Hamileyim zor zamanlar geçiyorum

Kelebek83

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm sevgili islamiforumlar ailesi, beşbuçuk aylık hamileyim zor bir gebelik geçiyorum hem bedenen hemde ruhen. Hamileligin başından beri zor zamanlar geçirdim ameliyat bile oldum, haftalarca hastanede yattım. Beslenemedim aşırı bulantılardan. Çok şükür atlattım fakat rutin ağrılarım, azalan ama hala devam eden bulalantılarım var. Kaygılarım beni yedi bitirdi acaba bebek olmuşmudur, sağlığından dolayı çok kaygılaniyorum hemde çarpıntılar. Ne olur bana ve emanetime dua edin.bÇok yalnızım üstelik cok güvendiğim ailem, arkadaşlarım bile çil yavrusu gibi dağildi yani ben yapayalnızım. Belki Allah bilir tabi ama tıbben bir daha bebek sahibi olmamız da pek olanaklı değil. Güzel şeyler duymaya ihtiyacım var. Kalbim yanıyor tek ALLAH bana yardım edebilir.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aleyküm selam kardeşim,

İlk önce şunu belirteyim; bulantılar,kusmalar, halsizlikler bunların bebeğe zarar vereceğini sanmam! çünkü zaten bunlar bir hamilelikte yaşanması mümkün doğal şeyler, kaldı ki bunlar bebeğe zarar verecek olsa Allah bunları zaten yaşatmaz insana!

Sen, bebeğim beslenemez orda zor durumda kalır diye düşünme! elinden geldikçe iyi beslenmeye gayret et, gerisi ALLAH KERİM!

Şunu unutma, hiç bir kul yalnız değil!
Sen Allahını unutmadığın ona inandığın sürece hiç bir an yalnız değilsin! Hele hele hamile bir insana Rabbinin şefkati iki kat fazla oluyor çünki, ben öyle hissederdim kendi hamileliğim sürecinde.....
Allah sana bir hediye, bir emanet vermiş; içinde bir güzellik, bir lütuf taşıyorsun! nasıl düşünürsen öyle gerçekleşir olaylar
İyi düşün, iyi olsun hayatın!

Ben yıllarca yalnızlıktan şikayet ettim, yıllarca karamsarlıktan çektim ne faydası oldu! anca psikolijimi bozdu, beni hayata hep olumsuz bir olarak devam ettirdi!

İnsan hamileyken hormonlarının da etkisiyle farklı bir ruh halinde olur; çok hassas, kırılgan bir nevi depresif bir ruh halidir bu!
Sana tavsiyem, Allahı çok zikret, kuranı kerim oku, bilmiyorsan aç bilgisayardan dinle! hem sana hem çocuğunun ruhuna çok iyi gelecektir!

Allah yardımcın olsun..

Sen Allahı dost edin, var mı ondan daha sevgili dost ve yardımcı??

Kelebek83

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm sevgili ab-ı hayat. Size çook teşekkür ederim. Allah razı olsun sizden . Ne olur dualarınızı eksik etmeyin benden.Allah size her türlü isteklerinizi hakkınızda hayırlı kılıp öle versin. Bana zaman ayırıp güzel şeyler yazmanız beni çok mutlu etti inanın günlerdir bakıyordum biri bana bişeyler yazmışmı diye. İyi geldi sağolun nediyim.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Aleyküm selam kardeşim,

Duaların için yürekten teşekkür ederim, inşallah hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın...

Kalbini ferah tut, "Allah dostları" da yalnızdı, hatta bazıları kendini bilerek nadasa çekiyordu, sen Allaha yakın ol, varsın kullar uzak olsun! sen yalnızca Allahı an, onu düşün, için sıkıldığında içinden devamlı; "Allah yanımda" diye fısılda kendine iyi geliyor!
Çok sıkkın olursa yüreğin, "la havle"yi dilinden düşürme.
Unutma, sen iyiysen bebeğinde iyi olur!

Allah yardımcın olsun, ferahlık, kolaylık versin kardeşim...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Aleyküm selam kardeşim . Senin rutin kontrol lerin oluyordur, doktorun sana olumsuz birsey söylemedigi sürece kendini hiç üzme .
Panik atak var sanırım sende , akşamları yatmadan fatiha , nas , Felak , Ayetel kursi ve Amener resulu okuyup 200 kere Selavat çek kardeşim . Bi zaman sonra gecicek.
Gun icinde sürekli selavat çek .
Selavat da ayrı bir şifa var.
Bu arada bende de panik atak var , korku yalnızlık karanlık çarpıntı ama aşıyosun.
Panik atak geçirdiğini anlayınca daha huzurlu oluyosun.
Geçmişte ki stres ve üzüntuler bize bunu miras bıraktı ama Allahın izniyle aşarsın.
Kendine çok yuklenme kardeşim . Ablam da aynı duyguları yaşamıştı şimdi 2 çocuğu var hepsi geçiyor .
Allaha emanetsiniz. Allah hayırlı anne olmayı ,Allaha hayırlı kul yetiştirmeyi nasip eylesin .
Selametle kardeşim

Kelebek83

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Çok teşekkür ederim sevgili tozduman kardeşim. Bende kaygi bozuklugu var Dr kötü bişey demedi fakat ben gebelikte 7 haftalikken ameliyat oldum .Tüp bebek tedavisi ile gebe kalmıştım . Verdikleri hormon ilaçları kist yapmış yumurtaliklarim içeride dönmüş binde bir görülen bir durummus ama bana denk geldi birde bu sıkıntıyı 10 boyunca fark edemediler, ağrı kesiciler verdiler ameliyat dahil 15 gün hastanede yattım. Sonra aşırı bulantılardan hastanede 3 haftada serum tedavisi gördüm ağızdan ne yedim ne ictim. Öle böle 5.5 aylık oldu bebiş çok şükür bu kezde bende şöyle kaygılar başladı bebekte bir hastalık olmuşmudur? sağlıksız mi doğar ? diye korkudan ölüyorum. Sonra kendimi telkin ediyorum devamlı duadayım ama durduramıyorum zihnimi aslında vesvese biliyorum . Galiba ben tevekkül etmeyi bilmiyorum başka bir açıklaması yok. Tabii hala devam eden ağrılar , kabızlık, astımım, tek başına yemek yapamıyorum herşeyi sadece sağolsun eşim yapıyor. Bunlarda hale hazırda bulunan kaygılarımla baş etmemi zorlaştırıyor. Allah’a ayıp ediyorum galiba isyan etmiyorum şükrediyorum aslında ama bir taraftanda ya daha kötüsü olursa demekten kendimi alamıyorum. Beni mutlu ettiniz Allah da sizi hep ama hep mutlu etsin. Bana değer verip beni teselli ettiniz.Dilerim Rabbim den Dünya nimetleri ayaklarınıza serilsin. Ahiretinizi kazananlardan olunuz.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Amin kardeşim Allah razı olsun. Allah kabul buyursun dualarini.
Aksi bi durum olursa doktor mutlaka bildirir. Herşey üst üste gelmiş birazda ondan dolayi yorgun ve endiselisin. Bir de gebelik var tabi.
Şimdi streslisin hersey sana ağır geliyor . Şöyle bi rahatlayinca endişe edilecek birsey olmadığını anlayacaksin. Yemeği bugün esin yapar yarın sen . Ailen sen mutlu olunca mutlu olur . Sen yuvanda huzurlu olmaya mutlu olmaya çalış zihnini selavat ile meşgul et kardeşim beynine düşünmekten kara sular inmesin, o kara sularin hiç birimize faydası olmadi . Arada doğa yürüyüşüne çık kardeşim , kafanı da dağıt miss gibi olursun :)
Selavati hiç ihmal etme kardeşim zamanla gecicek.
Hayırlı haberlerini alacağız inşallah Allah ve Allah dostlarina emanetsin.
Selametle kardeşim
Her akşam yatmadan önce 1 kase ev yoğurdu ye kardeşim . Mümkün olduğunca sebze ağırlıkli Beslen karacigerin ve kanın temizlensin.

Kelebek83

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Teşekkür ederim kardeşim elimden geldiği midem kabul ettiği kadar yemeye, yuruyuş yapmaya çalışıyorum. Allah razi olsun, bana ve bebişe dualarinizi eksik etmeyin olur mu?

Üst Alt