Hacet için dua etmek

meleke

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Hacetler için çok dua etmek Hacet için dua etmek
SELANÜNALEYKÜM

Bu konu nerdeyse beni dua etmekten soğutuyor. Sizinle paylaşabilmemi sağladığınız için teşekkür ederim. Elhamdülillah Müslümanım, elimden geldiği kadar ibadetlerimi yapamaya çalışır duamı ederim, ama önceki yıllarda çoğu zaman kendi hacetlerim için çok dua ederdim, rabbimden çok isterdim. Hani işte bin tane felak oku bir dileğin için 500 fatiha oku, 40 yasin-i şerif oku, işte 9999 tane suphanallah çekenin önemli bir haceti yerine gelir biiznillah felan sürekli yapardım. hep bir şeyler isterdim. sonra zaman geçtikçe dedim ya rabbim ben ne yapıyor, ben senin işine nasıl karışırım hadi o çok istediğim şeyi sen bana verirsende ben mutsuz olursam, yada senin aslında bana layık gördüğünle belkide bundan daha iyi olurum. Benim içimi aldı bir şüphe hiç bir şey için dua edemez oldum. İçimden dua etmek gelmiyor. Bir atalarım ruhuna hediye gönderirsem o, yoksa yapamıyor, af bile dileyemiyorum rabbimden işine karışmış olurum diye. Böyle düşüncelerden kurtulamıyorum. Bir şeyi çok istiyorum, ama korkumdan dua edemiyorum. Bu böyle devam ederken ben artık hiç dua edemez oldum. Hiç bir şey için dua edemiyorum, korkudan etmiyorum aylardır. Sadece atalarımın hayrına okuyorum. Ama artık onu bile yapmak gelmiyor içimden. Kendimi karanlıkta , korkulu, sapıtmış gibi hissediyorum. çok kötü bir duygu. Sizce ne yapmalıyım yüzsüz bir şekilde rabbimden istemeye devam mı etmeliyim yoksa böyle devam mı etmeliyim? Bu halde kendimden iğrendim artık. Düşüncelerinizi lütfen benimle paylaşın, şimdiden çok teşekkürler rabbim hepinizden razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam sadece bir şeye ihtiyacimiz olduğunda yada Sadece sıkıntılı anlarda başımız sıkıştığında Allah cc. hatırlıyoruz??
bende bunlardan biriyim.. mutluyken, huzurluyken, sağlığımız yerindeyken neden dua etmek şükretmek aklımıza gelmez ki ?
neden hep zor durumda kaldığımızda Allaha yaklaşmak aklımıza gelir?? neden bu kadar menfaatçiyiz ?
Biri sizi sadece ihtiyaci olduğunda arasa ne düşünürdün ..?

halbuki Rabbimiz her daim yanımızda değil mi..?sıkışınca yalvarıyoruz isteklarde ,vaadlerde bulunuyoruz!! sonrada
Rabbim duamı kabul etmiyor diye şikayetlerde bulunuyoruz...?Sadece sıkıntılı anlarda dua edince kendimizi kötü hissetmeliyiz..
işim düşünce hatırlamış gibi, olmuyormuyuz...

Duanız olmasa ne ehemmiyetiniz var diye buyuruyor Rabbim..
Duâ insanla Allah arasında bir haberleşme, bir iletişim, bir ilişki,bir Sevgi bir Muhabbettir!!
Allah cc. hepimizi affetsin bizler Allah cc. sadece isteklerimiz için mi Dua ediyoruz..?
Allah sevgisi,rızası , şükretmek nerde...o kadar şükretcek şey varki hayatımızda...

Allah'i her an hatirlamak, zikretmek, sığınıp şükretikten sinra zor anlarimizda sabırlı davrandıkça daha bir yoluna giriyor her şey...
Sürekli düşünmek,bunu sıkıntı haline getirmek davranışlarımızı,sözlerimizi, düşüncelerimizi Sağlığımızı,işimizi Olumsuz etkiliyor farkında olmadan.
Çok iste tabiki ama bunu dert edinerek değil..Çünkü dert edinmeye başladığımızda olumsuzluklar daha bir büyüyor gözümüzde.
Elbette olumlu düşünmeli,istediğimizde sebat etmeliyiz ama hayırlısını dileyerek vaktini zamanını bekleyerek.
Bir şey olması gereken vakitte olmadı mı çoğu zaman hayal kırıklığı ve mutsuzluk getiriyor..
Ne kadar istediğimiz bir şey olsa da..Onu Nasıl beklediğimiz de çok önemli !!O yüzden dert etmemeye bak,bunda da vardır bir hayır de...

" Değiştirmeye gücünüzün yetmediğine sabırlı olun, ta ki Allah onu değiştirinceye kadar. " Vakti zamanı gelince her şey oluverir....
İstediğin bir şey olmuyorsa, ya daha iyisi olacağı için; ya da gerçekten de olmaması gerekli belki zamanı değil!!zamanı gelmemiştir..
bir şeyi çok istediğin takdirde olmuyorsa vardır bunda bir hayır demek lazım,olmuyorsa bir sebebi vardır bellıkı hayırlı zaman gelmemiş daha ...

Allah'a ihtiyaçsız anımız yoktur.Bazı zamanlar Allah'ın bunu bize hatırlattığı anlar olur.
Bizler daima hatırlayanlardan olalım; salatımızı.zekatımızı,Duamizi,şükrümüzü,hakkı ve adaleti ayakta tutalım.
ALLAH cc. cümlemizi razı olduğu kullarından eylesin amin..

duaa..

Üst Alt