- Katılım
- 22 Şubat 2011
- Mesajlar
- 7,019
- Tepkime puanı
- 425
Hamsi Ekmeği:
Malzemeler:
YAPILIŞI
Malzemeler:
- 1 kase tuzlanmış hamsi, 1 gece önceden suya yatırılmış
- 1 kase taze soğan
- 1 kase doğranmış maydanoz
- 1 avuç taze nane, doğranmış
- 1 demet pazı, doğranmış
- 1 kuru soğan, doğranmış
- 2 bardak mısır un
- yarım bardak un
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI
- Tuzlanmış salamura hamsiler suya konulup tuzu giderilir.
- Çok ince doğranmış pazı, soğan, sivribiber, domates, tuzu giderilmiş hamsi ve mısır unu eklenerek yoğurulur.
- 1 çay bardağı kadar sıvıyağ ve kıvamına göre sıcak su eklenerek yoğurulmaya devam edilir. (Kıvamı normal ekmek hamurundan daha akıcı olacak)
- Fırın kabına aktarılarak 170 derecede 60-70 dk pişirilir, üzeri iyice kızardığında fırından alınır.
- Afiyeler olsun