Geçim sıkıntısından kurtulmak için okunacak dua

ferit

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Rızık darlığı için dua, geçim sıkıntısı için esmaül hüsna, geçim bolluğu için dua, para sıkıntısı çekenlerin okunacak dua, geçim sıkıntısı ve fakirlikten kurtulma duaları

✔ Geçim sıkıntısı ve rızık darlığı için okunacak dualar

gecim_sikintisi_icin_dua.jpg

Okunuşu: “Allâhümme Rabbe’s-semâvâti’s-seb’ı ve Rabbe’l-‘arşi’l-‘azîm. Rabbenâ ve Rabbe külli şey’in, münzile’t-Tevrâti ve’l- İncîli ve’l-Furkâni, fâlika’l-habbi ve’n-nevâ.
E’ûzü bike min şerri külli şey’in, ente âhizün bi nâsiyetihî. Ente’l-evvelü feleyse kableke şey’ün. Ve ente’l-âhiru feleyse ba’deke şey’ün. Ve ente’z-zâhiru feleyse fevgake şey’ün. Ve ente’l-bâtınü feleyse dûneke şey’ün. Ikdi anni’d-deyne. Ve ağninî mine’l-fakri.”

Anlamı: “Allah’ım! Sen yedi göğün Rabbi, ulu Arş’ın Rabbisin. Sen bizim Rabbimiz ve her şeyin Rabbisin. Tevrat, İncil ve Furkanı indiren, tohum ve çekirdekleri açan/çatlatan Sensin. Perçeminden tuttuğun her şeyin şerrinden sana sığınıyorum. Evvel sensin, senden önce hiçbir şey yoktur. Ahir sensin, senden sonra da hiçbir şey kalmayacaktır. Sen zâhirsin, senin üstünde hiçbir şey mevcut değildir. Sen bütün sırları bilensin, Senden gizli hiçbir şey yoktur. Benim borcumu öde(meyi nasip eyle), beni fakirlikten kurtar.” (Tirmizî, De’avât, 68)

✔Geçim darlığı için dua

gecim-sikintisi-cekenler-icin-dualar.jpg

Okunuşu: “Allâhümme’kfinî bi halâlike an harâmike ve ağninî bi fadlike ‘ammen sivâke.”
Anlamı: Allah ’ım, yeterince helâlinden vererek beni haramından koru. Lütfunla ver, başkasına muhtaç etme. ” (Tirmizî, De’avât, 111)

✔Geçim derdinden kurtulmak için okunacak Sure
?Duha Suresi; sıkıntıdan kurtulmak, fakirlikten refaha kavuşmak için
✔Rızkın artması için okunacak dualar
?Rızkın artması için okunacak dualar

Üst Alt