Aşk ne zaman, ne de mekân arar.mekân dersen kalbim Zaman Rabbimin takdir ettigi AN dır...
Ben aşkı bilsem de O'nun kadar aşkı hiç kimse bilemez. O sevenlerin en sevenidir, çünkü aşkı O'dur yaratan...O aşkın ta kendisidir. Sevmeseydi zaten yaratmazdı alemi. O, istenmeyi istemeseydi, istemeyi içime vermezdi...
Aslında aynada O dur, sevgide O dur, aşk da O`dur.
["İnsan benim sırrımdır. Ben insanın sırrıyım "
[Sır nedir? Aslında aşktır kâinattaki en büyük sır dir.
Sev der, çok sev ama en çok beni sev.
Sevdirir birleştirmez, gösterir yaklaştırmaz, âşık eder kavuşturmaz...
Zaten kavuşsa adı aşk olmaz.
Yan ama tutuşma der, tutuşacaksan sadece Allah icin yan..
Her şeye rağmen AŞK tektir.Maddeden, manaya gecistir...
Gecelerce yıldızların parıltısını seyredersiniz, ne güzel,ulaşılmazdır onların ışığı...
Ama onlarda güneşten alırlar parlaklıkligini...
Gaye-i ışıktır güneş, vesile-i ışıktır yıldızlar, güneşi yansıtırlar.Vesile-i aşktır insan, gaye-i aşktır ALLAH O kulunun kalbine nazar etmeye görsün, kıvılcımı yaktı mı artık hiç kurtuluşunuz yoktur...
O yarattığı kulunu sevdirerek yaklaştırır kendine...
Sevgilinin zatında aslında kendi nuru vardır. Seven O'nu sever, isteyen O'nu ister, özleyen O'nu özler. ..Peşinden koştuğumuz da O, kavuşmak istediğimizde O, sarılmak istediğimizde O'dur.
AŞK; tekdir. Aslında en büyük lütuftur bu kulunun kalbine koyduğu ateş.
Canı görmek için izin yok ki bunu boyle bil ki sen...
Leylalar Mecnunlar, Yusuflar Züleyhalar, Ferhatlar Şirinler ve daha nice efsaneler bu aşkla ona erdiler...Anne sevgisi, eş sevgisi, kardeş sevgisi, evlat sevgisi, sevgili sevgisi hepsi birdir. Hepsi tek pınardan beslenir...
Çünkü sevgi tektir. Bilmeden Allah'ı sevmektir...
O zatını kulunda gizler görünmez, ama O kulunu görür...
[Bu aşkla Mahmut Hüdai-ye kadılığı bıraktırır. İbrahim Ethem'i atlas yorganından çıkartır. Bişr-i Hafî'ye bütün varlığını tükettirir...
Niyazi-i Mısri'ye mum yaptırıp sattırır. Ferhat'a dağları deldirir, aşığa acı çektirir...
Âşık aşka âşıktır, âşık aslında Sana âşıktır.
Aşk tektir, ben tek Seni sevdim...
Seni sevdim kulun zatında,Rabbim!