gençlik neden çelişkili ve kararsız

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
kararsizlik.jpg

Gençlik neden çelişkili ve kararsız ..?
bu konuda bir seminerine katılacağım. Bana bu konuda yardimci olabilecek kardeşlerimiz var mi? varsa lutfen Fikir ve düşüncelerinizi yazar mısınız ..

Evet Koruyucu anneyim,ayrica ;Çocuk Koruma ve Yetiştirme Yardım Servisinde Psikolojik danışmanlık ve rehberlik yapmaktayim...
Gençlerin,fikirleri, zevkleri ve sevdalari haftalik..Ya kararsızliklari hangi okulla, hangi mesleğe, hangi guruba katilsam...
Ne istediklerini kendileri bilmiyorlar ki yolla ciksinlar.. Ne istediğini bilene dünya bile yol verir... ama onlar kendi yollarini kararsızlik ile kapatiyorlar!!
bir yerden Başlamalı ?ama nerden bilmedikleri için hiç bir yerden Başliyamiyor ve Günlerini, beyhude geçiriyorlar.

Peki Gençlerin bu çelişkili,kararsız; tutumları karşısında siz zorlanmıyor musunuz?
Bu Gençleri,bir yetişkin olarak başarı ile yönetebilme, kontrol altina almanin sırları var mı? diye soruyorlar....

Ben onları yönetmeye çalışmıyorum ki...Gençler.,tepelerinde bir yönetici görmekten hoşlanmaz!!
Yönetici otorite demektir, buyruk demek ,Dediğim dedik, öttüğüm düdük demek...
Yaşları gereği itaatten ziyade Deli-KAN-li ,isyana meyyal olduklarını unutmamak gerek.
Onları “anlamaya” çalışıyorum. Her şeyden önemlisi, “dinliyorum”...Seviyorum,onlara inaniyorum..
Bir otorite üslubuyla konuşmuyorum!! Gerçek anlamda bir arkadaş ,yada kanka oluyorum...
herşeyden önce güvenlerini kazanıyorum..

Gençlik dönemi “Ben de varım!” iddiasını ispat dönemi bir bakıma. Ama genç hem bu iddiayı ispatlamaya çalışırken, hem de
“Ben kimim?” sorusuna da cevap vermek zorunda.
Kim olduğunu bile bilmeyen biri, nasıl var olduğunu ispatlayabilir ki ? Bu çelişkili ve kararsızlik buradan geliyor sanirim!!

Zaman ahirzaman!! İlâhî kitabımızda sözü edilen bütün olumsuzluklar modern zamanlarda bir araya geldi..
Nefis, ile Ruh ,Madde ile mânâ arasında! Kendini bulma yolculuğunda olan kararsız ve çelişkide bir Gençlik var..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
blmyorsansan.jpg

Bir insan bilmiyorsa ne istediğini,”hem seni ziyan eder hem kendini” Hz.Mevlana

Sen bu kararsız,negatif,Ümitsiz olma ,Şükürsüz olma halin ile hem kendini hem sevdiklerine ,hem de zamanına ,hemde ruh haline sinir sistemine yazık edersin...

Hayatta ne istediğini bilmeyen insanlar kendilerine bir belirli hedef belirlemeyip amaç edinmezler ve nerede ne yapmaları gerektiğine nerede durmaları gerektiğine zamanında karar vermekte zorluk çekerler. Bu tavırları çevresindeki insanlara zaman zaman ilginç gereksiz anlamsız gelip maddi manevi zararlar görmeleri de söz konusudur..

SEN sadece kararsızlık içinde vakit kaybediyorsun..
insanın hedefleri yoksa hayat boştur hangi yoldan gideceğini bilmiyorsa olduğu yerde ya sayar ya da o hedefe dolaylı yollardan gider buna bir kısa sürede ulaşmak vardır bir de uzun sürede ulaşmak vardır. Seçim bizim neyi istediğimize bağlıdır....

hayatta ne istediğini ,nereye gittiğini, bilene dünya
bile yol veririr..İnsan nereye gitmek istediğini bilmeli yoksa kayb olabilir........

İnsan nereye gitmek istediğini bilmeli.Kime varmak istediğini.Aralarındaki kilometreleri ,engelleri ezberlemeli,hesap kitabini yapıp ona göre yolla çıkmalı ya da çıkmamalı...kendini bilmemenin ve anlamamanın sonucudur. hayatın atomu burada saklıdır..

ne istediğini bilmiyorsan, ne istemediğini düşün. hayattan istediğini arayıp durma. yakaladığında hemen sahiplen...Bazen de her şeyi doğal akışına bırakmak da çözümdür;çünkü biz istesek de istemesek de çoğu zaman her şey olacağına varır.böyle yaparak üzerimizdeki stresi de azaltmış oluruz.
bir de bakarız ki mutlu olmaya başlamışız o zaman..

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Aile gençlerin yetişmesinde önemli ve ulvi bir kurum. Bizim mahallenin aileleri, çocuklarını inançları ekseninde yetiştirmeye gayret ediyorlar. Bu övünülecek bir durumdur.
Ama sadece "aile" anne ve baba ve çocuklardan müteşekkil bir yapı mıdır?
Çevre,
Sokak,
Cadde,
Okul,
Çalışma yerleri,
Kurumlar,
Üniversiteler,
Basın yayın vs...
Bunlar da birer ailedir.
Anne ve babanın ve çocuklarının bulunduğu bir yerde bir çocuk gençliğe "x" yönlü kazandırılırken,
İfade ettiğim diğer ailelerde bunun tam zıttı böy yönlendirme ile çocuklar gençliğe kazandırılırlar!
Konu başlığınızın ve sorunuzun cevabının büyük bölümü ifade ettiğimle alakalıdır diye düşünüyorum!
Selam ve dua.
İşimiz zor efendim.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Yani, aile eğitim ve öğretimiyle, devletin emri altında bulunan aile eğitim ve öğretimleri arasında mutabıklık yoktur.
Genç, ailede zina ile ilgili bilgileri "olması gerektiği" şekliyle alırken, genç ailesinden dışarı çıkıp diğer ailelerin ortamında bulunduğunda zinayı ikame edecek bir ortamın içerisinde fiilen kendini bulmaktadır.
Böyle bir ikilem içerisinde yeşeren gençlik elbet fiil, kavil ve akıl ekseninde travma yaşayacaktır diye düşünüyorum!
Bugün yaşadığım toplumda çevreye baktığımda ifade ettiklerimi gözlemleyebiliyorum.
İnşallah güzel şeyler olur diye de düşünüyorum!
Dua ile.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
İşimiz zor değil hele şu zamanda, çooook zor...

Ben daha yolun başındayım, çocuğum da küçük ama ben bile başladım şimdiden endişelenmeye...Allah doğru yolundan ayırmasın bizi de, çocuklarımızı da...

solomon82

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm , Bence gençler bir avuç topraktan farksız, Onları her şeyden önce taze ve yeni bir toprak olarak görmeliyiz toprak dan çömlek de olur meyvede yetişir bu kadar verimli bir toprak elimizde iken de bir çömlek yapmamız çok mantıksız olur, ben çocukken bir keresinde yatılı okuduğum Kur'an kursunda bir sabah namazı vakti zikir yaptık 1 sene de yalnızca bir kere o kadar hoşdu ki bir ömür unutamadım adeta bir tohum atıldı içime zaman geçse de mekanlar değişse de yıllar sonra o hala içimde birde tohumu atıp bırakmamak lazımmış bunu anladım arada sulamak bazen de gübrelemek lazımmış o toprağı zaten Rabbim güneşi ve atmosferi yaratmış önemli olan gençler içine ekilebilecek o tohumun ne olduğunu bilmek bence bundan daha büyük bir yardımımız olabileceğini sanmıyorum . Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerimize olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamın aleyküm , Bence gençler bir avuç topraktan farksız, Onları her şeyden önce taze ve yeni bir toprak olarak görmeliyiz toprak dan çömlek de olur meyvede yetişir bu kadar verimli bir toprak elimizde iken de bir çömlek yapmamız çok mantıksız olur, ben çocukken bir keresinde yatılı okuduğum Kur'an kursunda bir sabah namazı vakti zikir yaptık 1sene de yalnızca bir kere o kadar hoş duki bir ömür unutamadım adeta bir tohum atıldı içime zaman gecse de mekanlar degişssede yıllar sonra o hala içimde birde tohumu atıp bırakmamak lazımmış bunu anladım arada sulamak bazen de gübrelemek lazımmış o toprağı zaten Rabbim güneşi ve atmosveri yaratmış önemli olan gençler içine ekilebilecek o tohumun ne olduğunu bilmek bence bundan daha büyük bir yardımımız olabileceğini sanmıyorum . Allah ın rahmeti ve bereketi üzerimize olsun.

Ve aleykümselam Allah cc. cümlemizden razı olsun ben de 12,14 yaşlarımda iken iki sene yatılı okuduğum Tuba kız Kur'an kursunda her sabah namazından sonar Seher vakti zikir ,mütalaa ,teffekür yapardık...
O kadar hoş duki bir ömür unutamadım adeta bir tohum atıldı içime zaman gecse de mekanlar degişssede yıllar sonra o hala içimde o tohum..
Hasılı, ‘GÜN’, ‘O GÜN’DÜR .halen her Sabah seher vakti Rabbime istiğfar eder kâinat-ın tesbihatını dinler ,Rabbimi kendimde huzur ile bulurum...
Seher vakti Sus ve dinle duyacaksın kâinat-ın ve vicdan-ın sesinini..birden kalbin AL-LAH, AL-LAH diyecek ve sen artik başka alemde olduğunu anliyacaksın..

Seher vakti“Şimdi O’nu anmanın ve yalnız O’na kul olmanın tam vaktidir!”
Seherin Vakti aşıkların sırlı mekanı ve zamanıdır ve her Hakka aşina gönülün vazgeçilmez zaman durağıdır.
Bu vakti yakalamak yada tanımak isteyenler önce Hakkı tanımalı ,sevmeli ve aşkı öğrenmelidir...

Her gün ardına düşülen dünya telaşlarının öncesinde "Seher Vakti"yle başlar... En bereketli tohumlar da hep bu vakitte atılır zamanın bağrına.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Atılan toplumları, caddenin, sokağın, okulun desteklemesi gerekiyor. Devletin bütün kurumlarıyla beraber atılan tohumları desteklemesi gerekiyor sorun biraz da burada belki de merkezde olan sorun budur!
Cadde, sokak, mahalle, okul ve iş hayatı ve devletin ilgili kurumları, attığınız tohumun hilafına çalışıyorsa sizin bütün o zaafiyetlere karşı gücünüzü sahiplenmeniz de zor olacaktır.
Böyle olunca da "öz"ü ile "fiili" muarız (çelişki) genç nesillerin ortamı tezyin ettiğini görüyoruz!
Üzülüyoruz tabiki!

Üst Alt