Giresun İlindeki Kaplıcalar

canısı

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
14 Mayıs 2011
Mesajlar
110
Tepkime puanı
2
Giresun doğal maden suları ile de ünlüdür. İnişdibi Maden Suyu, Freşa Maden Suyu, Çaldağ Maden Suyu; Batlama Deresi üzerindedir. Şişelenmesi yapılarak pazarlanan bu maden suları, böbrek taşlarına iyi gelmekte, hazmı kolaylaştırmaktadır. Pınarlar Maden Suyu, Şebinkarahisar yolu üzerinde Kulakkaya yol ayrımında bulunmaktadır.

ALUCRA AKTEPE KÖYÜ HAYRAN KAPLICASI:

Giresun İli, Alucra İlçesi, Aktepe Köyü sınırları içerisindeki Belen Çayırı bölgesinde Hayran sıcak su kaynağının yanı sıra iki adet de içme suyu bulunan ve güneyinden geçen Hayranlı deresi Mağaraları, kuzeyindeki ormanlık bölge ve temiz havasıyla nadide bir dinlenme tesisidir.

Kaplıca ile ilgili Basında Çıkan Haber:
Alucra turizmine kaplıca desteği Giresun'un Alucra İlçesi'nin Aktepe Köyü'nde yıllardır boşa akan kaplıca suyu, yapılan havuzlarla yöre turizmine kazandırıldı. Hayran Kaplıca işletmecisi Osman Seferoğlu yaptığı açıklamada, Kaplıcanın Aktepe Köyü tüzel kişiliğinden yap-işlet-devret modeliyle 20 yıllığına kiralandığını, Hayran Kaplıcası'nın kadınlar ve erkekler için iki havuzla vatandaşların hizmetine sunulduğunu dile getirdi. Seferoğlu, 'Kaplıcamız cilt hastalıklarını tedavi edici, mantar ve vücuttaki sivilceleri giderici, cildi yumuşatıp güzelleştirici özelliklere sahip. Kaplıca suyunun içinde bol miktarda klor, kükürt ve demir bulunmaktadır. Uzun süredir bu özellikler göz önünde bulundurularak kaplıcadan yararlanılıyor' dedi. '
 
Üst Alt