Evlilik için hazırmıyım ne yapmam lazım vicanım paramparça durumda

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Daralıyorum hocam dayanamıyorum

Selamun aleyküm canım hocam,

Hocam bana kızmayın ben size anlatınca rahatlıyorum. Hatta sizinle tanıştıktan sonra (Rabbim karşılaştırdı çok şükür) biraz daha iyiyim. Hocam bu adam varya, sürekli sandalyesini alıyor karşımda böyle bön bön bakıyor ve arabasını da yanımda park ediyor ve pişkin gibi afedersiniz aptal gibi bakıyor. Benim sınırlarımı taşırıyor. Ne yapmam lazım hocam? İşten çıkın demeyin, çıkamam. Çünkü çok ihtiyacımız var, zaten öbür çocuğunda evlene teklifini red ettim. Çünkü bu adam burdan gitmeyene kadar kimseyi ne gözlerimle ne hislerimle aldatamam. Bu beni yıkar hocam, sürekli karşımda ALLAH'A havale ediyorum. Beddua etmemek için zor tutuyorum. Neden bu kadar acımasız? Ben birşey hisssetmesem de neden görmek istemiyorum onu? Neden varlığını bile hissetmek istemiyorum? Hocam ne olur dua edin, 3 aya kalmaz bu atamalar da gitsin bu kadar da yeter ya. Bir insan bu kadar da olmaz kii... Nasıl bir karakter ben mi çok cahilim o mu çok modern? Tamam herşeyi kabul ettim, benim hiçbirşyim yok, o çok şeyi olan birini istiyor. Gitsin ne hali varsa görsün, ama memleketimden gitsin. DAYANAMIYORUM hocam. Evlilik olarak hiç sağlıklı kararlar veremiyorum. Kimseyi hayatıma koyamıyorum ne olur bana çok dua edermisiniz? DAYANAMIYORUM...Uzgunnnduaa..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleykum selam Allah cc. yar ve yardimciniz olsun Size akil, fikir versin ve kendinize gelmenize yardim etsin..sırıtık.:,
sadist ruhlu insanlari kendi degerleri ile birakmali derim...
neden bedua dinimizde yasaklanmis oldugunu psikolojik olarak arastirirsaniz..her insan sadece kendi ana oz, dilli ile bedua ettigini gorursunuz..
neden biliyormusunuz cunku her bedua edisimizde kendimizden, pozitif enerjimisden sarf ederek ederiz..
yaşanan olumsuz duygular da, ruhsal ve fiziksel olarak kişinin sağlığını etkiler...Siz stresse girerken o arkanizdan
zaten her zaman Deli idi diye dalga gecmesine FIRSAT vermeyin..
O tip sadist ruhlu insanlari acitmak istiyorsaniz onlarin taktigini uygulamak zorundasiniz..
yani vurdum duymaz gorunup..sogukkanlilik ile hayattiniza mutlu olmak icin calismalisiniz...

evlilik konusunda da sabit guzel bir karar vermissiniz.. ben Size daha once de soylemistim evlilige ruhen HAZIR degilsiniz..
GEÇMİŞE TAKILIP GEÇMİŞLE YAŞAYAMAZSINIZ...

Bunun adı KALP, Tersden okuduğun gibi PLAK değil ki sende takılı kalsın..deyip hayattiniza kaldiginiz yerden devam edin...
KAYBETTİĞİMİZİ SANDIKLARIMIZ..KURTULDUKLARINIZDIR…

acilangul1

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Aleykum selam Allah cc. yar ve yardimciniz olsun Size akil, fikir versin ve kendinize gelmenize yardim etsin..sırıtık.:,
sadist ruhlu insanlari kendi degerleri ile birakmali derim...
neden bedua dinimizde yasaklanmis oldugunu psikolojik olarak arastirirsaniz..her insan sadece kendi ana oz, dilli ile bedua ettigini gorursunuz..
neden biliyormusunuz cunku her bedua edisimizde kendimizden, pozitif enerjimisden sarf ederek ederiz..
yaşanan olumsuz duygular da, ruhsal ve fiziksel olarak kişinin sağlığını etkiler...Siz stresse girerken o arkanizdan
zaten her zaman Deli idi diye dalga gecmesine FIRSAT vermeyin..
O tip sadist ruhlu insanlari acitmak istiyorsaniz onlarin taktigini uygulamak zorundasiniz..
yani vurdum duymaz gorunup..sogukkanlilik ile hayattiniza mutlu olmak icin calismalisiniz...

evlilik konusunda da sabit guzel bir karar vermissiniz.. ben Size daha once de soylemistim evlilige ruhen HAZIR degilsiniz..
GEÇMİŞE TAKILIP GEÇMİŞLE YAŞAYAMAZSINIZ...

Bunun adı KALP, Tersden okuduğun gibi PLAK değil ki sende takılı kalsın..deyip hayattiniza kaldiginiz yerden devam edin...
KAYBETTİĞİMİZİ SANDIKLARIMIZ..KURTULDUKLARINIZDIR…

acilangul1

KAYBETTİĞİMİZİ SANDIKLARIMIZ... KURTULDUKLARINIZDIR…

Evet hocam çok yerinde bir söz, ama ben bir gün pişman olamsını yaşadığım duyguların nasıl dayanılmaz olduğu görmesini isterdim. Bu dünyada beddua etmicem, ama son nefesimi verene kadar da hakkımı helal etmiyorum. Etmeyebilirim değilmi? Sizce bu ona kalmaz di mi? O adam yüzünden benimle evlenmek isteyen kişiyi de kırdım. Şans vereyim dedim, en fazla iki hafta, fazlası olmuyordu. Hakkı geçmiş midir bana? Hocam onun için de çok üzüldüm. Hocam ben, canımı yakan adamı ben zaten silmişim, sadece gözümün önünde kirlilik yapıyor. Sanki ben hiçmişim gibi yalvarmıştım en son, gözümün önüne gelme diye inadına inadına geliyor canım hocam...Uzgunnn

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
ben hiçmişim gibi yalvarmıştım en son gözümün önüne gelme diye inadına inadına geliyor canım hocam .....Uzgunnn
Benim yakın bir komşum var (üstelik akrabam), bu komşum her dut mevsiminde enfazla bize sataşır, olur olmaz şeyleri büyüterek kavga çıkartırdı,
yine birgün bize sataşıp kavga çıkarttığında diğer komşum da gelip bize; ''siz ona aldırış etmeyin, o ne derse desin duymamış gibi davranın, onu yok sayın, siz böyle davrandıkca o ensonunda çatlar gider'' demişti, şimdi aynı şeyleri ben de size diyorum parrrlak kardeşim, siz onun her haraketini gördükce sinir olur günaha girersiniz, en iyisimi sizde onu yok sayın, siz tepki göstermedikce o kişi de çeker gider, gitmesede haraketlerinden vaz geçerhmmnn bu taktik işe yaramazsa birde şunu deneyin ;)
aklınıza geldikce sanki kapı önünde köpek varmışda o köpeği kovuyormuş gibi ara sıra ''hoşt üleyn, it oğlu it'' deyindfgtn

Ve size birde önerim; hişt hişt sakin ol, sinirlerine hakim olcfbrvo

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Uzgunnnhani size anlattığım kişi varya evlenmek isteyen şimdi de süreklibir şans bir şans diyor bırakmam diyor ve bu vicdan azabı bitirdi beni hocam bilmeden yada bilerek kul hakkına mı girdim hocam ne yapmalıyım bir akıl verin bana hocam ne olur offf böyle ne olur ne olur demesi vicdanımı parçalıyor ne yapmalıyım....

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun aleykum kardesim Size daha once de yazmistim..
insan bir olay veya ilişkiye, sorumluluk veya mevki makama Talip olmadan icine girmeden ;hazır olmalı...
Herşey hazır olmak ile başlar !!Yoksa hem kendinize hem de Size deger veren,Size ümit bagliyan kişilerin HAKKINA hukukuna girer
hem kendinize hem de Ona YAZIK edersiniz...

Evlenmeyi düşünmeden önce evlenmeye hazır olmak lazımdır
Siz evliliğe henüz ruhen, duygusal, aklen hazır değilsiniz...
Evlilik ruhsal, fiziksel ,cinsel,maddi, manevi bir bütünleşme,birleşme,karşılıklı anlaşma demektir.

şu yaşa geldim, şu kadar gelirim var, şöyle bir sosyal statü sahibiyim demekle insan evliliğe hazır olmaz.
İnsan kendi dünyasını kurabilmişse, karşısına çıkan problemleri halledebiliyorsa, cebindeki parayı adam gibi harcayabiliyorsa,
dilini tutmayı,SABRI öğrenmişse,kemal ve olgunluga erişmişse...akil ve idareyi bilirse..
insanlarla medenice ilişki kurabiliyorsa, geçimsiz değilse, haram yollara sapmadan hayatını götürebiliyorsa,
kendi ailesindeki insanlarla medenice bir dialog kurabilmiş ise o kimse evliliğe hazır demektir.

Kendi kendisiyle geçinemeyen, mutluluğu içinde duyamayan ,buhran ve deprasyondan kurtulamiyan,
devamli kendini geçmişe hapsediyor ve yaşıyorsa bu insan evlenmeye hazır degil demektir ...

Çünkü her evlilik kendi içinde birtakım problemler taşır. Bu problemleri çözecek sağlam, dingin bir iç yapısı,
Ruh alemi sabit duygulari yoksa evlenince ne yapacak?

Çevreye bakıyoruz, oğlan Kamil [olgun]değil!!bir baltaya sap olmamış ..Aklı fikri serserilikte, yaramazlıkta.
Anne baba diyor ki şu oğlanı bir evlendirelim, aklı başına gelsin...ya O,olan yarım aklı da giderse..?cddvb..
Bu şekilde düşünmek bir cinayetten başka nedir? Elin kızının başını derde sokmaktan başka nedir? Yazık değil mi o insana..?
Bir genç düşünelim. Aklı başından bir karış yukarıda. Havai, tembel, saygısız, ukala,Sorumsuz!!!
SORUMSUZ EŞLER , SORUNLU EŞLERDİR ...SORUNLU EŞLER DE MUTSUZLUKTUR!!!

hazır olmadan ,yenen aş, ya karın ağrıtır, ya baş.
Bir insan bir işi içinden gelerek, isteyerek yapmıyor, hazır olmadan yaparsa; O işin sonu güzel olmaz.
Zorla yapılan işler insana başarı getirmez. O işler sadece yapılması gerektiği için yapılır...
günümüzde malesef bazi insanlar, Sadece çocuk sahibi olmak veya evli olmak veya menfaat için evleniyorlar..
Her sey de inanin;niyet edip başlandığı gibi de devam ediyor...
neyse kusura bakmayin meslegim tuttu yine...sırıtık.:,

O,kişiye samimi olarak hissediklerinizi ve evliliğe henüz ruhen, duygusal, aklen hazır olmadığınizi belirtin..
gercekten Sizi seviyor ise Sabr edip anlayis ile karsilar ve siz
hazır olduğunuzda sizi bekliyor olacaktir..
anlamiyorsa; Siz, zaten anlayışsız, bencil bir insan ile bu ince ruhlu ve duygusal hassas KIRILGAN haliniz ile yapamazsiniz!!!
Evlilik ,Yolculuk,Kendinden,Kendine DÖNÜŞTÜR,
Önce düşün,sonra tAŞ-ın...
Hakkinizda HAYIRLISI...

acilangul1

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Bahçe ,çiçek,Toprakla uğraşmayı seven biriyim..
ama bahçeye domates, biber ,patlican,fasulye vs sebze fideleri nasil ekilir hic bilmem!!ilgi alanımda değil ..
zaten bahcivanimizda var...neyse anneler gününde oğlum 4 tane domates fidesi hediye getirmis..
gunlerce saksida durdu..bekledi bunlari nasil ekebilirim acabalar ile saksida kurumaya baslayinca..
amann kolay dedim bahçemin gunes alan bir yerine 4 tane Çukur Açtım fideleri yanyana ektim suladim birazda gubre koydum ve her sey hazır dedim gelsin domatesler...
neyse aradan bir zaman gecince bahcivanimiza gosterdim hemen Dometes fidelerimi, söktü !!KIZDIM ne yapiyorsunuz dedim..
Sana iyilik ve yardim etmeye calisiyorum dedi..

bu nasil iyiliktir??dfrt..
bahcivanimiz izah etti..Fideleri cok Yakın,ekmişsin!! aralarinda gelişecek belli bir mesafe yok!!
sadece bugünü,düşünme bunun bir de yarını var!!bunlar büyüyecek, serpilecek..kendine ait alana ihtiyaci olacak!!
sonrada topraktaki fidelerin beslenmesi icin ilk once el çapasi ile topraktaki çiçek köklerinin,temizlenmesi gerekli idi...
Sen,çiçek köklerini temizlemeden Domates fidesi ekmissin!!
bir zaman sonra O temizlemedigin çiçeklerin kökleri domates fidelerinin etrafini sarip kurutacaktir...
bir toprakta iki farkli nesne bir yerde olmaz!!Yetişmez...dedi...

Geçmişin diken ve köklerini temizlemeden hasarlı bir temel üzerine geleceği inşa edemezsiniz?
Yaşamınızda,huzursuzluk, mutsuzluk,stress, deprasyon tıkanıklıklar varsa durup kendinize sormalısınız. ..
ben,nerde yanlış yaptım ve halen de nerede yanlış yapıyorum ...
bilmiyorsaniz bir bilene, bilgine, Ehline sorun benim bahcivana sordugum gibi...

Her işin bir ehli, ustası ya da uzmanı vardır. Bir iş, ehline değil de, yarım yamalak
bir bilgiye sahip olan kişiye teslim edilirse, o işten iyi sonuç alınamaz...

acilangul1

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
rose_field.jpg

Bahcivanimiz,topraktaki çiçek köklerin,temizleyip Domates fidelerini,
Ya Allah ya bismillah deyip !eker ardindan da su Duayi eder:
"Yâ Rabbi! Ben âcizim, elimden gelen budur. Sen lûtfunla ikrâm etmezsen, bu fakirin gücü neye yeter?
Sen kudretinle oldurmazsan, bu zayıf, hangi işi oldurabilir?
Hazinen geniş, rahmetin engin, kudretin sonsuz iken, şu ekmeyi nasip ettiğin tohumun,fidenin, hayatı da ancak senin elindedir."
vakfimizin, Bahçe islerini en guzel ve bereketli olmasina yardimci olan guzel, saf, temiz bir insandir...

Bereket,bahçıvanın mahâretinde degil!O elinden geleni yaptıktan sonra, hiçlik ve huzur ve teslimiyet içinde, Hakk'a bırakışı,ihlâsında saklıdır
Tevekkülü güzelce yapar da bahçıvan, tohum yeşermez mi hiç ?
ANLIYANA...

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm gönül sizim , evlilik icin yazdigin o güzel paylasimda bir cümle ilgimi cekti , sanirim kendimi buldum :)

Kendi kendisiyle geçinemeyen, mutluluğu içinde duyamayan ,buhran ve deprasyondan kurtulamiyan,
devamli kendini geçmişe hapsediyor ve yaşıyorsa bu insan evlenmeye hazır degil demektir ...

benimde acilen birseyler yapip gecmisimin tuzagina kendi düstügüm gibi kendim kurtulmam lazim ...

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
O,kişiye samimi olarak hissediklerinizi ve evliliğe henüz ruhen, duygusal, aklen hazır olmadığınizi belirtin..
Gercekten Sizi seviyor ise Sabr edip anlayis ile karsilar ve siz hazır olduğunuzda sizi bekliyor olacaktir..
Anlamiyorsa; Siz, zaten anlayışsız, bencil bir insan ile bu ince ruhlu ve duygusal hassas KIRILGAN haliniz ile yapamazsiniz!!!
Söyledim hocam ama olsun görüşelim diyor herşey zamanla düzelir görüşmeyi çok istiyor ama ben ne olursa olsun fazla görüşme tarafı değilim. İnanın hiç yüz yüze görüşmedim uzaktan uzağa gördüğüm biri ama ben şuanda kafam çok akrışık o çok zor durumda olduğu dönem onu bıraktım ama görüşerek de umut vermiş oluyorum ama ona hep uzaktan uzağa dua edicem ben bana o şeyleri yapan adam gibi vicdansız olmak istemiyorum. O bana çok kötü günler yaşattı gözyaşı dökmediğim bir gün kalmadı eğer başta ilk ayda bana oı kötü yüzünü huyunu gösterseydin ben onu seviyor olmayacaktım. Bende o yüzden bu beni sevdiğini söyleyen adamı bıraktım korktum şans veremedim benim için kimse üzülmesin istedim canım hocam doğrumu ettim ?

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Benim yakın bir komşum var (üstelik akrabam), bu komşum her dut mevsiminde enfazla bize sataşır, olur olmaz şeyleri büyüterek kavga çıkartırdı,
yine birgün bize sataşıp kavga çıkarttığında diğer komşum da gelip bize; ''siz ona aldırış etmeyin, o ne derse desin duymamış gibi davranın, onu yok sayın, siz böyle davrandıkca o ensonunda çatlar gider'' demişti, şimdi aynı şeyleri ben de size diyorum parrrlak kardeşim, siz onun her haraketini gördükce sinir olur günaha girersiniz, en iyisimi sizde onu yok sayın, siz tepki göstermedikce o kişi de çeker gider, gitmesede haraketlerinden vaz geçerhmmnn bu taktik işe yaramazsa birde şunu deneyin ;)
aklınıza geldikce sanki kapı önünde köpek varmışda o köpeği kovuyormuş gibi ara sıra ''hoşt üleyn, it oğlu it'' deyindfgtn

Ve size birde önerim; hişt hişt sakin ol, sinirlerine hakim olcfbrvo

selamun aleyküm ekrem kardeşim

aklınıza geldikce sanki kapı önünde köpek varmışda o köpeği kovuyormuş gibi ara sıra ''hoşt üleyn, it oğlu it'' deyin
demişssinizde ben asla canımı yakmasına rağmen böyle kelimeler kullanmadım sadece pislik ve aptal kelimesi oda dayanılmaz olduğunda yoksa yine etmem ama en güzel olan en büyük olan RAABİME sevdiğime havale ettim son nefesimi vere kadar herşey için sağol kardeşim....duanı eksik etme duaa..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Selamun aleykum kardesim,Doğru mu yanlış mı yaptınız bunu ancak Siz, yüreginiz bilir ve hissedebilir ama ben sunu biliyorum ki;
bu geçmiş stressli dikenli kuyudan ancak kendi kendinize Allah-in rahmetti ve yardimi ile cikabilirsiniz!!
ve Siz hic bir ilişkiye,yeni baslangica, evliliğe henüz ruhen, duygusal, aklen hazır değilsiniz...

Evlilik ruhsal, fiziksel ,cinsel,maddi, manevi bir bütünleşme,birleşme,karşılıklı anlaşma demektir.
Allah cc.Yar ve Yardimciniz olsun...

acilangul1

parlakkk

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Selamünaleyküm gönül sizim , evlilik icin yazdigin o güzel paylasimda bir cümle ilgimi cekti , sanirim kendimi buldum :)

benimde acilen birseyler yapip gecmisimin tuzagina kendi düstügüm gibi kendim kurtulmam lazim ...

selamun aleyküm kardeşim inşallah hep beraber az kaldı ..:.dost.

Kimya

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Aleykümselam parlakkk kardesim, RABBIM yar ve yardimcin olsun insallah.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Evlilik ve eş seçimi gibi önemli bir karar söz konusu olduğunda "doğru kişi" kadar "doğru zaman" faktörü de önem teşkil ediyor...
Kişinin, gerek kişisel gerekse yaşamsal ,duygusal, aklen evliliğe hazır olması gerek...

18 yaşında olup da evliliğe psikolojik olarak hazır olamayan bir çok birey vardır. ve bunlar ile evlilik yapan erkekler bunun sonucuna da katlanmalidir...
çocuk yaşta evlendiği için evliliğini yürütemeyen çoğu halen çocuk olan anneler nasil sorumluluk alip evlad yetiştirebilir ki ...?
Maddi manevi ,aklen, hazır olduğunda ancak çocuk Sahbi olunmali...

Önce kendi kendine yeten ve ayakları üstünde durabilen ,kendisini idare edebilen, kendisini taniyan,bir yetişkin olabilmek gerek;

yani önce "birey", sonra "çift" olmak gerek ! Bir genç yetişkinin, sağlıklı bir biçimde bireyleşebilmesi ve ardından da sağlıklı bir birliktelik kurabilmesi için
öncelikle kendi benliğini ve sınırlarını ailesinden ayrıştırarak tanımlayabilmesi ve kendi hayatının ve kararlarının maddi-manevi sorumluluğunu ve bilincini taşıyabilmesi gerekir.

Üst Alt