Gönül Sızım Gönlünüzdeki sızıları dindirecek bir bölüm

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
545382_547921288556566_1337284708_n.jpg

Hani bazen manasızdır yaşamak. Ot gibiyim der dalar gidersin..
Bir film şeridi gibi geçerken yaşadıkların, Bir iki kareye takılır gözlerin..
O karelerden sevgi akar damarlarına.. Birden canlanır, dirilir, güçlenirsin.. Dört elle sarılırsın sonra hayata.. Meydan okursun, kafa tutarsın..
Dünyayı sırtlayıp gidesin gelir.. Ben de buradayım dersin..

Bir kucak açarsın, kolların dünyayı sarar.. Bir gülümser, içinde çiçekler açar, yüreğinde mevsim ilkbahar olur..
Yanında yüksek sesle düşünür, en mahrem sırlarına ortak edersin.. Kimi zaman kalbini kırdığın, kimi zaman gönlünü aldığın olur..
Almadan veren, çağırmadan gelen, vedasız gidendir..
Gün olur araya yollar, yıllar.. Ama hep taze sımsıcaktır anılar.. Hatırlayınca gülümsersin..
Korkmazsın... Buz üzerine yazılı değildir yitip gitmez.. Onunla alıp verdiklerin..
Iste O benim Sevdigimdir!dersin..
kgüll..,

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
b-338021-en_b%C3%BCy%C3%BCk_a%C5%9Fk_ALLAH39ad%C4%B1r.gif

Aşk gönül Seyahatnamesine cikmak isteyenler buyursun hadi BISMI ALLAH HU.....
bakalim her kes kendini ne kadar haal ve kaal dilli ile kesfedecektir..
Allah`in izni ile..
hadi Ya Allah ya Bismi/Allah...
Hani hep forumda bir oyunlar oynarsiniz da bu cahil coban seyr eyler.. anliyamam dogrusu..cunku ben anlama engelisiyim..
hadi bakalim simdi de benim bildigim oyundan oniyalim mi dersiniz..
her gun kendimden bir sey yazacagim.. ve sizlere Kissadan HISSE nasibince yansimaya calisacagim..
bakalim.. her kes kendini nekadar taniyor..
yazmak zorunda da degilsiniz.. sadece kisi kendi gonul deryasinda bir seyahatnameye cikacak ins..ne dersiniz..

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
hadi bakalim simdi de benim bildigim oyundan oniyalim mi dersiniz..
her gun kendimden bir sey yazacagim.. ve sizlere Kissadan HISSE nasibince yansimaya calisacagim..
bakalim.. her kes kendini nekadar taniyor..
yazmak zorunda da degilsiniz.. sadece kisi kendi gonul deryasinda bir seyahatnameye cikacak ins..ne dersiniz..
brrvo güzel bir fikir ama oyun için yine kendi bölümünüzde ve ayrıbir konu açmanız daha eyi olur kanısındayım (acizane fikrim)

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Hayir efendim bu oyun sizin bildiginiz oyunlardan degil..O yuzden burada benim mekanimda oynanmali..
oyundan cook Gonul Seyahatnamesi..gibi..ilk ben kendimden yazmaya basliyacagim.
isteyenlerde benim yazdiklarimin aynasinda kendileri hakkinda yazabilecekler..
yazmak istemiyenler..kendi nefislerinde muteala edebileceklerdir..
hep masal..hikaye..alinti oyundan cikip Gercekler Hakikat ulkessinin gonlumuzun mekaninda seyru suluk edecegiz.. ilk ben basliyorum..
Değerli muacir kardeşim benim kaderimdenmidir nedir bilmiyorum nedense bu net aleminde özellikle bu forumda hep yanlış anlaşılmaktayım, inanın birdaha bualeme girmeyesiye birgün azımdan büyükbir yemin çıkacak dahada bualeme ayak basmıyacam.cddvb..
Ben size ayrı bir katagoride (bölümde) demedim yine burada kendi bölümünüzde ayrı bir konu dedim
dfrt..
ilginç::.evet aynen dediğiniz gibi bu oyuna benim aklım ermez
sizlere iyi oyunlar...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Kendimi bildim bileli Yuregimin taa derinliginde Hep AŞK in ozlem ve hasretini yasadim..ve halen yasiyorum.
Hep AŞK in Sahibini aradim.. O`nun tarafindan bilinmek.. Sevilmek Onun katinda cook ama Cook ozel biri olmak icin yandim tutustum..
varligimin.. bilinmemesi.. sevgisizlik beni hep Rabbimin Rahman kapisinda goturdu..
hep siradan.. sonuncu degersiz bir cocuk.. bir insan.. oldum..
bari Rabbim tarafindan onemsenmek.. sevilmek.. bilinmek.. haa iste bu benim Sevdigim kullumdur demesi icin ugrastim..
gurbet diyarinda geceleri sessizce agladim..
kimsesizligim ile Kimsesizlerin Sahibine yoneldim...
cook yanliz ve kimsesiz yasadim.... hep kimseler aradikca yoluma kendim gibi kimsesiz garipler cikti ne hikmetse..
hep Rabia el Adevviye ..Zeynep gazali gibi bir AŞK Ehli bir dava .. hizmet insani olmak icin yandim.. Rabbime yakardim..
ama malesef olamadim.. ben hic bir sey olamadim.. koca bir Hic...ten baska..
Ya sizler hangi Gonul...seyahatnamesinden gectiniz..?
(Devam edecegim..)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Değerli muacir kardeşim benim kaderimdenmidir nedir bilmiyorum nedense bu net aleminde özellikle bu forumda hep yanlış anlaşılmaktayım, inanın birdaha bualeme girmeyesiye birgün azımdan büyükbir yemin çıkacak dahada bualeme ayak basmıyacam.cddvb..
Ben size ayrı bir katagoride (bölümde) demedim yine burada kendi bölümünüzde ayrı bir konu dedim
dfrt..
ilginç::.evet aynen dediğiniz gibi bu oyuna benim aklım ermez
sizlere iyi oyunlar...
dfgtn
Hay Allah iyiliginizi versin..Yanlis anlasilmak istemiyorsan biraz Sabirli..ol ve bekle..sırıtık.:,
aman agziniza cikana dikkat edin sonra 3 gun oruc tutarsiniz..
Bu oyun zatim gibi farkli ve acaip..
ama bu forumda farklliklarda olmali desem ?:.dost.
evet kaderiniz..hep yanlis anlasilmak..veya hic anlasilamamak..sırıtık.:,
qqww..kdogru bu oyuna akliniz ermez..cunku bu oyun akil dfgtnisi degil yurek isidir..Velhasil..

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
dfgtn
Hay Allah iyiliginizi versin..Yanlis anlasilmak istemiyorsan biraz Sabirli..ol ve bekle..sırıtık.:,
aman agziniza cikana dikkat edin sonra 3 gun oruc tutarsiniz..
Bu oyun zatim gibi farkli ve acaip..
ama bu forumda farklliklarda olmali desem ?:.dost.
evet kaderiniz..hep yanlis anlasilmak..veya hic anlasilamamak..sırıtık.:,
qqww..kdogru bu oyuna akliniz ermez..cunku bu oyun akil dfgtnisi degil yurek isidir..Velhasil..
Kader utansın, başka birşey demeyrum:imkansiz:.
çünkü bende bişey deyecek yürekde yukxxzzl.. velhasıl kelam. TSK...
harikaa

Not:ben 55 yıllık geçmişimbi başlarsam buraya yazmaya forumda sayfa kalmaz ikincibir forum açmak zorunda kalırız,
Çok kısa bir misal;
ben ne insanlar gördüm yüzüne gülen arkandan kuyunu kazan,
ben ne insanlar tanıdım seviyor görünen ama arkandan hançerlemek için fırsat kollayan,
ben ne insanlar gördüm, paran varsa dostun paran bittiği zaman düşmanın olan...
veben ne insanlar tanıyorum, yıllarca sırtımda taşıdığım zaman benden iyi kimse yoktu, ama birgün indirdim diye ben kötü oldum
. (buda enyakınım olan kişilerden örnek)...

BU FANİ DÜNYADA BENİM OYNADIĞIM OYUNU BENDEN İYİ KİM OYNADI ACABA BİR GÖRELİM...
SEVGİ VE SAYGILARIMLA SİZLERE İYİ OYUNLAR... TŞK.

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Oyuna başlandı mı, ben de merak ettim... Bekliyorum...
Derinlerden ve iç alemden zahirlere yansıyan oyunlardan ben de pek anlamam ama nasıl bir şeymiş merak ettim...
Hayırlısı olsun...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
xxzzl..Selamun Aleykum.. evet Gercekler..hakikat aynasinda yansiyan oyun basladi.. kendimizi ilk bildigimiz gunden bugune..katmer katmer..hp birlikte Gonul seyahatnamesinde ilerliyecegiz..dedim ya bu akil isi degil yurek ..samimiyet..dostluk..muhabbet isteyen bir Gonul oyunu..
ve oyunun Sonunda yazan kisilerin..kisilik..karakter ve hayat filmin goz onune Allah`in izni ile serilecektir..Velhasil Kelam..efsanelesmis..kardesimiz..
nerden nereye gittigimizi..anliyacagiz..ilginç::.

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Yürek oyunu... Gönül oyunu... Kalp oyunu... Olsun farketmez bana uyar... Ben de icimde var olan dünyami oyununuzla disariya yansitmis olurum... Icimin ayani beyani ortaya savrulur... Hos bir sey... Ama bu oyuna nasil baslanacak, birisi baslasa cok iyi olacak...
Bel ki de oyunun güzelligi burada...
Bel ki bu yazimla beraber oyun da basladi bel ki de kim bilir... Yazilar bazen belli etmez yazana, "ic" beyaz sayfaya dökülür de yazi yazan bunun farkinda degildir...
Gönül Sizim bir besmele cek ve oyuna basla...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Meftun kardesimiz oyun basladi bile..yazilanlari kalem yazdi sanirlar oysa her yazilanin ardinda icinde kainati tasiyan bir insan.. bir kul.. bir din kardesimiz vardir..
bu bir gonul.. muhabbet ihlas ve insanin kendini kesfetmesi oyunudur.. haydii kolay gelsin..

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
merak etmeyin.. ben yazdikca.. bana kizacak.. hayretler edip selami sabahi
bile kesmeyi dusunebilirsiniz..hee msum..baybyy
<!-- google_ad_section_end -->
Kızmak,mı he bakbu olabilirsırıtık.:, ama selamı sabahı kesmek olmazqqww..k selam allahın selamıdır verenden,de alandan,da allah razı olsunduaa..

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Evet baslamis.... Ben daha karsilikli fikir yürütüyorsunuz sanmistim...
Illaki, kisinin kendini manen imani yönden de kesfettigi zaman dilimleri vardir... iki sene Kur'an Kursu 7 sene imam hatip lisesi'nin akabinde görev aldik sonra ilahiyati disardan biritecektik ama aklimiza dahi gelmezdi... Neyse..
Ögretmenlerimiz de kesfedememis ki bazi seyleri bizlere de kesfettirememisler... Bel ki de biz kesfe yanasmadik... Bilemiyorum..
Babamin, annemin bu anlamda zaten bana vberebilecegi bir sey yoktu..
Öteden beri zaten bir müsmümanlik ve iman geleneginde ben de müslümandim, iman mi, estantane mi ne bileyim ben de anlamamisim...
Antalya'da, Seyyit KUTUB, Emine KUTUB, Muhammed KUTUB, Fethi YEKEN, Abdülkadir UDEH, Said HAVVA, Ramazan El BUTI, Hasan El BENNA vs.. gün geldi kitaplariyla gönül dünyama girdiler...
Demre Ilcesi Postanesi'nde calisan bir bayan bir gün bana söyle diyecekti: "Sahaf misiniz...? Ticarethaneniz nerede...?"
"Yok dedim Diyanet'te calisan bir memurum..." Dedi, masallah her hafta kolilerce kitap...
Netice:
Elbette müslümandim ama ben gene de mutmain olamadim...
Rabb'im'i ve gönderdigi Kur'an'i gercek yüzüyle tanidim gönül dünyamda yer eden yazar ve eserlerle...
Iste o gün ben de gönül dünyamda bir dönüm noktasi oldu, o iz'in güzelligi halan gönlümün üzerinde tazeligiyle durmaktadir..
Kendimi kesfettim..
Kimligimi kesfettim..
Degerlerimi kesfettim...
Aaaa, ben buyummusum dedim...
Bilerek yapilan imanin tadina doyum olmuyor...

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Tabi ki gönül dünyasinda yasin da kemalat noktasinda bir degeri vardi... Ve olmaliydi... Yas olmasa bile "akl"imizi vahiy ekseninde kullanabilme melekesi bize ögretilmeliydi... Her hoca ve cemeat kendi degerleini beynimize empoze etmekten o güzel degeri bize ögreten olamadilar...
Gönül dünyamda güzel bir degisiklik oldu güzel de zahiren cilelerde görüneye basladi...
Kafasinda kasket olan... Hotel olan... Boynunda kiravat ol.. Resmiyyeti zahirinde siritan insanlar bizden iyi nasipleniyorlardi... Islam dairesinin disina atilarak.. Elbette gönül dünyamin zahirinde problemler yasanacagi kesindi... Üzdüler, üzüldüm, ufak tefek sürgünler oradan oraya olmadi da degil...
Kemalat yasomla geriye baktigimda gahatalarim da olsa "SAFIYET" yanimla halan gurur duyarim o günlere...
Kemalat yasimla gerideki hatalarimi anladim ama o zamanki "SAFIYET" de (tertemiz masumluk hali) bugün de yok..
Yani teraziler ayni...
Olgunsunuz saafiyet ortada yok...
Genc ve dinamiksiniz önünüzde müslüman birakmiyorsunuz süpürüyorsunuz ama güzel de bir Saafiyet var...
Bilemiyorum ikili gönül dünyalarimda varmis ya da olabiliyormus, ben de isin icnden cikamiyorum..
Ya bu oyun cidden zormus... ---)))))

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Rabb'im'i ve gönderdigi Kur'an'i gercek yüzüyle tanidim gönül dünyamda yer eden yazar ve eserlerle...
Iste o gün ben de gönül dünyamda bir dönüm noktasi oldu, o iz'in güzelligi halan gönlümün üzerinde tazeligiyle durmaktadir..
Kendimi kesfettim..
Kimligimi kesfettim..
Degerlerimi kesfettim...
Aaaa, ben buyummusum dedim...
Bilerek yapilan imanin tadina doyum olmuyor...(Meftun kardesimizden)
AMMENNA VE SADAKNA...
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mltrABX6Z9s

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
audicianimasyonz58cn2up7t.gif

BATI da yasiyan.. bir nefis insani yuregimdeki SIZI arayis baska bedenim dunya zevk ve sefasina dalmisti sanki..
BATI yi suclayip nefsimi temize cikardigimi sanma..yin...
Hayir BATI suclu degil tek suclu BEn im...
baskalarini sucliyarak..kendimizi hic bir zaman duzeltemeyiz...
sadece imanim zayif..ve nefsi cook guclu icindeki hayvan ile bogusan bir aciz ..muhacirim..
Cennet, insana güç ve ağır gelen şeylerde; cehennem ise insana hoş ve tatlı gelen şeylerde gizlidir.!!- Hadis-i Şerif
Ve Ben !ruhsuz bir beden.. bedensiz bir ruh halinde iken Rabbim Hamd olsun ...

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Ben hic bir zaman Bati'yi suclamiyorum... Unutmayiniz herkes gönlünde bir degerler sistemi vardir. Ve insanlar o deger sistemlerine, yasar, bakar, mücadele eder, ötekine yardim eder ya da ötekine saygili olur ve ötekini kendine ceker vs. Bati'nin da gönlünde manevi degerleri var. O calisiyorsa Mevla ona verecek. Cünkü Mevla ayirim yapmaz, cömertligini esit mesafede insanlara ulastirir. Cidden halki müslüman olan ülkelere bakiyorum icler acisi bu manada. Krayitle halk kopuk. Idarecilerle halk kopuk. Sistemle halk kopuk. Kasten ve bilerek ekonomik zulümler revacta. Bati daha ne yapsindi. Afedersiniz hem Kur'an'a inandiginizi söyleyeceksiniz cok özür Hem Kur'an'a ve hem de O'na inananlara bilmem ne atacaksiniz ondan sonra Bati'dan müsteki olacaksiniz. Güleyim bari oldu mu despotlar, zalimler, pislikler. Sizleri Allah'a havale ediyorum, despit canavarlari. Iki ayakli balhum adeller.
Buranin formatina göre bitireyim. Oyun oynuyoruz cünkü, Gönül Sizim'i da fazla kizdirmayalim, o da her seyi tam yapar, yani kizmasi da öyledir... --)))
Ben bati da bulundugumda,
Gönül dünyam ile baktim...
Gönül dünyam ile toplantilarda bulundum...
Gönül dünyam ile resmi zevatla iliskilerim oldu..
Okullarda konferaslara gittim, camiye etik dersine gelen Hristiyan ögrencilerle bulundum, hepsiyle gönül dünyamla iletisim kurdum..
Ben ne yapiyorum ve TR'de nasildim bu kiyaslamayi dahi gönül dünyamla yaptim...
Hizmet yönlü de düsündüm gönül dünyam Bati'daki hizmetten yana oldu...
Hic bir zaman ekonomik dünyamla mes'elelere bakmadim..
Gönül dünyamin Kur'ani, degerleriyle iolaylara baktim..
Ves'selam..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Gurbet Diyarinda..Mazlum cocuklar ile calismakta ve koruyuculuklarini yapmaktayim..
zaman zaman bunaliyor.. yanlizligim da eklenince farkli insan olabiliyordum...
rah. annem ilk hizmette basladigimda verdigi nasihati unutmustum..
Ne olursan Ol herseyden once insan ol!Gonul insani Ol..
gucunun yetmedigi yerlere Gonlun ,dualarin Rabbine yakarislarin ile anca varabilirsin demisti..
ama tek dayanagim olan Annemi de kaybetmis..
sanki ortalikta boslukta deli divane dolanan bir robot olmustum..
lutfen beni ayiplamayin..insanligima verin..
bu yalanci dunya cennetinde..hep sevdiklerimi tek tek kaybedikce yuregimden bir parcalarda kaybedigimin farkinda degildim..
oysa Rabbim kullundan bir seyi aldiginda Kul Sabr edip..Rabbine teslim olursa..Rabbi cook cook daha guzeli ile telafi edecegini.....
O ACI ile unutmustum..
Sofii de yoktu..artik! beni Bana Rabbimi yuregime Kuvvetlice hatirlattip.... sefkat tokadi vurmaya..
dunyanin kargasasindan aklim.. yuregim karmakarisik,..olmus ayni bir kordugum gibi hangi yanindan baslasam nefsim.. karsima..cikiyordu..
Gurbet Diyarinda kaybolmus bir ruh idi benimkisi.. taki............
..............
Sana Karsi yeterince samimi olmayisimi bagisla ..
Sen Rabbim Sen!durur iken neden baska kapilar caliyor dum ki..Rabbi kulluna kafi degilmi idi?
BAGISLA ....
kalbimle, ruhum benim aramda olan Sen degilmisin, sah damarimdan daha yakin olan sen..
Baki Sevgilim durur iken fani sevdalara gitmemi bagisla..Rabbim!
yüregim sana ayan, her kalbimin carpmasi sana halim beyan…
beni Sen anliyorsun ya MEVLA..
neyleyim dili ,neyleyim kelimeleri…
Cok yanlizim su dunya meskeninde
beni yalniz birakma ne olur kapina geldim!!
Cok usuyorum , karanliktan urkuyorum..
kime bel bagladiysam kirdilar beni hic anlamadilar..
bagisla beni, artik senden baska kimseye dayamam sirtimi.....
..........

(((__meftun__)))

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Batı hakkında düsüncelerim geneldi... Batıcı falan da değilim... Sizlerin de özel bir durumunuz var... Batı hakkındaki yorumlarım, yazılarım sizlerle hiç alakası yoktur... Sizleri ben gayet iyi anlıyorum...
Lakin Türkiye'de bir din dersi öğretmeni, ister ilkokul olsun ve isterse lise olsun sınıfını alıp da o ders saati içersinde bir camide nadir de olsa din ve ahlak derslerini işleyemez.. Ceza alır...
Türkiye müslümandır ama bu tutum müslümanlıgına tezattır...
Batı Hıritiyan'dır...
Etik derslerinin hemen hemen tamamı ya kiliselerde ya da camilerde işlenir...
Bu da tezat değildir...
Buralardan gönül dünyam Amerika'yı ve Avrupa'yı dolaşıyor...
Elbette orada uzun vadeli kalmanın darlıkları vardırççç
Senin için:
"Amenna ve Saddaqna..."

Üst Alt