evlilikte Aile Rızası

dogan16

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
selamun aleykum. 5 aydır flort ettıgım kız arkadasım var ıkımızde namazında nıyazında ınsanlarız .ıkımzıınde nıyetleri bellı evlenmek ıstıyoruz ama kızın babasıda istemıyor.ben bu ılıskının uzerınde duruyorum tabı ıstıyorum oda ıstıyor ama kafamda soru ısareti var ailenın rızası olmadan evlilik olursa Allah katında gunaha gırmıs olurmuyuz ? bıraz fıkır verırsenız sevıınırım.şimdiden tesekkur ederım

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam hakkınızda hayırlısı..5 aydır flört ettiğiniz bir insani ne kadar taniyor olabilirsiniz...?
Çok kısa süre içerisinde daha önce hiç tanımadığınız bir insan hakkında "evet bununla evlenirim diye karar vermeniz bilemiyorum...
Karşınızdakini gerçek anlamda tanımadan ve evliliğe ruhen, duygusal, aklen ,maden ,manen hazır olmadan ve bir evliliği
yürütebilecek ekonomik güce sahip olmadan önce bence evliliği düşünmeyin..

Evlilik ruhsal, fiziksel ,cinsel,maddi, manevi bir bütünleşme,birleşme,karşılıklı anlaşma demektir.

Ailenizin,yada Ailesi, sizin evliliğinizi engelleme hakları yoktur ama siz de onları yok sayarak bir evlilik yaparsanız, gelecekte huzurunuza kuyu kazarsınız.
Anne ve babanın rızası sadece evlilikte değil, hayatın her alanında önemlidir.
Allahın rızası ana babanın rızasından geçer.Anne ve Baba razı olmadan yapıaln evliliklerin sonu hüsrandır.
Birbirinizi seviyorsanız bekleme zahmetinde de bulunursuz.Ailenizi ikna edinceye kadar bence sabredin....

https://www.islamiforumlar.net/gonu...-yapmam-lazim-vicanim-paramparca-durumda.html

Üst Alt