Ezan ve Kuşlar

tozduman

Moderatör
Moderatör
Katılım
2 Şubat 2015
Mesajlar
1,133
Tepkime puanı
8
Selâmün Aleyküm kardeşlerim. Sizleri çok seviyorum ıyiki buradayım kendimi yanlız hissetmiyorum sayenizde kimse bizim gibi değil dışarıda. Burada ki kardeşlik ve samimiyet benim gerçek hayatta iç çekisim.
Çok şükür.
Ezan vakti siz de kuşların sesini duyuyormusunuz?
Ezan kuşu ezan a 5 dk kala ötuyor diğer kuşların sesinden farklı.
Annem hiç duymamis belki icinizde duyan vardır.
O kuş ötunce saate bakmam abdest almaya giderim.
Sahur vakti de ötuyor.
Aranızda kuşun sesini duyan var mı ?
 

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Katılım
26 Temmuz 2011
Mesajlar
19,432
Tepkime puanı
185
Aleykümselam kardeşim ben de fark ettim,evim villa tipi bahçeli arka bahçede meyva ağaçları,şadırvan var, Sabah seher vaktinde sahura kalktığımda kuşların sesinden kendi sesimi duyamam.
kuşların sesinden uyayuyabiliyormuyum ki..
ben mi yoksa kuşlar mı sahura kalktı belli değil ..Seherde ötüşen kuşlar zikir çekiyorlar...

Ey kuş, kafanı yukarı kaldırırken neler söyledin, bana da söyler misin..ama biz de EZAN yok ki o zaman EZAN yoksa bu kuşlar neyi duyuyorlar..yoksa bizim duyamadığımız sesler mi var kâinatta...?

 

tozduman

Moderatör
Moderatör
Katılım
2 Şubat 2015
Mesajlar
1,133
Tepkime puanı
8
Ablacıgım bende istanbulun en gürültü mahallesinde ne agac var ne doğa :) Allahın lutfu o kuşu 2 senedır duyuyorum seher vakti dıger kuşların sesı gıbı değil farklı degıl mı ?
bıraz daha sert sanki :)
Ramazandan önce sabah beş cıvarı namaza yakın vakıtte ötuyordu şimdi sahura yakın ötüyor :)
Allah hep duyurmayı nasıp etsın insaşllah bızlere
 

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
9 Mayıs 2014
Mesajlar
1,176
Tepkime puanı
4
Selamün aleyküm dostlar;benim evimde apartman dairesi ama etrafı oldukça ağaç dolu adeta kuşlar için cennet ve o kadar çok kuş geliyor ki özellikle bülbüllerin sesini dinlemek ayrı güzel, olan evde ki kafeste kalan muhabbet kuşumuza oluyor onların sesini duyunca çıldırıyor salıversem dışarıda yaşayamaz kafese alışkın doğaya uyum sağlayamaz diye kıyamıyorum balkona bırakıyorum onlarla muhabbet ediyor. Tozduman kardeşimin söylediği kuş her ezan vakti ötüyor ama gün içinde insan oğlunun oluşturduğu sunni gürültüden duyamıyoruz ama ben akşam ve yatsı ezanlarında da dinliyorum.Buralarda ona erik kuşu,karabakal diyorlar mart sonuna doğru geliyorlar ve ekim sonuna kadar buradalar sonra göçüyorlar ama sabahın ilk vakitlerinde balkonda onların uyanışını zikirlerini duymak insanı bambaşka alemlere götürüyor. Hayvanlar ilahi şifreler yaradılışlarına kodlanarak dünyaya geliyorlar ve onların günahlardan oluşan perdeleri olmadığından o güzel vakitleri biliyor ve zikire başlıyorlar...
 

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Şubat 2012
Mesajlar
705
Tepkime puanı
2
Bizim burada da geceleri baykuş var, yani en çok onu duyarım çoğu gece . Yanlız diğer kuşlar tam sabahın vakti çıkmak üzere iken ötüşmeye başlıyor burda. bbnn..
 

tozduman

Moderatör
Moderatör
Katılım
2 Şubat 2015
Mesajlar
1,133
Tepkime puanı
8
Humeyra kardeşim karabakal degl, zaten boyle zarif bir ses tonu değil, diger kuşlardan farkli sesi arastiracagim bakalim cok merak ettim :)
 

tozduman

Moderatör
Moderatör
Katılım
2 Şubat 2015
Mesajlar
1,133
Tepkime puanı
8
Buldum Altingöz kuşu nun sesi.
Altingöz kuşu bu sesi diğer kuşlar dan başka .
:) Seher vakti bu kuş ötuyor .
 

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
9 Mayıs 2014
Mesajlar
1,176
Tepkime puanı
4
Maşallah araştırmışsın senin vesilen ile bende araştırdım duyduğum kuş seslerini ama bizi ezan vakti güzel sesiyle uyandıran karabakalmış ve bir sürü bülbül çeşidi var.Evimizi taşımadan önceki balkonumun önündeki çam ağaçlarına gelirdi Altıngöz isimli kuş orada çok duyardım ama burada yok:(Demek ki sizin orada yaşama ortamı var altıngöz kuşunun...Hepsi ayrı ayrı güzel bundan on gün önce seher vakti telefonuma çektim seslerini dinledikçe mest oluyorum Rabbim cennet bahçelerinde de sevdiklerimizle beraber onları ve daha nice güzellerini dinlemeyi nasip etsin cümle kardeşlerime selametle selamün aleyküm tozdumancım.
 

Huzur Yolcusu

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
21 Haziran 2014
Mesajlar
587
Tepkime puanı
3
Aleyküm selam kardeşim Yaradanın güzel bir lütfudur, o kuşun ve diğer kuşların sesi ile birlikte ezan sesi bu yüzden sabahları ezanı dinlemek huzur verdiği gibi beni hepte mutlu etmiştir.

Belki de en güzel lütufların olduğu hayır ve bereket dolu bir zamanın habercisi olduğu için bu kadar güzel ve lütuflarla doludur. Kim bilir, bizde bu güzel lütufu o anı o lezzeti tadarak huzur içerisinde bereketinden faydalanarak namazı eda edebilmemiz için bir güzellik lütufdur. Rabbim eksik etmesin inşallah bu güzel konu için Allah razı olsun Allah'a emanet ol kardeşim.
 
T

Talebe Mümin

Kayıtsız
Misafir
Bahsettiğiniz kuşun adı KARA TAVUK (Turdus Merula). Serçeden büyük, Kumru dan küçük. Siyah bir kuş. Gagası ve göz çevresi sarı renktedir. İnternette kaydedilmiş görüntüsü ve sesi mevcut. Allah eksikliğini vermesin inşallah.
 
Üst Alt