Fırında Tavuk Sarma

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Mesajlar
7,416





Malzemeler:
  • 4 adet dövülmüş tavuk göğsü
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 kahve fincanı bezelye
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • Bir tutam Kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Yapılışı:
  • Patates ve havuçları soyup küp küp doğrayın.
  • Tereyağını tavada eritin, patates, havuç ve bezelyeyi biraz yumuşayana kadar kavurun.
  • Tuz, karabiber ve kekik ilave edin.
  • Tavukaları geniş bir kaba yayın.
  • İçlerine yeteri kadar hazırladığınız harçtan koyun.
  • Harcın üzerine kaşar rendesi koyup bohça şeklinde kapatın.
  • Açılmaması için kürdan batırın.
  • Yağlanmış borcama veya fırın tepsisine dizin.
  • Dizdiğiniz tavuk bohçalarının üzerine biraz tereyağı sürün.
  • Tepsiye yarım çay bardağı su koyun.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Sıcak servis yapın.
 
Üst Alt