Faranjitin Bitkisel Tedavisi

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
Faranjit semptomları baş gösterdiğinde, içeriğinde ekinezya ve altınmühür olan ürünler yararlı olabilir.

Faranjit Nasıl Geçer? Faranjit Doğal Tedavisi

Ekinezya

Ekinezya, faranjitin etkili olduğu süreyi kısaltan bir bitkisel ilaçtır; ama, hastalık başlar başlamaz kullanılmalıdır. Altınmühür bitkisi ekinezya ile beraber kullanıldığında faranjitteki ağrıya ve yutkunma zorluğuna karşı daha etkili olur. Piyasada, boğaz ağrısı için kullanılmak üzere sprey olarak da bulunur.

Afrika Sardunyası Kökü

Kurutulmuş kökten hazırlanan standardize solüsyon kullanılır. Erişkinler için günde 3×30 damla suya damlatılarak alınır.

Daryapraklı Sinirliot

2 yemek kaşığı ince kıyılmış bitkinin üzerine bir bardak kaynar su dökülür, 5 dakika kadar demlenip süzülür ve günde birkaç bardak içilir.

Ada Çayı

Gargara: Adaçayında bulunan uçucu bileşenlerin farenjit gibi boğazdaki enfeksiyon ve iltihaplarda etkisinin olduğu Almanya’da gerçekleştirilen bir bilimsel klinik çalışmada tespit edilmiştir. Çalışmaya göre adaçayının etkili olabilmesi için gün içerisinde 6 ila 9 kez gargara yapılması gerekiyor.

İsviçre’de yapılan bir araştırmada ise adaçayı ve ekinezya bitkisi bir arada değerlendirilmiştir. Adaçayı ve ekinezya içeren gargaranın günde 10 defa kullanımının daha etkili olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Papatya (Matricariae flos)

Gargara: Bir yemek kaşığı kıyılmış papatya çiçeğinin üzerine 150 ml sıcak su döküldükten sonra üstü kapalı olacak şekilde 5-10 dakika demlenerek süzülür. Standardize papatya solüsyonlarından 10-20 ml eklenir. Taze olarak hazırlanan çayla günde birkaç defa gargara yapılır.


Faranjit Bitkisel Tedavi
 
Üst Alt