evlilik kararı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Bunun cevabı gayet kolaydır:

Erkek ikinci bir eşle evlendiğinde:

1- Ayrı bir ev daha demektir.
2- Çocuk sayısının yükselmesi demektir.
3- Harcamaların iki katına çıkması demektir.
4- Erkeğin gayretinin iki katına çıkması demektir.

Yani nereden bakarsanız bakınız, 2. eş, 3. eş ve 4. eş ya da 5 ya da 6 tane cariye (kadın hizmetçi), bunların hepsi ama hepsi "ERKEĞE YÜKTÜR!!!" Kadına hiçbir şey değildir...

Kadın ne diyecek, ekmek getir, yemek getir, evimi al, bana bak, evimi düzenle, yemeğimi yap, başka..??????

Bunlar yük mü bunlar da erkeğe yüktür...

Bütün yükler erkeğe ama erkek 2. eşle evlendiğinde ya da 3. eşle ya da 4. eşle,

Kadınlara bir şey oluyor, hep birden "istemezük..!!!"

Erkek diyeceği yerde kadınlar diyor... :)
Güzel kardeşim, bu devirde hangi kadın üstüne ikinci eş(kuma) ister, hadi istedi diyelim, o bahsettiğin maddiyattan kaçan kişi zaten ikinci eşi zaten düşünmezxxzzl..
Ve ben birde şunu öğrenmek istiyorum, ben sizi adapazarlı ve görevli olarak ist.da ikamet ettiğinizi sanıyordum, sahi siz nerede yaşıyorsunuz? 3 eş, 4 eş, 5 eş vs. derken arap ülkelerinde mi yaşıyorsunuz. hy..

Top patladı haydi iftara. :)

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Evlilikte bütün yük erkeğin boynunadır. İkinci yük de erkeğin boynunadır.

Erkek sızlanacağı yerde kadın sızlanıyor. :) :)

NOT

Allah ikinci evliliği de erkeğe meşru kılmışsa kadına ne..!!!! Kadını burada ilgilendiren husus nedir... Allah müsade etmiş kadın kim ki anlamadık..!!!

Hatice--

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz

NOT

Allah ikinci evliliği de erkeğe meşru kılmışsa kadına ne..!!!! Kadını burada ilgilendiren husus nedir... Allah müsade etmiş kadın kim ki anlamadık..!!!

Bu konu da bilir kisi degilim ama benim bildigim kadar erkek kadindan musade almali. Musade aldiktan sonra yeniden evlenebilir.

Bu sozlerle' Allah müsade etmiş kadın kim ki anlamadık..!!!' kadinin Turkiye'deki yerini yine özetlemis oldunuz. Bravo.

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz

NOT

İHVAN KARDEŞİM, BU NOT-UN LA TÜM KADINLARI DIŞLADIĞININ, AŞAĞILADIĞININ,İNSAN YERİNE KOYMADIĞININ FARKINDAMISIN?
BU TÜR CEVAPLAR YAZDIĞINA GÖRE DEMEKKİ EŞİNLE MUTLU DEĞİLSİN, MADEM MUTLU DEĞİLSİN,GİT MAHKEMEYE BOŞAN KARDEŞİM. HAYRET BİŞEYSİN YA. dfrt..

KADIN KİM Kİ ONU ANLAMADIYSAN BEN SANA ANLATAYIM, KADIN KİM BİLİYORMUSUN?
KADIN, SENİ DÜNYAYA GETİREN ANANDIR.
KADIN, ÇOCUKLARININ ANASIDIR.
KADIN,ANNENİN KIZ KARDEŞİ TEYZENDİR.
KADIN,BABANIN KIZ KARDEŞİ HALANDIR.
KADIN, SENİN KAHRINI ÇEKEN CEFAKAR İNSANDIR.
KADIN ÇİÇEKTİR...!!!

la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim.

LÜTFEN, BUNDAN SONRAKİ YARUMLARINIZI DAHA SEVİYELİ YAPIN..!

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Bu konu da bilir kisi degilim ama benim bildigim kadar erkek kadindan musade almali. Musade aldiktan sonra yeniden evlenebilir.

Bu sozlerle' Allah müsade etmiş kadın kim ki anlamadık..!!!' kadinin Turkiye'deki yerini yine özetlemis oldunuz. Bravo.
Benim bildiğim kadarıylada, eğer eşlerin çocuğu olmuyor, ve özür kadında ise, ve erkek ''hatun ben çocuk istiyorum, evlenmeme musade edermisin? veya,üleynnn sen bana çocuk veremiyorsunn, ben yeniden evleneceyim, sana kuma getireceyim'' derse ve kadında bunu anlayışla karşılayıp evlenmesine musade eder ve anlaşmalı boşanırlarsa anca öyle evlenebilir.Bu işler hilmi kardeşimin düşündüğü gibi değilqqww..k

Heee, kadın eşine nur topu gibi evlatlar verecek, buna rağmen yinede eşinin evlenmesine izin verecek, oh ne ala memleket, alem buysa, kıral benim valla.:tamam:.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Konu benle alakalı değildir. Biz hayatımızdan da yaşantımızdan da memnunuz. Biz bir olumsuzluktan bahsediyoruz.
Evin bütün yükü erkektedir.
İkinci bir ev olursa onun da yükü erkektedir.
Üçüncü bir ev olursa onun da yükü erkektedir.
Dördüncü bir ev olursa onun da yükü erkektedir.
Ne kadar yük varsa erkeğin sırtında.
Kadının derdi ne burada?
İşte derdi olmadığından dolayı da Allah:
"Kadınlardan, birer, ikişer, üçer ve dörder almanız size helal kılındı." buyurmuştur.
Ben burada şunu sorguluyorum:
Bütün yük erkeğin sırtına vurulduğu halde fevaran sesi kadından geliyor. :):):)
Bunda bir garabet vardır.
Hiçbir kadın erkeğinin ikinci eşine karışamaz. Hakkı yoktur.
Kadın ancak şunu talep eder:
Hani aş'ım?
Hani ekmeğim?
Hani suyum?
Hani elbisem?
Hani param? vs....
Erkek de "Aha!!!" der...
Başka, başka da bir şey yoktur.
Erkek ikinci kez de evlenir 4. kez de evlenir, kadın ancak buna itaat eder.
Selamlar.

NOT

Bunları şahıs merkezli ifade etmiyorum, genel anlamda Din merkezli ifade ediyorum, abuk sabuk yorum yapmayalım.

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Konu, Mübarek Ramazan-ı şerif münasebeti ve 21,inci yüzyılda olduğumuzu unutup 3. 4. 5. eşli gibi kadınlarımızı hiçe sayan saçma sapan yorumlar nedeniyle kilitlenmiştir..!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt