Fıstıklı Patlıcan Dolması

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
fistiklikurupatlican.jpg

Malzemeler

3 adet patlıcan

½ bardak pirinç

1 çay bardağı zeytinyağı

2 adet kuru soğan

1 kaşık dolamlık fıstık

1 kaşık kuş üzümü

1çay kaşığı yenibahar

1çay kaşığı kuru nane

3adet limon suyu

2adet kesme şeker

½ demet dereotu

tuz

Tarifi

Patlıcanları soymadan ikiye bölün, içlerini oyun ve tuzlu suya bırakın.

Kuş üzümlerini sıcak suda bekledin, pirinci yıkayıp ıslatın.

Bir tencere içinde yağın yarısını kızdırın; dolmalık fıstıkları hafif kavurun, ardından küp şeklinde doğradığınız soğanları katın.

Soğanlarda pembeleşince süzdüğünüz pirinci ekleyip 15 dk kadar kavurmaya devam edin.

Ocağın altını kısıp kuş üzümünü, baharatları, şekeri ve kıyılmış dereotunu katın.

Limonların suyunu da ilave ederek iyice karıştırın.

Çok bekletmeden 1bardak kadar suyu üzerlerine dökün; kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Pişen harç ılındığı vakit patlıcanların içine doldurarak düz bir tencereye dizin ve üzerlerine 1 bardak su döküp porselen bir tabakla kapatın.

Orta ateşte 15dk pişirdikten sonra bunları fırına dayanıklı cam kaba dizin; kalan zeytinyağını üzerlerine gezdirin ve 170derecede 20dk daha pişirin.

Soğuk olarak servise sunun.

Afiyet Olsun


alıntı
 
Üst Alt