Ey Nefsim anlasana artik

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Yillardir beni uyuttun. Hep yarina biraka biraka koca bir ömür heder oldu. Gecelerim teheccütsüz heyecansiz gündüzlerim semeresiz ibadetsiz geçti...
Acaba yarin yarin diye uyuttugun yarinlarimi, meçhul bir yarinda nasil dolduracaksin?Yoksa Sana uydugum icin yine Beni mi sucliyacaksin?
Gec otur soyle karsima Eyy nefsim hep sen konustun ben sustum!Yeter artik Sen susacaksin ben konusacagim artik..
Ya benim ile olup felaha kavusursun yada kendi kendini cehenemin dibine atarsin anlasana artik.. butun bu ugrasilarim ikimiz icin ikimizi de kurtarmak icin..
Ya benim ile bir olup Rahmanin KAPISI-na gelirsin Yada Senin kafani ezip ben tek basima da giderim.. Tercih Senin..
anla artik bu isyanin ve kibrin ile hem kendinin hem de sevdiklerinin basini yakacaksin..
anla ki Sen bir Hic sin..
Anla ki, cennet ucuz degil, cehennem dahi lüzumsuz degil!
Anla ki; cennete giden yol asfaltla dösenmemis!
Anla ki; bedelini ödemedigin hiçbir seye sahip olamazsin!
Hakkini vermedigin her sey sana sadece yuk ve zahmettir
Anla ki; dünyayi bize bizler zindan ediyoruz.. ihmallerimiz, enaniyetimiz, samimiyetsizligimiz..
oysa Allah`a teslim olsaydik kendi kendimize refah ve huzurlu bir dunya kurardik..
Anla ki; Eyüp gibi sabir erbaini doldurmadan, Yusuf gibi kuyu diplerinde yillarca çile çekmeden,
Yakuplar gibi gözlerini hasrete kurban etmeden ,olmaz!
Allah`a HAKKI ile kul olup O`ndan Razi olmadikca O da Senden RAZI olmaz Ey Nefsim anlasana artik..
gel etme eyleme yazik etme kendine goruyorsun iste..Onun huzurunda huzur bulmaktan baska caren mi var anlasana artik..

<!-- google_ad_section_end -->Gönül sızım...<!-- google_ad_section_end -->

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Gel Rabbime gidelim derim gelmezsen
Beni rahat bırak...Her türlüsünü çektim acıların ızdırapların
Yüreğim kan gölü bir görsen
Anlasan pişmanlığın yanar dağlarındaki lavların sogukluğu var bende
Hayattimin son deminde sonbaharindayim anlasana artik..
Gel dönelim yalancı afakların gün batımlarından
Yürüyelim Hakka dogru..
Bak ciğerlerim pare pare çaresizim yorgun düştüm
Yalancı sevdalardan..her sey gecici ve Fani oldugunu halen anlamadin mi?
Yüzümde dost sırtımda hançer olanlardan
Sende yapma vurma artık be nefsim...
Bak yüreğimin yangınları dilimdeki ah cihanı ateşe verdi
Uslan artık uslandır beni..yoksa hem vallahi hem billahi Seni Allah`a havale ederim..
Hüzünleri bölük bülük yüreğime nakşedişin
pismanligin kervaninda beni yaktigin Yetmedi mi Ey Nefsim ?
Beni rahat birak yoksa Seni "Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh" Allah-in verdigi guc ve Kuvvet ile ezer gecerim....

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ey nefsim…
Herkesin derdini vicdanında öyle derin durup yaşamalısın ki, artık bu konuda kimsenin senden hiçbir beklentisi kalmasın…
onların acılarını öyle içten hissedip ağlamalısın ki; ağlamaya durmuş bütün gözlerin yaşları kurusun…
İşte kendisini bu ufka ayarlayabilmiş bir bahtiyar,kendi adına tasavvurları aşkın bütün güzelliklerin Kadir Gecesini idrak etmiş sayılır
ve yerde gökte Allah halifesi olma pâyesi ile anılır.
Ey nefsim...
Her zaman iyilik duygularıyla otur-kalk ve hep güzelliklere tercüman ol..!İyilik ve güzellik yolundan yürüyen ayaklar baştan daha yüce,
ihsan hisleriyle çarpan gönüller de Kâbe kadar kutsaldır.
Hep hayır düşün, hayır konuş ve hayırlı işler istikametinde koş..ki dunya ve ahiret huzuruna varasin...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Kendi nefsini terbiye edemeyen başkasınınkini hiç edemez."--Sırri-yi Sekati (r.a)

" Nefse; günahlardan kaçmak, ibadet yapmaktan daha güç gelir.Onun için günahtan kaçmak daha sevaptır."

İmâm-ı Rabbani (r.a)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ben cocuklarimi bir hata yaptiklarinda cezalandirdigim gibi kendi Nefsimi de zaman zaman cezalandiririm..
ozellikle vicdanen rahatsiz edici hal ve davranislarda bulundugumda nefsimi cook siddetli cezalandiririm!
koruyuculugunu yaptigim Bana Emanet verilen cocuklara Haksizlik yaptirmak isteyen nefsime karsi cook ca dikkatli olmayi ogrendim..
cunku nefis hep kotlulugu, cirkinligi Kul HAKKINA girmemiz icin hep bizim duygularimiz ile oynuyor ve duygu somurusu yapiyor..
Eyy Guzel Allahim beni nefsime bir AN dahi olsa nefsim ile yanliz birakma diye cookca dualar ederim..
Benim en buyuk dusmanim buradaki yabancilar degil bilakis kendi Nefsim icimdeki benim ile her AN yasiyan bazen dizginliyemedigim nefis hayvanim-dir..
burada herkesin bir kedisi, kopegi vs. ev hayvani vardir.. bana sorduklarinda pet yani sus hayvanin var mi ?
tebessum eder evet Can evimde bir hayvanim var derim.. rah. Annem hep derdi ki.. Biz bu dunyaya icimizdeki hayvani insan etmek icin geldik..
ben de nasil terbiye edecegiz diye sordugum da.. Iman ile iman ile guzel KIZIM derdi..
dikkat ederseniz hepimiz Nefse köle olmuşuz ne isterse yapıyoruz...
Nefse ağır gelen her şeyde Allah'ın rızası var...
Yaptıklarımızın Allah rızası taşımasını istiyorsak nefsin dilediklerinden uzak durmak icab ediyor..
Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun..ins.(Amin)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
burasi Bati bildiginiz gibi en buyuk sorunlardan biri sismanlik..obize
burada 300 kiloluk bir Yabanci hanim ile konusuyordum..
kendi cocuklarina bakamadigini ve cocuk korma servisine vermek istedigi icin ofisime gelmisti...
3 tane dunya guzeli evladini Anne sevgisinden Anne denen kutsal guzelikten nasil mahrum etmeyi dusunuyorsunuz diye gozlerim doldu..
O da evladlarini cook sevdigini ama bana bir bakin kendime bakmaktan acizim.. yuruyemiyorum artik.. onlari butun gun evde haps edemem bu da dogru degil diyordu.. hakli idi..
ama Siz de careyi cocuklari koruma vakfina vererek cozum oldugunu saniyorsunuz dedim..
Zayiflamasi icin TIBBI her turlu sosyal yardim ve destek icin yardimci olacagimi belirttim..
ve Ona sordum affedersiniz Siz iyi bir annesiniz ve ne zaman asiri kilo aldiginizi gordugunuzde niye yemek abur, cubur, yemeyi birakmadiniz merak ettim dogrusu?
Soyle dedi Siz bunu anliyamazsiniz! bu bir hastaliktir yani yemek yerken zevk aliyorum..o zevki yasamak icin yiyorum..bu bir aliskanlik, yiyeceklerin muptelasiyim anliyacaginiz..gercekten anliyamiyordum cunku ben gunde 2 ogun ya yerim yada yemem.. yani yemek o kadar onemli degildir yemek icin vakit kaybetmem..
yemek yerken Peygamber sav.efendimizi hatirlar yemegin ortasinda tika basa doymadan kalkarim.. yani hayattim boyunca hic bir zaman
tam doymadim ve cook da saglikliyim Elhamdullilah..
kucukken yokluktan ac kaliyorduk.. buyuduk diyette girdik.. simdi de oyle alistik gidiyoruz.. yani biraz aliskanlik sanki...
Nefsini tutamayanın karnı doymazmış..deyip sozumu bitirdim..
Yani O kendi nefsini kontrol altina almadikca ona Allah-tan baskasi yardim edemez.. cocuklari su an koruma evinde..
nefsi ve yemekleri cocuklardan onemli ise ben sozun bittigi yerdeyim su an...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ey nefsim, sen bir çamurdun bir Hic tin!
Rabbim kendinden bir nebze ruh üfledi bedenine hayat verdi!
Mevla’m seni yaratıp “eşrefi mahlukat” gibi muhteşem unvan vermiş bu unvanı bırakıp “esfeli sefiliyn” olmaya çalışmasan olmaz mı?
Ey nefsim, saatlerce televizyon seyreder, oyun oynar, eğlenceye dalar zamanini beyhude gecirirsin!bunca nimetti veren Seni Yaradani hatirlayip kalkip kulluk gorevini 5 dakka yapsan olmaz mi?
Zaman Geçip gidiyor geri dönmeyecek bir daha zamanın hesabını nasıl vereceğini düşünsen...
Etrafına biraz bakip her gün birileri gidiyor dönülmez yere, biraz burdan ders alsan olmaz mı?
Nefsine uyup boş vakit geçireceğine, kalbine kulak versen ..
Dostlarını razı etmen yetmez, Yaradanını razı etsen olmaz mı?
Sen bu dünyaya niye geldin,nerden gelip nereye gideceksin biraz düşünsen
Bu dünya yalan, farkina varsan olmaz mı?
Mevlam sana rızık vermiş, şükretmen gerektiğini..sana sağlık vermiş, hamdetmen gerektiğini anlasan olmaz mı?
Gerçekleri bilirsin ama kaçarsın,gerceklerden kacsan da hakikat seni bir gun bulacagini sadece kendini kandırdığını anlasan olmaz mı?
Ey nefsim, bak gelip geçiyor hayat dediğin sermaye, daha var dediğin gün geldi gelecek, hemde ansızın, hazırlıklı olsan..
Geriye dönüp baktığında boşa geçen zamana yanıyorsun, zamanı doldurmak için çalışsan olmaz mı?
Ve bir gün gelecek ah keşke namazımı kılsaydım, orucumu tutsaydım, zekatımı verseydim, haramdan kaçsaydım, insanlara iyilik etseydim diyeceksin,
Ve bir gün gelecek ah keşke Allah'a iyi kul olabilseydim diyeceksin.
Ey nefsim, evet "keşke" diyeceksin, keşke "keşke" dememek için şimdiden çaresine baksan..Keşke anlayabilsen, keşke ağlayabilsen...gunahlarin icin Rabbinden bagislanma diliyebilsen!cook geec olmadan!
Ey nefsim, iyi düşün yolunu iyi seç en yakın dostların seni bir çukura atacak ve üstüne toprak atmak için yarışacak.
İşte o zaman gercek Hak dostunun sözünü dinlemediğin için, için yanacak ve diyeceksin ki ahhhh keşke...diyeceksin ama fayda etmiyecegini keske bugun anliyabilseydin...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
"Aklın alâmeti; nefse galip gelip nefse hakim olmak ve öldükten sonra lazım olanları hazırlamaktır...
Ahmaklık alâmeti; nefse uyup Allah'tan af ve merhamet beklemektir."
Hadis-i Şerif

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
İnsanın nefsi günahı celbeder, günahı keyif, rahatlık gösterir. Çeşitli tutkuların ate­şiyle yanan nefs, günahı harman yeri gibi doldurup işler.

İmam Kastalânî Hazretleri,
"Günah işlerin insanlara ilâhî feyzi ve merhameti kestiğini, kalbi katılaştırdığını ve şeytana uyan insanın azgınlaştığını beyan buyurmuştur..."
Onun için, isyana giden nefsin tevbe etmesi gerekir.

İlâhî huzura ulaşmak isteyen insanın birinci vazifesi salih amel ve Cenab-ı Hakk’a itaattır...

Kişiyi bunlara götüren rehber de ilimdir, bilmektir.

İnsanın lisanını ilmin cevheriyle süslemesi lazım gelir...

İlimden, bilmekten maksat nedir? Hayırla şerri seçmek, dünya ile ahireti tanımak, Rabbini ve nefsi bilmektir. Bu halleri bilen kimse amele geçer ve tevbeye ulaşır.

Günah, kişiyi cehenneme çeken bir kement olduğu gibi, tevbe de insanı Allah’a çeken bir nurdur...

İnsan tevbeyi ahlâk-ı hamide haline getirirse, o zaman nefsin sıfatları kaybolur ve kâmil bir hale erişir...
Bu yüzden insan önce nefsini bilmelidir.

Rasulullah s.a.v. Efendimiz, “En büyük düşmanın, iki kaşının arasındaki nefsindir.” buyurmuştur...

Ârifler, nefsin iki büyük başı olduğunu, birinci başının iki kaşımız arasındaki birleşme yeri olup, bununla akla, gözlere, kulak­lara, kalbe, dile... tesir ettiğini;
ikinci başının karında bulunduğunu ve bununla da mideye ve avret yerlerine tesir ettiğini söylemişlerdir.

Yine Rasulullah s.a.v. Efendimiz: “Ya Rabbi, bana doğru yolu göster...

Beni nefsimin şerrinden koru.” demek suretiyle nefsin şerrini bize öğretmiş bulunmaktadır.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
ben bu yazilari ekler iken aklima bir sey geldi.. deprasyonda olan insanlarin cogu yanlis yolda yanlis isler yapan ibadet ve ilimden uzak ve yoksun kisiler olduklari dikkatimi cekti..
peki simdi deprasyon, stress ile bu konu arasindaki baglanti ne diyeceksiniz bakin anlatayim..
İnsanın nefsi günahı celbeder, günahı keyif, rahatlık gösterir.
insanin ruhu fitratti ise iyilik, guzelik, sevgi uzerine Kerim olarak yaratilmis...
bir dusunun beden kafesinde insanin nefsi ve ruhu bu zidliklar arasinda ne olur?Nefis harami islemek istiyor ruh, vicdan, yurek hayir yapma!!Allah tan kork! Kul HAKKINA girme.. diye mucadele veriyor.. anliyacaginiz icimizde karanlik kalan her bir hucrede nefis ve ruh catismasi var ve bu catisma bize de disa da yansiyor.. huzursuzluk, kin, ofke, celiski, tutarsiz hal ve davranislara yol acmiyor mu? Yorumsuz....
peki eskiler ibadet Ehli, insan gibi insan olan yaslilarimiz o fakirlik, yokluk icindeki huzur, sukur, mutluluk duygularinin sebebi ne idi? Anliyana....anliyana dir Sozum...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Tükeniyorum Rabbim! Bu gurbet diyarin da Hayat enkâzı altında kaldığımda, çekiç misâli zaman beynime vurduğunda... Hayal, ideal diye, küçük hedefler peşinde koştuğumda... Dünya meşgalesine dalıp, bir cenneti, bir azabı, bir de ölümü unuttuğumda...nefsime yeniliyorum Yardim et Allah'im..
Nefsim cok guclu, ben ise aciz bir insanim Sen yardim etmesen korkum odur ki, bir gun nefsime yenilebilirim...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
"Nefis dünyaya karşı âhu efgân içinde...hemde kurtuluşun, dünya ve içindekilerini terk etmeye bağlı olduğunu bildiği halde....
İnsanoğluna öbür alemde, buradan göçmeden bina ettiği evlerin dışında, içinde oturacağı bir yuva yoktur...
Mallarımız ki biz onları mirasçıları için topluyoruz...
Evlerimiz ki biz onları dehrin harap etmesi için bina ediyoruz...
Çevremizde muhkem yapılmış nice binalar vardır ki harap oldu...ve öleceklere ölüm geldi çattı...
Hemen herkeste şöyle-böyle ölüm korkusu olsada, dünyaya karşı onları canlı tutan emelleri de var...
Kişi onları serer, sergiler, zaman gelir dürer.Nefis dört bir yana yayar, arkadan ölüm gelir katlar..."
Hz.Ali r.a.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Birgün nefsime dedim: Gel seninle Rabbime gidelim... Gelmedi... Ben de tek başıma yürüdüm gittim...
Beyazıd-ı Bestami

Nefis kendinizin düşmanıdır onun icinde bedeninizin kölesi olmaktan vazgecttigimizde nefsimizden de kurtulmus oluruz...
Allah'ım nefsimin şerrinden sana sığınırım...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
"Mescid, namaz kılmayanlar arasında;
Kur'an-ı Kerim, fasıkın kalbinde;
Yine Kur'an, O'nu okumayan birinin evinde;
Müslüman, saliha bir kadın, zalim, kötü huylu bir adamın nikahı altında;
Müslüman salih bir erkek, serkeş, arsız bir kadının yanında;
ve alim, onu dinlemeyen ve ilminden istifade etmeyen bir topluluk arasında
GARİPTİR..."

Hadisi serif.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
fakiryetim.jpg

Tükettik, ömrümüzde tüketilecek ne varsa… Yığdık önümüze buz dağlarını…
Ne gençlik kaldı türkü olup söylediğimiz, ne de dili tutulan sözcüklerin insanlik efsanesi...
Dahası; Nefsimizin sayesinde yalın bir ağıt kaldı dudaklarımızda zehir tadında..!
Bir şeyler unuttuk zamanın kalbinde.
Aşkı unuttuk en kötüsü...
Sevmeyi unuttuk en korkuncu...
Merhameti unuttuk en acıklısı...
İnsanlığı unuttuk en utançlısı!!!
İnsanlığı... unuttuk...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
"Yemin olsun kıyamet gününe
Yemin olsun kendini kınayan nefse
...
İnsan zanneder mi ki başıboş bırakılacak
Bütün bunları yapan ölüleri yeniden diriltemez mi?"
(Kıyamet: 1-2...36...40)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Depresyonda olan insanlarin cogunun; yanlis yolda, yanlis isler yapan ibadet ve ilimden uzak ve yoksun kisiler olduklari dikkatimi cekti...
Peki simdi deprasyon, stress ile bu konu arasindaki baglanti ne diyeceksiniz bakin anlatayim..
İnsanın nefsi günahı celbeder, günahı keyif, rahatlık gösterir.
İnsanin ruhu fitratti ise iyilik, guzelik, sevgi uzerine Kerim olarak yaratilmis...
Bir dusunun, beden kafesinde insanin nefsi ve ruhu bu zidliklar arasinda ne olur? Nefis harami islemek istiyor ruh, vicdan, yurek hayir yapma!! Allah'tan kork! Kul HAKKINA girme.. diye mucadele veriyor... anliyacaginiz icimizde karanlik kalan her bir hucrede nefis ve ruh catismasi var ve bu catisma bize de disa da yansiyor... Huzursuzluk, kin, ofke, celiski, tutarsiz hal ve davranislara yol acmiyor mu? Yorumsuz....

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
"Kendi nefsini terbiye edemeyen başkasınınkini hiç edemez."
Sırri-yi Sekati (r.a)

"Nefse; günahlardan kaçmak ibadet yapmaktan daha güç gelir. Onun için günahtan kaçmak daha sevaptır."
İmâm-ı Rabbani (r.a)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ey nefis!
Sen de canım çekti deyip durdun. Herkes gibi kalabalığa uydun. Korkmaz mısın canların çekildiği günden.
Unutma!
Kalbini dünyaya bağlayan bağlar sökülüp çıkarılırken yaşayacağın o ızdırap anında kimse yanında olmayacak.
Acını kimse paylaşmayacak.
Heyhat! Şaşarım sana!

Deruni

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
gulzincir.jpg

Ey nefsim!
Kalbim gibi ağla ve bağır ve de ki:

"Fânîyim, fânî olanı istemem; âcizim, âciz olanı istemem.
Ruhumu Rahmân'a teslim eyledim, gayrı istemem.
İsterim, fakat bir yâr-ı bâkî isterim.
Zerreyim, fakat bir şems-i sermed isterim.
Hiç ender hiçim, fakat bu mevcûdâtı umumen isterim."

[Bediüzzaman Said Nursî]

Üst Alt