Gunahkar Gonul SIZIM`a

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bir tasavvuf talebesi vardır ki, hocasından çok istifade eder. Derecesi o kadar yükselir ki, “Levh-i mahvuz”u (olmuşların ve olacakların, zamandaki bütün anların ve mekandaki bütün varlıkların, kısacası, her şeyin yazılı bulunduğu ilâhî muhafaza levhası) dahi keşfedecek hale gelir...
Bir bakar ki hocasının ismi şakiler arasında yazılıdır.
Yani cehennemlikler listesindedir hocası!.. “Beni bu duruma getiren hocam ne hikmettir ki cehennemlikler arasında oluyor?” diye, üzüntüden deli divane olur, yataklara düşer... “İsminiz şakiler defterinde!”
Talebe çok üzüntülüdür fakat hocasına da bu konudan hiç bahsedememektedir. Ancak daha fazla tahammül edemez ve bir gün durumu hocasına anlatmaya karar verir...

Huzuruna varır ve yutkunarak şöyle der:
-Efendim, maalesef durumunuza vâkıf oldum. İsminiz şakiler defterinde yazılı!
Hocası acı bir tebessümle cevap verir:
-Oğlum, senin gördüğünü, ben tam kırk yıldır görüyorum.
Talebe bu sefer daha büyük bir hayretle sorar:
-O halde nasıl ümitsizliğe düşmüyor da yine tam bir sebatla devam ediyorsunuz efendim?
Hocasının cevabı bir ibret vesikasıdır:
-Ne yapayım evladım, gidecek başka kapı mı var ki?
Ve şöyle devam eder sözlerine:
-Biliyorum ki O, yanlış yazı yazmaz. Bir insan neye layıksa onu yazar! Demek ki benim layığım şimdilik budur.

Ben hâlimi değiştirir de iyiye layık olursam yazı da hâlime göre değişir, iyi yazılabilir..
Onun için iyiye layık hâle gelmeyi bekliyor, ümidimi kaybetmiyorum.

“Saidler listesine kaydettik”
O sırada gözyaşları içinde hocasını dinleyen talebe “Levh-i mahvuz”a bakar ki yazı değişmiş!

Cehennemlikler listesinden çıkarılan hocası cennetlikler listesine yazılmış. Şöyle deniyor yazıda:
“Bu sebatı hürmetine onu artık şakiler listesinden çıkarıp saidler listesine kaydettik...

Sebatıyla buraya layık olduğunu gösterdi, biz de adaletimizle onu layık olduğu yere yazdık!”
Talebesinin gördüğü yazıyı zaten o anda hocası da görmüş ve şükür secdesine kapanmıştır. Ama ne kapanış!.. Bir daha doğrulamaz. Orada ruhunu teslim eder...<!-- google_ad_section_end --> <!-- haber bitiş -->

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun Aleykum bu KISSA yi her okudugumda gozyaslarimi tutamam..
Bir cogunuz Koruyucu Anne oldugumu bilirsiniz..
Ve ilk Kez koruyucu olarak aldigim cocuklar Afrika dan
Somalide Baris harekatlari tarafindan tecavuz edilmis musliman olan annenin iki cocugu idi...
ve anne bu olay sonucu aklini yitirmis ve uluslararasi kizilhac bu anne ve cocuklarini buraya getirtmistir...
bu zavalli anne komsum oldugundan ilk kez ona yardim amacli bu koruyucu anne olmaya baslamistim zaten..
Herseyin bir Sebebi ve Hikmetti varmis..
neyse.. bu cocuklari.. erkegi belli bir yastan sonra islami yatili okula verdik.. ama KIZINI kendi kizim ile beraber buyutmeye karar vermistim..
Bu Somalili KIZ belli bir yasta kapanmis, islami egitim ile cook da guzel bir musliman hanim olma yoluna girmisti Elhamdullilah.. kolay olmamis ama degdigine inanmaktayim...
ve bir Ramazan gecesi gordugum Ruya bu kissayi bana hep hatirlatir...
Ruyamda Cennete dogru bir otobus ucuyordu..ve bu otobusu kullanan bu somalili Kizim ve Annesi idi...
otobusun icinde kimlerin olduguna baktigimda Allahim O ne Nurlu insanlar vardi..
her biri bir baska guzel di.. her yer miss gibi kokuyor ve
otobus okyonuslar otesinde ucuyordu...
bir anda o insanlarin icinde bulunmaktan haya etmis.. aglamaya baslamistim..
ve Otobusu kullanan bu manevi Kizima Kizim!otobusu durdur ben inecegim diye soyledim cunku ben o otobuse ait degildim.. bunu yuregimde ,vicdanimda biliyordum..
Otobusu kullanan Manevi Kizim..tebessum ederek yook inme Sen bu otobusun KAPICISI sin! dedi.. nasil yani o da .. Sen bize hic kimsenin KAPI acmadigi zamanda kAPINI actigin icin Ben de bu otobusun KAPISINI senin icin actim..
dediginde oyle sevindim ve o anki ruh halimi anlatamam agliyarak uyandim..
Eyy Guzel Allahim bizler kimileri Cennetlik, kimilerini de Cehennemlik saniriz oysa bunu anca Rabbim bilir..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
"Dünya ve ahiret hakkında (lehinize olan davranışları düşünün ve ona göre hareket edin).
Sana yetimler hakkında soruyorlar. De ki: Onları iyi yetiştirmek (yüz üstü bırakmaktan) daha hayırlıdır...
Eğer onlarla birlikte yaşarsanız, (unutmayın ki) onlar sizin kardeşlerinizdir...
Allah, işleri bozanla düzelteni bilir.
Eğer Allah dileseydi, sizi de zahmet ve meşakkate sokardı. Çünkü Allah güçlüdür, hakîmdir."
(Bakara suresi 220. ayet)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bir kapı eşiğinden atılan adımlar nereye dir?
Rahman mi yoksa Nefis KAPISINDA mi aralanmasini bekliyoruz..
bir KAPI ne niyet ile calinirsa inanin ayni niyet ile de acilir buda Rabbimin ilahi Adaletinden dir!
Bir kapı neler açar insanın hayatında.. Kapı içre kapı olan dünyada, kapı aralığından HAK Rizasina bakmak.. iste butun mesele burada...
ilk kez kimsesiz olan iki cocuga actigim kapidan kimler geldi kimler gecti! kimiside daha buyuk guzeliklere KAPI araladi..
o zaman o sefkat Kapisini acmasaydim belkide bugun cook farkli konumda olabilirdim..
Rabbim bir seyin OL masini istediginde beraberinde de sebepleri yarattiginida anladim..
kainatta tesadufe tesaduf edilmez.. her seyin bir Sebebi ve Rabbimin SIR ve hikmeti oldugunu anladim...
Allahu Ekber...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Tedirginlikle girdiğimiz kapılar da bizi emniyet içinde El-Emin olanın izniyle emin beldelere çıkarıyor..
Güzel soluklar aldırıyor..Çünkü tüm bu sofraların, tüm bu kapıların ve ardındakilerin Rabbi, çok, ama çok seviyor kullarını..
Hep onlar için, onların düşünebileceğinden de ötesini veriyor..
İlahi sevk yolları açıyor..
Nasıl olduğunu bilemeden girdiğiniz o yolda, işte yeni bir kapının eşiğinde durduğunuzda da, o ilahi şevk ile içeri giriyorsunuz..
Çok şükür diyorsunuz..
Yine Allahım, hep olduğu gibi Allahım, bizler için en güzelini en iyisini takdir eder Sen'sin...
Sen ne güzelsin..Ne yücesin..
Açtığın kapılar ne güzel..
Çok şükür yüce Rabbim...
Tüm nimetlerin için...
Kapıların ardı ve ötesi için...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ömrümüzde dar geçitler, dar kapılar var.
Hatta ömür bir dar kapı değil mi?...Ömür ki, bir geçittir sonsuz hayata..
Daraldığımız, bunaldığımız öyle çok zaman oluyor ki..
Lakin, en makbul dualar en dar zamanlardakilermiş..

Rahmetin en büyüğü dar kapıların ardında beklermiş..
Her kapı kapansa, af kapısı kapanmazmış inşallah..
Geçit dar olsa da, Rabbimiz yüreğimizi genişletsin, ömrümüzü ferahlatsın..
Sıkıntılarımız rahmetle nihayetlensin,
Dar kapılarımız ebedi saadetlere açılsın inşallah..
Alinti.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Kapattık bazı kapıları dostlar…kör bir kilit vurduk üzerlerine..
Şimdi açılırlar mı yeniden, en tılsımlı sözleri söylesek?..
Yahut yeni kapılar açsak, kaybettiklerimizin peşine düşsek..

Ya Rabbim bizlere Rahman, rahmet ve magfiret Kapisini kitlerse ne olur Halimiz..
o Yuzden Kapimiza Rabbim tarafindan imtihan icin gonderilenlere ilk once Gonul KAPIMIZI acalim der bu Fakir muhacir...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun Aleykum Aslinda bunlari yazarken su an hem agliyor hemde daraliyorum..
ama ayni zamanda da icimde acaip bir huzurda duyuyorum..
insanlar ya hayatta ibret alirlar yada baskalari icin ibretlik olurlar...
su an bu manevi KIZIM 20 yasinda aldigimda 9 yasinda idi.. ve su an Hukuk okuyor ins. Avukat olup annesi gibi taciz edilen musliman kadinlarin HAKKINI korumak istiyor..
demek ki ser denilen de Rabbimin bir hayri ve hikmetti var imis..
sizler bu yazdiklarimi okuyabilirsiniz ama anliyabilirmisiniz..bilemem..
bir KIZ cocugun o sekilde buyuyup
toplumda arkasindan kara leke ile her an asagilamasini hic hayal edebilirmisiniz?
ama Rabbim isterse istedigine hidayet edermis..
Oyle bir Anneden Saliha bir insanin cikmasi.. Allah istemedikce Siz istiyemezsiniz.. istiyemeyiz iste..
https://www.youtube.com/watch?v=g1DBFNM712I&feature=related

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Arza hacet yok halim sana ayandır, dile gerek yok sessizliğim sana beyandir.
Söze lüzum yok susuşum sana kelamdır...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bilmiyor musun ki azîz eden de zelîl eden de Hak’tır...
Sen Yûsuf kıssasını da mı duymadın ki, orada bir Züleyhâ vardır...
Ve Allah, onu dedikodularıyla yerin dibine batırmak için didinen gâfillerden birini değil, onların kınayıp durduğu Züleyhâ’yı peygamberine hanım seçmiştir.
Susup beklemesini bil. Ne “Oldum!..” de, ne de “Olmadım!..” Allah cc. isterse Olmayacak iş yoktur.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Kainatta tesadüfe tesadüf edilmez...Her şeyin bir nedeni vardır.Bir şeyin nedenini bulamıyorsanız, onunda bir nedeni vardır...veya anlamaniz icin zamani gelmemistir....

Üst Alt