelir ve hamurdan kaçmak ister. Kaçarken de hamuru yukarı doğru tazyik ettiğinde, hamurun kabarmasını sağlar.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 10695, member: 376"] [B]Hamuru sıcak su dolu bir kabın içine oturtursanız daha çabuk kabarır. Yapılan açma, poğaça ve turta gibi hamur işlerinin başarılı sayılabilmesi için lezzeti kadar görüntüsü de önemlidir. Bu tarz hamur işleri görüntü bakımından kabardığı takdirde başarılı sayılır. Açma, poğaça, turta ve ekmek gibi hamurların fırına girmeden kabarmasını sağlamak için maya kullanabilirsiniz. Yapacağınız, turta, poğaça ve açmanın malzemelerini karıp, hamur haline getirdikten sonra içine bir miktar maya katın. Mayalı hamuru yoğurup, fırın yanı, kalorifer altı gibi ılık bir yere koyun. Hamur için maya kullanımı Hamuru mayalarken ılık su kullanılmalıdır. İlk olarak, unun dörtte birine ılık su katılmış maya eklenir. Mayalanacak hamura şeker, tuz gibi maddelerin katılması uygun değildir. Şeker, tuz gibi maddeler hamurun kabarmasına engel olur. Maya eklenen hamur yarım saat dinlendirilir. Hamur ilk halinden iki kat daha kabardığında hamuru mayalanmış sayılır. Hamurun kabardığından emin olduktan sonra geriye kalan un, şeker, tuz, yumurta gibi hamura ilave edebilirsiniz. Bu malzemeleri ilave ettikten sonra hamuru ılık bir yerde biraz daha dinlendirebilirsiniz. Daha sonra hamurunuza şekil verdikten sonra tepsiye yerleştirebilirsiniz. Hamur kabartmak için yaş maya kullanabileceğiniz gibi kuru maya da kullanabilirsiniz. Ekmek yapımında kullanılan mayalar, pasta yapımında istenilen sonucu vermez. Hamur nasıl kabarır? Hamurdaki nişaştanın mayalanması sonucunda meydana gelen asit karbonit gazı meydana gelir ve hamurdan kaçmak ister. Kaçarken de hamuru yukarı doğru tazyik ettiğinde, hamurun kabarmasını sağlar.[/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Hamur Nasıl Kabarır
Üst
Alt