Fırını Nasıl Verimli Kullanırız

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
İşte fırınınızın ömrünün kısalmaması için dikkat etmeniz gereken 7 öneri.

oven-k.jpg

1. Yeni bir fırın alacaksanız A sınıfı olanları tercih edin.

2. Fırın pişirmede esas olan yiyeceğin kapalı sıcak bir ortamda ağır ağır pişmesidir. Eğer fırınlayacağınız yiyecek kendinden yağlı değilse hafifçe yağlanmış bir tepsiye koyun.

3. Fırın kapağının her açılmasında yüzde 20 oranında ısı kaybı olur, sıcaklık 25-30 derece birden düşer. Bu nedenle kapağını sık sık sık açmayın.

4. Fırında bir yerine birden fazla yemek pişirmeyi planlayın. Düşük sıcaklıkta pişeni diğerlerinden önce çıkarıp, fırının sıcaklığını değiştirmeden daha az enerji harcayabilirsiniz.

5. Fırının içinde havanın rahat hareket edebilmesi için fırın ile tepsi arasında en az 5 cm boşluk bırakın. Bu boşluk yemeğin daha hızlı ve iyi pişmesini sağlar.

6. Birkaç yemeği aynı anda pişirebilen fırınları kullanmayı tercih edersiniz enerji ve zamandan tasarruf edersiniz.

7. Hızlı ısıtma özelliği olan fırınlar normalden daha hızlı ısınır.

 
Üst Alt