- Katılım
- 12 Mart 2011
- Mesajlar
- 307
- Tepkime puanı
- 9
Guvecte Ispanak(yumurtalı)
Malzemeler:
Malzemeler:
- yarim kilo ispanak
- 100-150 gr kiyma
- bir avuc bulgur
- 2 yemek kasigi sivi yag
- bir kucuk sogan
- 2 yemek kasigi salca(silme)
- istege gore pulbiber aci daha lezzetli oluyor
- uzeri icin uc yumurta
- iki kasik sivi yagda kiymayai kavurun uzerine yemeklik dogranmis soganlari ekleyip kavurmaya devam edin
- iki kasik salca ve pul biberide ilave edip soyle bir karistirin
- yikanmis ve dogranmis ispanaklaRIda ekleyip tuzunu atin ve tencerenin azgnizini kapatin
- ispanak suyunu salana kadar bekleyin (2 dakika kadar)
- bir avuc bulguru ve bir su bardagi suyu eleyip orta atesli ocakta pisirin
- suyunu ceken ispanagi guvec yada isiya dayanikli firin kaplarina paylasirin
- uzerine tuz ekleyerek cirptigniz yumurtadan birer kasik gezdirin dilerseniz pul biberi ile susleyin
- firinda yumurtalar pisene kadar 200 derecede pisirin (firinin ust raflarini kullanin)
- AFIYET OLSUN