- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,320
- Tepkime puanı
- 117
Gelin Hanım Tatlısı
Malzemeler :
500 gr Kuru kayısı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı haşlanmış pirinç
2 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
6 adet karanfil
1 adet havuç rendesi
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı hindistancevizi
Yapılışı :
Kayısılar akşamdan suya konulur Ertesi gün iyice yıkanıp 5 dakika haşlanır, suyu süzülerek soğutulur
Haşlanmış pirincin içine 1 yemek kaşığı şeker, ince rendelenmiş havuç, ceviz, robottan geçirilmiş üzüm ve tarçın eklenip karıştırılır Bu karışımdan misket büyüklüğünde alınıp kayısıların arasına doldurulur ve kayısılar cam bir fırın kabına dizilir Üzerine toz şeker serpilir, karanfiller eklenir ve 1 bardak su ile 2 yemek kaşığı margarin konulur Üzeri folyo ile kapatılıp fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir Tatlı soğuyunca Hindistan cevizine bulanıp tabağa dizilir Soğuk olarak servis yapılır
Malzemeler :
500 gr Kuru kayısı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı haşlanmış pirinç
2 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
6 adet karanfil
1 adet havuç rendesi
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı hindistancevizi
Yapılışı :
Kayısılar akşamdan suya konulur Ertesi gün iyice yıkanıp 5 dakika haşlanır, suyu süzülerek soğutulur
Haşlanmış pirincin içine 1 yemek kaşığı şeker, ince rendelenmiş havuç, ceviz, robottan geçirilmiş üzüm ve tarçın eklenip karıştırılır Bu karışımdan misket büyüklüğünde alınıp kayısıların arasına doldurulur ve kayısılar cam bir fırın kabına dizilir Üzerine toz şeker serpilir, karanfiller eklenir ve 1 bardak su ile 2 yemek kaşığı margarin konulur Üzeri folyo ile kapatılıp fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir Tatlı soğuyunca Hindistan cevizine bulanıp tabağa dizilir Soğuk olarak servis yapılır