Ve aleykümselam ,şu anda iş yerimdeyim kısaca sorunuza kendimden başlayarak samimi olarak cevap vermek isterim..
dua ederken, birine iyilik yapınca ya da Allah ve Peygamber efendimizi anınca, ibretlik bir film bile izlerken hemen o anda ağlıyorum bunu sebebi O An da bütün azalarım ile kalbim, ruhum, bedenim aklim, nefsim ,vicdanim,insanliğim ile aynı anda yoğun olarak ruhani bir hava ,elektriklenme, enerji ne isim versem bilmiyorum ama bütün benliğim ile hissedebiliyorum bedenim diken, diken oluyor sanki farkli ruhani bir alemdeyim...ben yokum sadece RAbbim var hissedebiliyorum...
namaz kılarken ise sadece kalıbımız ile kalbimiz ile değil..
belki de insan aynı şeyi defalarca yaptığı zaman bazen rutin hale gelip ne yaptğımızın farkında olmayabiliyoruz...
bu da bizi namaz kılarken farklı düşüncelere sevk edebilir... abdestinizi alıp namaz kılacağınız yere giderken önce Allaha dua edin ,Allahım senın yolunda ve huzurunda zihnimi aşırı düşüncelerden uzak tut diye ayrıca her namazdan önce Allahım şükürler olsun sana elim ayağım tutuyor sağlığım yerinde ve tüm maneviyatımla sana ibadet ediyorum derseniz yaptığınız işin ehemmiyetini kendi manevi dünyanızda artırmış olabilirsiniz..
En büyük sorun ihlas ve farkındalık,rabbimle irtibatimiz zayıf,dostluğumz yok malesef... Kalbimiz ,ruhumuz ile hiç secde ediyor muyuz....?