Aleykum selam..
Allah cc. Yar ve yardimciniz olsun.. ilk once ruyanin ne oldugunu bir tekrarliyalim...
Rüyalar insanin ruh duygu ve icinde bulundugu psikolojik ve maddi manevi ortam hâl ve duruma göre değişir..
Rüya ;Uyku sırasında aynen uyanıkmış gibi çeşitli olayların bilincaltiyaşanması hafi düş insanin ic dünyasindaki seyridir!!
Umumiyetle rüya uyanıklık halinin bir uzantısı; etkisinde kalınan sevindirici veya üzücü olayların uyku halinde yaşanması olayıdır.
istikbalde olacakları Allahtan başkası bilemez.
Ama Allah bildirirse bilir...
Nitekim peygamberlere ve velilere gelecekle ilgili bilgiler sezdirilir...
Nebilerin ve velilerin uyanıkken gördüklerini sıradan kimseler rüyalarda görürler.
Bu sebeple rüyalar normal insanlar için bir nevi velâyettir...
Çünkü ilham yoluyla geçmişi ve geleceği görebiliyorlar...
ilham nedir? Allahın insan kalbine mâna koyması...
Lâkin buradan yola çıkarak istihâreyi fala benzetmek veya fal kabul etmek câiz değildir.
Böyle yapmak bir netice vermeyeceği gibi kişinin günaha girmesine de sebep olur...
'Rüyaya yatıp gelecek ile ilgili olumlu ya da olumsuz mesajlar alabilmek mümkün mü? ben bunu yaptığımda olumsuz şeyler gördüm ve öyle de sonuç getirdi bana. Şimdi hem korkuyorum '
o gordugunuz olumsuzluklar gelecegi degil su An icinde bulundugunuz ruh halinizi yansitmaktadir..
evdeki aynaya bir bakin.. ne goruyorsunuz su anki gorunusunuz mu yoksa 35 yasinda oldugunuzda ki halinizi mi?
ruyalarda oyle su an ona gosterdiginiz, hissediginiz, icinde bulundugunuz Ruh halinizi yansitirlar...
Hayat akarken sadece akışına kanıyoruz.
Geriye dönüp baktığımızda ise sadece zamanın geçmiş olduğunu görüyoruz..
halbuki an’ı yaşıyor...an’ da aldaniyoruz..
ve insan ALDAN-di...
kardesim gecin bunlardan gelecegi dert etmekten bu gununuzu geregi gibi HAKKI ile sevdikleriniz ile huzurlu geciremediginize an-i da kacirdiginizin farkinda degilmisiniz ?
SAĞLIK'TA, VARLIK'TA ÇARESİZ DEĞİLSİNİZ, ÇARE, SİZSİNİZ..
Sevdigim bir doktor arkadasim var nisanlisini kaybetmemek, onu kirmamak icin yalan ustune yalan..SIR lar kupu olmus ve bugun icinde bulundugu durum cok kotu olunca bana dedi ki ;
"en iyisi nisani atip yoluma gitmek"
ahh kardesim ahh dedim..samimiyet ve durustluk en iyi rehberdir..
Onu kaybetmemek icin ondan sakladigin gercekler, duygular, yalanlar ayaklarina dolanmis kordugum gibi seni SIKICA sarmis.. ve dunya ahirettini, ve kul HAKKINA girdigin farkindamisin?
Her yalan soyledigimizde aslinda bir baskasinin HAKKINA ve Vebaline girdigimizi ne zaman anliyacagiz..
Çaresiz değilsiniz Çare Sizsiniz..ve siz halen Çareyi uzaklarda ve torpilde ariyorsunuz.. ben daha size ne diyeyim.. Allah akil, fikir,idrak versin...