Evlilik konusunda kararsızlık yaşıyorum

Bir yolcu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Evlilik korkusu ve kararsızlık, evlilik için eş seçiminde kararsız kalmak konularını içerir.
Selamünaleyküm. Gönül Sızım ablacım gerçekten gönülden gönüle dertleşesim var o kısım rüya tabirleri bölümü olduğu için yazmadım oraya. Dediniz ya aklına, kalbine, imanına, ailene uyuyorsa evlen diye.. İşte en büyük sıkıntım bu. Aklım, imanım buna engel oluyor kalbim de git diyor. Karar veremiyorum. Annem de gönülsüz. Acaba diyorum bu duruma ben mi sebep oluyorum kendi kendime kafamda büyütüp içinden çıkamıyorum. Kırılgan ve hassas biriyim ve hep üzüleceğimden korkuyorum. Bir yandan da diyorum ki acaba bana yazılanı mı itiyorum.

Her insan mutlu, huzurlu olmak ister. Bazıları daha çok olmak ister, hele de hiç mutlu olmayanlar. Ben de öyleyim bu konuda mutlu olamadım hiç. O yüzden kendimi uzak tutuyorum. Bir yılı geçti hiç konuşmadım, unuttum sandım ama yok iki aydır yine aynı duyguları yaşıyorum. Tam 3. Kez anlatmıştım ya. Bu durum böyle mi devam edecek diye korkuyorum. Bunu beynim mi yapıyor, kararsızlık mı, psikolojik bir hastalık mı yoksa bilmiyorum. Belki de kendi kendime yazık ediyorumdur. Allah kimseye yaşatmasın bunu.

Benim için hayırlı gibi görünmüyor imanı, hayata bakışı huylar tamamen zıt. Ben tutucuyum, kıskancım, hassasım, ilgi beklerim, esnek değilim, ahirete yönelik yaşamaya çalışıyorum. Tam biliyorum ama o da özgürlüğüne düşkün, esnek, bazen umursamaz ibadette zayıf, hayatı eğlenceye yönelik, mutluluğu yanlış yerlerde arıyor gibi geliyor hep. Aslında eskiden çok iyiydi hatta ona imrenirlerdi sonra çok şeyler yaşadı, çok sıkıntı çekti sonra da ben çektirdim. Bildiğim iyi yönleri dürüst, bazı konularda duyarlı adaletli iyi bir baba.

İşte o uyuşmayan yönleri beni korkutuyor, yok olmaz diyorum. Bir yandan da kalbim vazgeçmiyor bir türlü atamıyorum içimden insan ömründe bir kere severmiş. Niye seviyorum bilmiyorum ama çok eskiden beri içim kaynıyor sanki şeytan tüyü var. Belki tamamen zıt oluşumuzdan. Ne gidebiliyorum ne kalabiliyorum, araftayım en zoru yaşıyorum. Bu durumu atlatmaya çalışıyorum hadi atlatsam ya seneye 4. Kez aynı olursam diye korkuyorum. Dediniz ya ailenizle mutlu olmak varken onlara sıkıntı çektiriyorsunuz. Aynen bunu yaşıyoruz elimde olmadan. Çok sert ve sinirli davranıyorum. Çünkü içimdekileri atamıyorum.

Bunları yazarken onunla uzun bir şey yaşadığımızı düşünmeyin. Çok kısa toplasan üç ay olmaz. Sonra bir soğukluk geldi yine. İkisinde de ben gittim. İkimiz de üzülmeyelim diye. Belki de ona da çok acı çektirdim bilmiyorum, ne yaşadığını hiç bilmiyorum sadece mutsuz uzun süredir onu biliyorum. Kusura bakmayın bu sıkıntımla sizi de sıkıyorum hakkınızı helal edin. Ama bu durum beni öldürecek imanım da zayıfmış demek ki bunlara engel olmuyor. Bilmiyorum belki hiç olmayacak bir şeyi yaşayıp acı çekiyorum. Kafamı toplayabilsem onu da beceremiyorum. Ne olur bana yol gösterin dua edin. Şimdiden Allah razı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve aleykümselam Gönül Dostu...
"aklına, kalbine, imanına, ailene uyuyorsa evlen "
İşte en büyük sıkıntım bu. Aklım, imanım buna engel oluyor kalbim de git diyor ...

evlilik gibi bir konuda karar verirken sadece kalbini, duygu, hiss ve nefsini dinliyenler malesef ileride çok acı pişmanlıklar yaşıyorlar....
evlilik konusunda karar verirken,Aklın, imanın, kalbin,annen, alien mantık ve makul, akla uygun olması gerekir...
yoksa bu evlilik fazla mutlu ve huzurlu olmaz...

evet kendi kendinize,kendi kafanda büyütüp içinden çıkamıyorsunuz..neden kendinize, bu olaya biraz zaman verip bu olayı, askıya alıp ileride kendinizi toparlayınca tekrardan bir gözden geçirmiyorsunuz..
olay ve insanları gözünüzde fazla büyütmeyin..

"Benim için hayırlı gibi görünmüyor imanı, hayata bakışı huylar tamamen zıt. Ben tutucuyum, kıskancım, hassasım, ilgi beklerim, esnek değilim, ahirete yönelik yaşamaya çalışıyorum. Tam biliyorum ama o da özgürlüğüne düşkün, esnek, bazen umursamaz ibadette zayıf, hayatı eğlenceye yönelik, mutluluğu yanlış yerlerde arıyor gibi geliyor hep"

"insan ömründe bir kere severmiş"
evet kalbi, aklı,imanı,ruhu ile severse bir kere sever ama nefsi, duyguları ile severse her gün, her ay farklı birini sever..cünkü duygular, his ve fikirler her an değişebiliyor....

Sen sadece hayırlısını dile..Allahım gönlünüzden geçeni hakkınızda hayırlı,hakkınızda hayırlı olanı da gönlünüze razı eylesin.
Rabbim neylerse güzel eyler...Nasibinde o varsa zaten bir şekilde dönecek nasibinde yoksada ne yaparsan yap olmaz.
Eminimki rabbim senin için en hayırlı olanı verecektir...

Üzülme...!
İstediğin bir şey olmuyorsa, ya daha iyisi olacağı için ya da
gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur...
Hz.Mevlana

illa Olsun diye ısrar etme korkarım ki olurda sonrada imtihanın olur...selametle...

Bir yolcu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Israr etme korkarımki olur da sonradan imtihanın olur. Bunu bir kez daha yazmıştınız bana. Ve hep söylediklerinizi düşünüyorum. Soruyorum kendime bu Israr mı diye hayır Allahım ben ısrar etmiyorum Sana. Sen en hayırlısını ver bana diye dua ediyorum. Eğer kalbim ısrar ediyorsa o elimde değil. Ama böyle dua ediyorum. Bu konuyu çok fazla düşünüyorum belki onunla ilgili düşüncelerim sadece bir kuruntudur. Çünkü onu çok fazla tanımaya fırsatm olmadı ama Allah karşıma çıkardı bazı şeyler gösterdi büyük Rabbim. O yüzden uzak duruyorum. Tek sorunum bu gönül. Ben vazgeçer vazgeçmesine de en korktuğum ömür boyu içimde bir sızı olarak kalması. Bir gün pişman olmam. Çok korkuyorum geleceğimden. Zaten iki aydır yüzüm gülmüyor yaşayan ölü gibi dolaşıyorum. Sonum ne olacak bilmiyorum. Sadece sizden dua istiyorum. Lütfen ederseniz çok sevinirim. Yardımcı olduğunuz için çoook teşekkür ederim. Allah gönlünüzdeki hayrı yaşamayı nasip etsin. Allaha emanet olun. Hayırlı geceler.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selamun Aleyküm.
Kardeşim gönül sızım abla ne diyorsa onu uygula.
Şu yaşadıkların varya nasıl söylesem, şimdiden bunları görüyorsun nisanlaninca daha çok daha da çok taniyorsun karsindakini..
Yani şu anda onu daha tanimiyorsun bile aslında nişanlaninca göreceksin. Birde evlilik var oraya gelemedim daha. Ama flört ederken ikimizde çocukmusuz. Allah hakkında hayirlisini nasip eylesin.

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Israr etme korkarımki olur da sonradan imtihanın olur. Bunu bir kez daha yazmıştınız bana. Ve hep söylediklerinizi düşünüyorum. Soruyorum kendime bu Israr mı diye hayır Allahım ben ısrar etmiyorum Sana. Sen en hayırlısını ver bana diye dua ediyorum. Eğer kalbim ısrar ediyorsa o elimde değil. Ama böyle dua ediyorum. Bu konuyu çok fazla düşünüyorum belki onunla ilgili düşüncelerim sadece bir kuruntudur. Çünkü onu çok fazla tanımaya fırsatım olmadı ama Allah karşıma çıkardı bazı şeyler gösterdi büyük Rabbim. O yüzden uzak duruyorum. Tek sorunum bu gönül. Ben vazgeçer vazgeçmesine de en korktuğum ömür boyu içimde bir sızı olarak kalması. Bir gün pişman olmam. Çok korkuyorum geleceğimden. Zaten iki aydır yüzüm gülmüyor yaşayan ölü gibi dolaşıyorum. Sonum ne olacak bilmiyorum. Sadece sizden dua istiyorum. Lütfen ederseniz çok sevinirim. Yardımcı olduğunuz için çoook teşekkür ederim. Allah gönlünüzdeki hayrı yaşamayı nasip etsin. Allaha emanet olun. Hayırlı geceler.

Selamun aleyküm kardeşim,
Daha yolun başındasın Bismillah!
Dön ve tüm yaşadıklarna bak!
Hiç kimse kusursuz değil! yine hiç kimse de vazgeçilmez değildir!!!!

Bu iki düşünceyi harmanla kafanda, sakin bir kafayla düşün!
Hiç bir Allahın kulu için aileni üzme, karşına da alma!
Kimse yokken yanında Ailen vardı unutma! sen düştün yaralarını ailen sardı, yoruldun evinde dinlendin, ağladın gözyaşlarını annen sildi bunları unutma sakın!

Tamam her insanın kusuru, eksiği vardır mutlaka ama sen kendin kendi karakterini bildiğin için, kendinin nasıl bir insanla ömür geçirebileceğini en iyi yine kendin bilirsin! eksiğiyle, fazlasıyla...
Hayatına üçünü şahısları karıştırma! sen kendini bil yeter!
Tamam ikilemde kaldığında sor, danış ama karıştırma!

Bir karar verebilmen için; ilk önce kafanın içindeki soru işaretlerine mantıklı bir cevap bulup, ondan sonra zihnini yersiz kaygılardan arındırman gerekiyor! mrhbba..

Benim söyleyeceklerim bunlar, hakkında hayırlısı....duaa..

Bir yolcu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Evet görüyorum. Sorun da bu zaten. Gördüğüm halde kopamamam. İlla ateşe atmak istiyorum kendimi. Gönül Sızım ablamın dediği gibi zamana bıraktım hep. Hep aynı şey oluyor. Bu kısır döngü beni mahvediyor. Diyelim başka birisiyle evlendim sanki gönlüm hep onda kalacak gibi hissediyorum. Çocuk da değilim karşıdaki de benden çok büyük herşeyi yaşamış görmüş geçirmiş. Ben daha hiç bir şey yaşayamadım. Biz bişey yaşayamadık onla çok az görüştük. Sonra bi anda geri çekildim. Bu garip bi duygu. Soğukluk. Gidiyorsun ve unuttuğunu sanıyorsun geldiğinde her şey kaldığı yerden devam ediyor. Ve yine aynısını yaşamak ve yaşatmaktan korkuyorum.

Çok çekingen biriydim çocukken Bu bahsettiğim kişi çocukluğumdan beri içimdeydi. Yani ailede ağbi gözüyle bakarken ona bakamadım bi türlü O zamanlar küçüktüm ama hissediyordum bu duyguları. On yaş büyüktü benden sonra evlendi gitti. Devam ettiremedi sonra. Bahsetmiştim ya bir rüya gördüm sonra hayatım değişti bu kısır döngü başladı aramızda bi şeyler oluştu ama ben buna bir türlü inanamadım yani beni sevdiğine benim gibi birini tercih ettiğine. Çünkü o daha farkli kızları sever diye düşündüm hep, bi türlü inanamadım yani. Sonradan anladım beni gerçekten sevdiğini. Ama dedim ya çok kalamadık bir arada konuşamadım içimdekileri hiç bir zaman. Korktum nefsimden Allah için vazgeçtim. Onu da yarı yolda bıraktım. İkimiz de üzülmeyelim diye. Çok zıt karakterliyiz aynı ailedeniz ama ben çok tutucu o çok esnek biri. Birbirimize eziyet ederiz, yıpranırız gibi düşündüm hep. Bunların hepsini görüyorum. Annem de söylüyor sen ilgi beklersin kıskanırsın üzülürsün hem de sen üzersin belki diyor. Bunlara sebep olmayım diye uzak duruyorum. Ne öyle oluyor ne böyle böyle de kendi kendimi bitiriyorum. Elimde değil yapıştı yüreğime sanki. Normalde ben birimi kafamda bitirsem dönüp arkama bakmam. Ama bunda bi türlü olmuyor. İmtihanım çok zor zaman bir yandan geçiyor çaresiz bir hastalık gibi.. Böyle işte kardeşim.. Hayatta her şey insanın başına gelebiliyor.. Ben Allahtan hayırlı olanı istiyorum. Ve sizden de dua bekliyorum. Allaha emanet olun. Selametle..

tozduman

Moderatör
Moderatör
Kalbine helal olmayan bir sevgiyi barındırıyorsun. Huzurlu ve mutlu nasıl olabilirsin.
Aşk acisi mi iman sancısı mi ?
İman olmayan yerde helal olurmu ?
Yanlış yerde doğru aranır mi ?
Sen daha şimdiden bunları düşünüyorsun nisanlaninca işin içinden gerçekten cikamazssin.
Bende geçtim aynı yollardan ya hu çok değil buralarda senin gibi binlerce soru işaretleri ile bir sürü şey paylaştım.

İmam nikahın kıyılsa inanki şu sancıların bitecek ama " bu sefer hayata bakış açınızın sancıları başlayacak " Imaninin zayifligindan değil aksine imanin kabul etmiyor o yüzden kalbin de sanci çekiyorsun.
Peygamber Efendimiz ne buyurmuş
"Aşk belasınà bulaşan müminler iffetlerini korusunlar "
Anne babanın razı olmadigindan Allah da razı olmuyormus.
Herşey bir kenara ben isin içinden çıkmadığım da karşımdaki kişinin imanina inancına bakarım, namaz kiliyor mu ?
Cuma ya gidiyor mu ?
Allahi anıyor mu ?
Haram helal ayırıyor mu ?
Bunlarin hepsi ımtihan.
Belkide sen bu işi bitirince gerçek nasibine ulaşınca o kişi de Allaha yönelecek nasip ..
Belkide senin kabul etmemen için nasip işi o kişi o hal üzere sen de bu hal üzeresin.

Bir yolcu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Aleyküm selam kardeşim. Ailemden sadece annem biliyor. Zaten herkes karşı çıkar diye hiç bir zaman demedim diyemedim. Annem de kendi anladı. Evet dediğiniz gibi kafamı toplamaya çalışıyorum. Kendimi tanıyorum herşeyin farkındayım. Gitsem sanki ateşe gireceğim gitmesem de sanki ömür boyu pişmanlık ateşi. Gönül Sızım ablam da rüyalarımı yorumlamıştı hepsi doğruydu dediklerinin hep onları düşünüyorum. Arafta kaldım. Kurtulmaya çalışıyorum hep olmuyor. Kafamı toplayabilsem. Tavsiyeleriniz ve ilgilendiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim. Dualarım sizinle..

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Ben sana bir şey söyliyim mi kardeşim?
Sen böyle devam edersen, bu kişi senin sevdiğin adam olmaktan çıkıp, saplantı aline getirdiğin bir sevgi olarak karşına çıkacak ve çok yıpranacaksın!

Bırak biraz hayatı dolu dolu yaşamaya çalış, kendinden çok şeyler verip, bu sevgiyi kendi kendine zehir etme!

Gün doğmadan neler doğar, mevla görelim neyler neylerse güzel eyler!

tozduman

Moderatör
Moderatör
Allahım ya böyle önemli bir meselede rica ediyorum yani ilgi beklerim kiskancim ne demek ?
Estağfurullah !
Kiskanclik güzel birşey değil.
Her iki taraf 40 fırın ekmek yiyene kadar devam eder bu gelgitler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Evet görüyorum. Sorun da bu zaten. Gördüğüm halde kopamamam. İlla ateşe atmak istiyorum kendimi. Gönül Sızım ablamın dediği gibi zamana bıraktım hep. Hep aynı şey oluyor. Bu kısır döngü beni mahvediyor. Diyelim başka birisiyle evlendim sanki gönlüm hep onda kalacak gibi hissediyorum. Çocuk da değilim karşıdaki de benden çok büyük herşeyi yaşamış görmüş geçirmiş. Ben daha hiç bir şey yaşayamadım. Biz bişey yaşayamadık onla çok az görüştük. Sonra bi anda geri çekildim. Bu garip bi duygu. Soğukluk. Gidiyorsun ve unuttuğunu sanıyorsun geldiğinde her şey kaldığı yerden devam ediyor. Ve yine aynısını yaşamak ve yaşatmaktan korkuyorum.

Çok çekingen biriydim çocukken Bu bahsettiğim kişi çocukluğumdan beri içimdeydi. Yani ailede ağbi gözüyle bakarken ona bakamadım bi türlü O zamanlar küçüktüm ama hissediyordum bu duyguları. On yaş büyüktü benden sonra evlendi gitti. Devam ettiremedi sonra. Bahsetmiştim ya bir rüya gördüm sonra hayatım değişti bu kısır döngü başladı aramızda bi şeyler oluştu ama ben buna bir türlü inanamadım yani beni sevdiğine benim gibi birini tercih ettiğine. Çünkü o daha farkli kızları sever diye düşündüm hep, bi türlü inanamadım yani. Sonradan anladım beni gerçekten sevdiğini. Ama dedim ya çok kalamadık bir arada konuşamadım içimdekileri hiç bir zaman. Korktum nefsimden Allah için vazgeçtim. Onu da yarı yolda bıraktım. İkimiz de üzülmeyelim diye. Çok zıt karakterliyiz aynı ailedeniz ama ben çok tutucu o çok esnek biri. Birbirimize eziyet ederiz, yıpranırız gibi düşündüm hep. Bunların hepsini görüyorum. Annem de söylüyor sen ilgi beklersin kıskanırsın üzülürsün hem de sen üzersin belki diyor. Bunlara sebep olmayım diye uzak duruyorum. Ne öyle oluyor ne böyle böyle de kendi kendimi bitiriyorum. Elimde değil yapıştı yüreğime sanki. Normalde ben birimi kafamda bitirsem dönüp arkama bakmam. Ama bunda bi türlü olmuyor. İmtihanım çok zor zaman bir yandan geçiyor çaresiz bir hastalık gibi.. Böyle işte kardeşim.. Hayatta her şey insanın başına gelebiliyor.. Ben Allahtan hayırlı olanı istiyorum. Ve sizden de dua bekliyorum. Allaha emanet olun. Selametle..

"On yaş büyüktü benden sonra evlendi gitti. Devam ettiremedi sonra "
neden ettiremedi ..................bir soruşturun hele ...aassd..ilginç::.

Bir yolcu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm tekrar. Devam ettiremedi eşiyle bir takım sorunlar yaşadı. Bana anlattı yaşadıklarını. Başka hiç kimseyle paylaşmadı bunu. Aslında severek evlenmişti eşi sorumsuzdu ve biraz da cahillik vardı o yüzden. Diğer kardeşim böyle önemli bir konuda kıskançlık ilgi ne demek demiş. Aslında bu çok önemli bir nokta benim için hayatım konusunda bilgi vermiştim burda belki okumadınız. Bir yanı eksik olan insanların her zaman daha çok sevgiye ilgiye ihtiyaçları vardır yani manevi olarak. Ben de aramızdaki sorun olabilecek şeylerden birisi olabilir mi diye düşünüyorum kıskanma konusunda da seven sevdiğini zaten kıskanır o da biraz rahat biri olduğu için bu konuda sorun yaşar mıyım anlamında söylemiştim bunlar annemin de düşüncesi. Diğer kardeşim imam nikahı dedi ben zaten görüşmüyorm hiç bir şekilde bir yıl oldu. Zaten olursa da o şekilde olur. Bu yazdıklarımı başkası yazsa ben de sizin gibi düşünürüm. Evet dediğiniz gibi imanım engel oluyor bu işe belki bir gün bu yazdıklarıma ben bile şaşıracam belki bambaşka bir hayatta olacam. Ama şimdi aklım ve kalbim bunları söylüyor, yazdırıyor. Belki sizlere saçma geliyor ama napiym durum bu. İnşAllah bu durumu kısa zamanda atlatırım Allah büyüktür...Çok sağolun düşünüp ilgilendiğiniz için Rabbim hepimize hayırlı ömürler sürmeyi nasip etsin..

tozduman

Moderatör
Moderatör
Diğer kardeşin ben oluyorum ben söyledim :) tabiki sana anlatacak kardeşim , genelde öyle oluyor sadece bana anlatılan da oldu bende o yüzden ayrıca değer verirdim. .
Bir de eski eşini dinleseydin acaba o ne soyleyecekti eski hanimi ne düşünüyor çok merak ediyorum.
Sen merak etmiyormusun?
Yani bir kadın kolay kolay yuvasını dagitmaz sanki.
Üstelik yaşları da küçük değil.
Zor bir durum .
Allah yar ve yardımcın olsun hakkında hayırlısı kardeşim.
Kıskançlığa gelince sen çok kıskanç sin ya onu bogarsın , senden çabuk sıkılır .
Oda özgürlüğüne düşkünmus.
Sürekli senden kaçar.
Hayirlisi olsun .
Kimbilir Allah senin için ne hoş bir nasip hazırladı .
Senin imanina uygun senin yaşlarında , kalbine ve ruhuna iyi gelecek biri.
Ailenin onay verdiği , mutlu huzurlu bir ilişki.
Geçmişinde ciddi bir iz olmayan kafanda soru işareti olmayan bir beraberlik.
Sen otur seccade ye hayirlisini istemeye devam et kardeşim. Allah sana en güzelini vermek için hazır kunfeyekun. .
Selametle kardeşim

Bir yolcu

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Çok doğru dedikleriniz. Ben de böyle düşünüyorum.. Kurtulmam için bana dua edin. Sizlerden dua almak çok önemli benim için. Buna çok ihtiyacım var. İnşAllah bu kötü günler geçer ve dediğiniz gibi olur. Zaman hiç geçmiyor Sabrediyorum dua ediyorum inanın anlatılması çok zor.. İnşAllah bi gün bu sayfada mutluluklarımı da paylaşırım.. Çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.. Diğer kardeşim.

Üst Alt