23.3.2007 tarihli mailini aldım.
Seni ne kadar da cok ozlemisim Sofii......
Keşke insanlar bu sözleri ömür boyu yanlarında taşısalar ya da her gün okusalar: “Hayatta sevilmek, sayılmak istiyorsanız ya sükut edin, ya da sükuttan daha güzel bir söz söyleyin”...
Artık günümüzde dinleme unutuldu gibi. İnsanlar kendi egolarıyla,kendi problemleri ile oyle kusatmislarki kendilerini...
nefisleriyle öyle dolular ki yalnız onlar konuşsun... Başkaları onları hep dinlesin,ovgu ile bahsetsin istiyorlar.. hihihihi
Dün, bir arkadaşımı ziyarete gitmiştim. Onun bir arkadaşı geldi.Kadincagiz gırtlağına kadar kendisiyle oyle bir dolu idiki kendisini bosalma ihtiyaci vardi.... Acıdım. Mütemadiyen konuştu, konuştu.... Üzerime fenalık geldi..:_(D):
Zavallı insan. Bu bir nevi nefsin firavunlaşması değil mi? Bir söz söyle, biz de ibretle dinleyelim,ya da ibretlik halinden faydalanalim..hihi
Eskiler insanın iki kulağı, bir dili olmasını çok anlamlı bulurlardı. dinleyen daha cok ogrenir,olayi daha kolay kavrarmis...İki dinle, bir konuş misali...
Japonlar çok değerli bir insanı anlatırlarken O dinlemesini herkesten iyi biliyor.Sanki dinleme sanati ile bezenmis derler...di.
gecenlerde kitapciya gittigimde ;Güzel konuşma üzerine iki kitap, dinleme sanatı üzerine yirmisekiz kitabin olmasi dikkatimi cekti vesselam...