Geçim sıkıntısından kurtulmak için okunacak dua

ferit

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Şubat 2011
Mesajlar
365
Tepkime puanı
21
Rızık darlığı için dua, geçim sıkıntısı için esmaül hüsna, geçim bolluğu için dua, para sıkıntısı çekenlerin okunacak dua, geçim sıkıntısı ve fakirlikten kurtulma duaları

✔ Geçim sıkıntısı ve rızık darlığı için okunacak dualar


gecim_sikintisi_icin_dua.jpg


Okunuşu: “Allâhümme Rabbe’s-semâvâti’s-seb’ı ve Rabbe’l-‘arşi’l-‘azîm. Rabbenâ ve Rabbe külli şey’in, münzile’t-Tevrâti ve’l- İncîli ve’l-Furkâni, fâlika’l-habbi ve’n-nevâ.
E’ûzü bike min şerri külli şey’in, ente âhizün bi nâsiyetihî. Ente’l-evvelü feleyse kableke şey’ün. Ve ente’l-âhiru feleyse ba’deke şey’ün. Ve ente’z-zâhiru feleyse fevgake şey’ün. Ve ente’l-bâtınü feleyse dûneke şey’ün. Ikdi anni’d-deyne. Ve ağninî mine’l-fakri.”

Anlamı: “Allah’ım! Sen yedi göğün Rabbi, ulu Arş’ın Rabbisin. Sen bizim Rabbimiz ve her şeyin Rabbisin. Tevrat, İncil ve Furkanı indiren, tohum ve çekirdekleri açan/çatlatan Sensin. Perçeminden tuttuğun her şeyin şerrinden sana sığınıyorum. Evvel sensin, senden önce hiçbir şey yoktur. Ahir sensin, senden sonra da hiçbir şey kalmayacaktır. Sen zâhirsin, senin üstünde hiçbir şey mevcut değildir. Sen bütün sırları bilensin, Senden gizli hiçbir şey yoktur. Benim borcumu öde(meyi nasip eyle), beni fakirlikten kurtar.” (Tirmizî, De’avât, 68)

✔Geçim darlığı için dua

gecim-sikintisi-cekenler-icin-dualar.jpg


Okunuşu: “Allâhümme’kfinî bi halâlike an harâmike ve ağninî bi fadlike ‘ammen sivâke.”
Anlamı: Allah ’ım, yeterince helâlinden vererek beni haramından koru. Lütfunla ver, başkasına muhtaç etme. ” (Tirmizî, De’avât, 111)

✔Geçim derdinden kurtulmak için okunacak Sure
?Duha Suresi; sıkıntıdan kurtulmak, fakirlikten refaha kavuşmak için
✔Rızkın artması için okunacak dualar
?Rızkın artması için okunacak dualar
 

Kayıtlıüye

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
25 Temmuz 2019
Mesajlar
511
Tepkime puanı
82
Konum
Hatay
Salat-ı tefriciyye salevat duasını günde; 11 kez yada 21 kez okuyanın,rızık yağmur gibi semadan iner.

Ikindi namazından sonra; Amme(Nebe) süresini okuyanın rızkı bol olur.

Vakıa suresi zenginlerin suresidir. Geceleri okumaya devam edenler zengin olurlar. Onu kadınlarınıza öğretiniz.

Selam ve dua ile.
 
Geri
Üst Alt