Gönül Sızım'a sorular...

Zümrüdü Anka

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Sevgili Gönül Sızım sana bir sorum olacak.

Rüyaların altına diğer rüyalarda yazan yorumları yazdığınız oluyor bunun bir sebebi hikmeti var mı yoksa tabirler mi aynı oluyor ?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Buyrun evet mesela Rüyada Cumhurbaşkanı görmek her kes de aynı oluyor tek fark ayrıntılarda ki farklılık mesela Sen Rüyada Cumhurbaşkanı gördün aynı zamanda aynı Rüyada rehin olmak, tutsak kaldığını görünce Rüyada Cumhurbaşkanı görmek tabiri aynı
Rüyaların altına diğer rüyalarda yazan yorumları yazıyorum.

yorumu yapan İnsann ,sezgileri ,duygu ,his idrakı güçlü ve insan ruh ve psikolojisini de Iyi bilmeli ve anlamalı..

Rüyayı ve sahibini iyi okumak ve anlamak lazım
Her Şey tefferuatlarda Ayrıntılar da gizli ...

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm abla, sana bir şey sorucam...

Mesela dua ederken, birine iyilik yapınca ya da Allah ve Peygamber efendimizi anınca, ibretlik bir film bile izlerken hemen o anda ağlıyorum bunu sebebini,
Bir de sure okurken, normal zamanda ama namaz kılarken değil! esneme geliyor, bunların sebebi nedir?
ne zamandan beri kafama takılıyor bunlar, biliyorsan beni bilgilendirirsen sevinirim...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam ,şu anda iş yerimdeyim kısaca sorunuza kendimden başlayarak samimi olarak cevap vermek isterim..
dua ederken, birine iyilik yapınca ya da Allah ve Peygamber efendimizi anınca, ibretlik bir film bile izlerken hemen o anda ağlıyorum bunu sebebi O An da bütün azalarım ile kalbim, ruhum, bedenim aklim, nefsim ,vicdanim,insanliğim ile aynı anda yoğun olarak ruhani bir hava ,elektriklenme, enerji ne isim versem bilmiyorum ama bütün benliğim ile hissedebiliyorum bedenim diken, diken oluyor sanki farkli ruhani bir alemdeyim...ben yokum sadece RAbbim var hissedebiliyorum...

namaz kılarken ise sadece kalıbımız ile kalbimiz ile değil..
belki de insan aynı şeyi defalarca yaptığı zaman bazen rutin hale gelip ne yaptğımızın farkında olmayabiliyoruz...
bu da bizi namaz kılarken farklı düşüncelere sevk edebilir... abdestinizi alıp namaz kılacağınız yere giderken önce Allaha dua edin ,Allahım senın yolunda ve huzurunda zihnimi aşırı düşüncelerden uzak tut diye ayrıca her namazdan önce Allahım şükürler olsun sana elim ayağım tutuyor sağlığım yerinde ve tüm maneviyatımla sana ibadet ediyorum derseniz yaptığınız işin ehemmiyetini kendi manevi dünyanızda artırmış olabilirsiniz..

En büyük sorun ihlas ve farkındalık,rabbimle irtibatimiz zayıf,dostluğumz yok malesef... Kalbimiz ,ruhumuz ile hiç secde ediyor muyuz....?

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Kalbim ile devamlı zikir çekiyorum, inşallah kalbimle de secde etme evresine geçerim, bunun için senin de dediğin gibi önce zihnimdeki fazlalıklardan arınmam lazım...

Selametle, Allah razı olsun abla...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Tavsiyen için teşekkürler sevgili gönül sızım Allah cc sonsuz razı olsun.dgüüll,.dgüüll,.dgüüll,.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Selamun aleyküm abla, diğer konunun başlığında evlilik öncesi sendromu yazıyor ama benimki de evlilik içi sendromu sayılabilir..:)

Bende bir problem var o da; bir konu üzerinde yoğunlaşamıyorum....Başlıyorum iyi niyetlerle, yeni umutlarla, sırf Allah rızası için ama sonra kötü bir söz veya bir olay gerçekleşiyor, tüm hevesim iyi niyetlerim yok oluyor,sil baştan başlıyor her şey, sanki bir kısır döngü gibi...
Ne yapmamı önerirsin abla?

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun aleyküm abla, diğer konunun başlığında evlilik öncesi sendromu yazıyor ama benimki de evlilik içi sendromu sayılabilir..:)

Bende bir problem var o da; bir konu üzerinde yoğunlaşamıyorum....Başlıyorum iyi niyetlerle, yeni umutlarla, sırf Allah rızası için ama sonra kötü bir söz veya bir olay gerçekleşiyor, tüm hevesim iyi niyetlerim yok oluyor,sil baştan başlıyor her şey, sanki bir kısır döngü gibi...
Ne yapmamı önerirsin abla?

Ve aleykümselam, kendinizi, akli, ruhsal, insani ,Kişisel Gelişim olarak ve MANEVİYATINIZI GÜÇLENDİRİN..
kendinizi kontrol etmeyi olayları sakin olarak idare etmeyi ,Allah`a tevekkül etmeyi, güvenmeyi öğrenmemiz gerekli..

duaa..

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Eyvallah ablacım sağ olasın eksik olma, hayırlı akşamlar......

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba sayın Gönülsızım, bana borcu olup (ve etrafına bir çok kişiye borcu olan) kişiye zekatımı borcunun bir kısmıdan düşerek verebilirmiyim, Usulü nasıl olmalıdır.?

Çok pardon birde mehir için biriktirilen parada kenarda ihtiyaç fazlasıyla duran para ile aynı statüde midir

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba sayın Gönülsızım, bana borcu olup (ve etrafına bir çok kişiye borcu olan) kişiye zekatımı borcunun bir kısmıdan düşerek verebilirmiyim, Usulü nasıl olmalıdır.?

Çok pardon birde mehir için biriktirilen parada kenarda ihtiyaç fazlasıyla duran para ile aynı statüde midir

“"Kime sağlam bir bilgiye dayanmadan fetva verilir (ve o da o yanlış fetvayla amel eder)se, günahı fetvayı verenin boynunadır.”
(Ahmed b. Hanbel, İbn Mâce, Dârimî, Hâkim)

bu konuda bilgim yoktur..bilgisi olan ,ehli olan cevap verecektir..

https://www.islamiforumlar.net/genel-islami-paylasimlar/38466-fetva-vermek.html#post95156

https://www.islamiforumlar.net/forum-kurallari/4004-bilmedimiz-konularda-fetva-vermek.html

Üst Alt