Facebook'ta 8 kural!

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
9,111
Tepkime puanı
81
Facebook'taki bilgileri alakasız insanların eline geçsin istemeyenler... Bu 8 kural sizin için...

facebook-ta-8-kural--1371181.Jpeg


Facebook, 500 milyondan fazla kullanıcının internete açılan kapısı olduğundan beri sosyal ağlar giderek önemli bir konu haline geldi. Facebook hesabınızı hack'lenmekten tamamen koruyabilmek mümkün olmasa da yapabileceğiniz bir çok şey var. İşte kontrolden geçirmeniz gereken 8 Facebook ayarı:

1. Kim, neleri görebiliyor?

Gizlilik ayarlarınızda Özel ayarları kullandığınızdan emin olun. 'Ayarları özelleştir' bağlantısına tıklayarak, profilinizin hangi bölümlerinin kimler tarafından görüntülenebildiğini kontrol edin.

Facebook hesabınızı herkese tamamen açık olarak kullanmıyorsanız, bu sayfadaki tüm seçenekler en azından 'Sadece arkadaşlarım' olarak ayarlanmış olmalıdır.

2. Arkadaşlarınızı listeye yerleştirin

Önceki ipucunu daha güçlü bir hale getirmek için arkadaşlarınızı listelere ayırın. Örneğin iş arkadaşlarım, en iyi arkadaşlarım, çalışanlar, öğrenciler gibi listeler oluşturarak hangi ayarlarınızın kime görünür olduğunu ayarlayabilirsiniz.

Bunun için Hesap menüsü altında 'Arkadaşlarını düzenle' bağlantısına tıklayın. Listeye eklemek için arkadaşlarınızın isimlerini yazmaya başlayın. Örneğin gönderdiğiniz fotoğrafları sadece en iyi arkadaşlarınızın görmesini sağlayabilirsiniz.

3. Sizi kim bulabilir?

Gizlilik ayarları sayfasının üst tarafındaki 'Facebook'ta Bağlantı Kurma' bölümüdeki 'Ayarları gör' bağlantısına tıklayarak, arkadaşınız olmayan kişilerin profilinizde ne göreceğini de ayarlayabilirsiniz.

4. Facebook'da güvenli bir şekilde dolaşın

Hesap ayarlarınızdan Hesap güvenliğine gidin. Buradan güvenli gezinmeyi (https) etkinleştirin. Bu sayede hacker'ların güvensiz ağlarda bilgilerinize erişmesi çok zor bir hale gelecektir.

5. Sizin adınıza kim oturum açıyor?

Facebook hesabınıza oturum açan her bilgisayarı veya telefonu tek tek onaylayabilirsiniz. Bunu etkinleştirmek için Hesap ayarlarınızda Hesap güvenliği bölümüne gelin. Burada Giriş Onayları altındaki kutucuğu işaretleyin.

6. Hangi uygulamalar sizi tanıyor?

Gizlilik ayarlarında sayfanın altında bulunan 'Uygulamalar ve İnternet Siteleri' bölümünde 'Ayarlarını düzenle' bağlantısına tıklayın.

Burada bilgilerinize sahip uygulamaların bir listesini göreceksiniz. Burada bilgilerinizi gizlemek istediğiniz uygulamanın yanındaki 'X' işaretine basın.

7. Arkadaşlarınızın uygulamaları da sizi biliyor

Bunu bilmiyor olabilirsiniz, ancak arkadaşlarınız tarafından profilinizde görülebilen herhangi bir şey, herhangi bir uygulama tarafından da görüntülenebilir (bu uygulamalara erişim izni vermeseniz de). Bu izni ortadan kaldırmak için 'Arkadaşlarının aracılığıyla erişilebilen bilgiler' penceresindeki tüm kutucukların işaretini kaldırın ve 'Kaydet'e basın.

8. Duvarınıza kimler yazabilir?

Facebook'ta birçok spam mesajı, duvarlar yoluyla yayılıyor. Bunu engellemenin tek yolu ise duvarınızı kimse yazamayacak şekilde ayarlamak. Arkadaşlarınız, duvar yazılarınıza ve gönderilerinize yorum yapmaya devam edebileceklerdir.

(alıntı: Kaynak: Milliyet)
 
Üst Alt