Gençlik ve ateizm sorunu

merdümgiriz

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
13 Mayıs 2014
Mesajlar
15
Tepkime puanı
0
Selamun Aleykum Kardeşlerim,
Sizlere aklımı karıştıran bir olayı danışmak istiyorum...
Benim 2 tane çok zeki kuzenim var üniversite çağına gelince okumak için istanbula gittiler çok değil 1 sene sonra hepsi evrim teorisinin ateşli bir savunucusu, ateist olduklarını idda eden marjinal olma çabasına girşmiş ve bundan gurur duyan bireyler olarak döndüler..
İşin aksi bu çocukların anne babaları gayet imanlı insanlar. Çocuklarını yetiştiriken hep sorgulamayı, bilgileri yorumlamadan doğru kabul etmemeyi öğrettiler. Bence doğru da yaptılar. 20 yaşını geçmiş olmalarına rağmen evrim diye bir şeyin mümkün olamayacağını idrak edemeyecek kadar aklı selim olamayan bu çocukların yetiştirilmesindeki temel problem ne olabilir?
Bu ateizm - marjinallik furyası toplumun damarlarına sinsice zerk edilmekte. Kendi yavrularımıza dikkat edelim.
Dua ile...
 

Cagri1

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
5 Eylül 2014
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Fazla zeki insanlar ateist oluyor genelde... takılmayın fazla bence :)
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Fazla zeki insanlar ateist oluyor genelde... takılmayın fazla bence :)

Ben buna katilamiyorum!!zeki insanlar bir yaratıcının varlığını inkar edemiyorlar.. hatta stephen hawking uzayın derinliklerini araştırırken tanrının varlığını görebildiniz mi sorusuna; "hissetim" şeklinde cevap vermiştir.

sanrım şu yönde ki zeki insanlar ateist sanılıyor, çünkü düşünmeden inanan insanların yaptıklarından uzaklar. sorgulamaları sonucu inanıyorlar,bundan dolayı yorumları farklı oluyor din konusunda. okuyorlar, araştırıyorlar, ve pek çoğumuzun yapmadığını yapıp düşünüyorlar bu konuda.

bağnazlıktan uzaklar, onların sahip olduğu Allah inancı anne-babalarından gördükleri Allah inancıyla aynı paralelde olmak zorunda değil. bunun ayırdındalar.
akıntının içinde denize ulaşmak yerine, kendi inançlarının akacağı dere yatağını düşünerek, okuyarak, kendileri açıyorlar, ondandır !!

Birbirine karışmadan kendi sahaları içinde kalan iki ayrı saha vardır; bunlar akıl ve inanç sahalarıdır.
Akıl, ilmi meydana getirir. inanç ise dini. Akıl faaliyeti, zihin hayatını sınırlandıran hükümlere dayanır ve somut objeler üzerinde çalışır.
Kendi prensiplerinin dışına çıkmadığı gibi, tecrübeyi kendisine yardımcı kabul eder.

inanç ise, bu sınırı aşan hislere ve iradeye bağlıdır. Buna göre, ilim ile inancın kaynakları aynı değildir. Biz, değerleri yalnız akıl ile değil; his, irade ve arzularımızla kavrayabiliriz.
Bunun içindir ki, ilim ile inançlar ve dinler arasında çekişme görenler bu iki sahayı birbirine karıştıranlar ve her yönü ile farklı sahaları aynı kaynağa bağlamak isteyenlerdir...
 

uslu_çocuk

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
20 Ocak 2016
Mesajlar
60
Tepkime puanı
2
Biz bu dine doğduk. Diğer bütün dinleri araştırıp da "İslam bunların en güzelidir" diyip de bu dine geçmedik. Bazen aramak gerekir. Yolculuğa çıkmak gerekir. Yeter ki geri dönüş yolunu bulabil ve bu yolculuk sana bişey katmış olsun
 
Üst Alt