Evli bir kadının ilişki yaşaması?

• Konuyu başlatan Sorumvar
  • Başlangıç tarihi
S

Sorumvar

Kayıtsız
Misafir
Selamün Aleyküm
Evli bir kadın ve bundan çocukları varsa..
Başka bir adamla görüşmesi ilişkisi olması?..
Hayatı boyunca kötü Her ne yaşadıysa yaşasa ne olursa olsun böyle yapması kötü müdür veya hafifletici birşeyi varmıdır?..Ve bu kadın allahına çok bağlı bir insansa?
Ve kocasından boşanamıyorsa bunu açıklarsanız sevinirim?

Aslında geniş bir konu ama sorular yayınlanınca halka açık olduğundan dolayı açmak istemedim sevgilerle..
(Kişilere mesajda gönderilemiyor.) Şimdiden ilginizden dolayı Teşşekkürler:)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ve Aleykümselam Kardeşim, eğer şeytan aklınızı karıştırıyor ise sizde vicdan, kuran,iman,ahlak, Allah korkusu ile kalbinizi düzeltin aklınızı aydınlatın!!
Zina İşliyorsunuz, Haram işliyorsunuz..! Nikahsız girilen her ilişki adı ne olursa olsun haramdır. Bu işten kendinizi kurtarınız. Tevbe ediniz..!
Allahın helal kıldığı nikah varken haram kıldığı zina ile vakit kaybetmeyin..gidişin hiç hiç hiç iyi değil..Rabbime yönel.. tevbeye sarılin.

"Ve bu kadın allahına çok bağlı bir insansa:"
bir yere varmak için bir yeri terk etmeniz gerekli..Allaha bağlı olmak Allah cc ile birlikte olmak Ona varmak istiyorsaniz;
zina, haram ve günahı terk etmeniz gerekli yoksa kendinize ve çocuklarıniza yazik edersiniz..

Hem vallahi hem billahi ;İnsan ne ekerse onu biçer yarin çocuklarınizdan birisi aynen ama ayneen Sizin gibi zina yapar ve eşini aldatır..
bu da ilahi adalet! Aldatan insan, arzuları tarafından aldatılan insandır!!Aldatan Aldanır...

Aldatan da aslında kendi içinde çatışmalar yaşamaktadır. İki tarafı idare etmek heyecanın yanı sıra gerginlik de yaratmaktadır.
Sürekli yakalanma endişesi huzursuzluk yaratır. Tedirginlik ve gerginlik hali yalanını saklamasını zorlaştırır. Çoğu zaman aldatılan aldatıldığının farkındadır.
doğru zamanı kollamaktadir!!

Aldatan insan aslında kendine karşı da yeterince dürüst değildir. Duygu ve düşünceleri ile yüzleşmekten kaçar. Ne istediğini bilmiyordur. ‘Aldatan kendini aldatır’.

Aldatılmak hiçbir şeyin sonu değildir. Aldanan değil, asıl aldatan zarar görecektir. Şu atasözü de bu durumu çok iyi anlatacaktır sanırım. ‘Ava giden avlanır’.Kendinize gelin kendinize...

duaa..

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Ve Aleyküm'üs-Selam. Ayrılmak dışında hiç bir çıkar yolu yoktur. ne sıkıntılar çekiyorum ve ayrılamıyorum bu yüzden zinaya hafifletici sebep var mı demek pazarlık yaparak harama fetva aramaktır, bu Allahu Teala'yı alaya almaktır.
Tövbe kapısı açık mı derseniz anlarız... Evet açık, buyrun girin deriz ama diğerine evet demek hem sizi küfre düşürür hem de bu fetvayı vereni... Söz konusu amel öyle böyle bir günah değil ki en büyük günahlardan! Haram edilmiş bir günahtan bahsediyoruz Haram=YAKLAŞMA BİLE!!! Ölüm kalım meselesinde haram olan domuzu bile ölmeyecek kadar yemek caiz olurken, zinaya asla izin verilmez... Ölüm kalım meselesi varsa ayrılırsın. Ve diğer kişiyle evlenirsin. Ortada zinaya mecburiyet göremiyoruz!!!

S

sorumvar

Kayıtsız
Misafir
cinsel bir birleşme vb. gibi şeyler yok sadece görüşme, bu da mı zinaya girer? teşşekkürler..

BEDİR MUHAMMED ALİ

Çalışkan Kardeşimiz
Üyemiz
Burda açık olan bir şey var. kadın yada erkek fark etmez. kuranda açık tebliğ var şöyleki. eş,sözlü,nişanlı farketmez ayrılık noktasına geldiğiniz kişilerle bağlarınızı bitirmeden başka ilişkilere asla kalbinizi açmayın eğer açarsanız yalan ve riyanın üzerine kurulan aşk yada hayellerinizde şeytan bir gün sizi rezil etmek için peşinizde. şimdi sizin önünüzde bir sıkıntı var ama birde allah var mutlaka allah sabırlı olursanız size ferah kapısını açıcaktır sabır umut ve ümitlerin bittikten sonrasıdır. allah adildir hiç şüpeniz olmasın aeo

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Zina etmek, bir kadın ya da erkek ile nikâhsız olarak cinsel temasta bulunmak demektir. Bu, gerçek anlamda bir birleşmenin adıdır.
Birleşme olmadan yapılan şeyler de zina kapsamına girer ama bu fiillere maddi bir ceza verilmez.
Mesela Peygamberimiz elin zinasından, gözün zinasından bahsetmektedir: “Gözün zinası bakmaktır.” (Buhârî, İsti’zan, 12) Zaten Allah sadece zina yapmayı değil;
ona yaklaşmayı haram kılmıştır.
“Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, çok çirkin bir iş ve kötü bir yoldur.” (el-İsrâ, 17/32).

Yaklaşmak bile haram olduğuna göre bu yaptığınızdan derhal tevbe etmeli ve evleneceğiniz güne kadar bir daha asla bu davranışları tekrar etmemelisiniz.
Gözlerin zinası bakmak,Kulakların zinası dinlemek,Ayakların zinası Haram yolda gitmektir...

Bu tür şeyler Dinen Haram ve yasak olan fiillerdir.Uzak durmalısın yoksa bunun ardı arkası kesilmez! ve ardindan cinsel birleşme de olur!!
Ateşin önüne geleni yakıp kül ettiği gibi seni de yakar en çirkin sıfatlara büründürür, En çirkin günahları işletir.
Çaresi Oruç tutman, Namazlarını kılman, Dini sohbetlere katılman, Kuranı Kerim okuman ve çokca zikirle meşgul olmandır.

Ey kalbleri evirip çeviren Allah’ım, Kalbimizi hidayet üzere, Senin sevginle, Sana itaatle sabit kıl...amin!!

Bahardalı

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
ne olursa olsun biriyle birlikte isen hiç bir şekilde aldatmaya hakkınız yok.

ozkn

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Bu kadar basit mi?

cinsel bir birleşme vb. gibi şeyler yok sadece görüşme, bu da mı zinaya girer? teşşekkürler..

Ya kardeşim :) Polis diyor ki hırsızlık büyük suçtur, şu arabaya yaklaşmayın; hırsız da arabanın içinde yakalanıyor ama henüz arabayı çalmadan beni yakaladın ortada suç yok diyor... Eğer polisi ikna edebileceksen buyur zinaya yaklaşmayın buyrulduğu halde son aşamaya kadar gelip cinsel ilişkiye girmedik ki diye Allahu Teala'yı ikna edin. Gerçeği şudur: günahını da almak istemiyorum. O kişiyi seviyorsun aşıksın ama dışarda görüşmüyorsunuzdur, içten içe ona bu tür duygular besliyorsundur bilemiyoruz. Ama anlattıklarından sanki onun kollarında zaman geçirdiğin anlaşılıyor. Lütfenböyle yanlış anlaşılmalara fırsat vermeyecek şekilde durumu net yazın. Durduk yere biz de iftira atmış olmayalım.

I

ILASKA

Kayıtsız
Misafir
evli olarak sevmek

evli olarak sevmek gunahmi? lutfen cevaplayin cok onemli

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah kimseyi şaşırtmasın ve gaflete düşürmesin..Zaten evlenmekteki maksat nedir gözü ve nefsi karşı koyulmaz duygulardan arındırmak değilmidir..?

Buna ahlâksızlık ,kalbte ihanet,riya ve samimiyetsizlik, denebilir. Bunun insanlıkta söylenebilecek bir sözü olmaz ki dinde olsun. Büyük bir tevbe ile her ikisi de kendilerini kurtarsınlar. Gerekiyorsa boşandıktan sonra ne yapacaksaniz yapın!!
Zihnin seni bir tarafa çekiyor, kalbin başka bir tarafa çekiyor, bedenin de başka yerde Sen bu durumda huzursuzluk içinde olduğun yerde sayip durursun!!

"Gizli Aşktan Sorumlu muyuz?
İçimizden geçirdiğimiz ama hayata geçirmeyi asla düşünmediğimiz ayıp ve günah sayılabilecek duygulardan sorumlu muyuz?
Mesela yalnızken sevmediğim biri hakkında atıp tutmak gibi. Sonra evli olduğun halde bir başkasına aşık olmak gibi. Fakat bunları kimse bilmiyor.
İçimde sakladığım bana huzur veren sırrım benim. İmkânsız bir aşk. Ne dersiniz hocam. Günah mı işliyorum. Kimseye belli etmeden normal hayatıma devam ediyorum.
Fakat O nu düşündüğümde mutlu oluyorum. Sadece bu kadar düşüncelerde yaşayan habersiz bir aşk. Lütfen cevap gönderin hocam. Affınıza sığınıyorum.

Cevap;
Bilindiği gibi insan, kalbine gelip geçen duygulardan (havâtır) sorumlu değildir ama içinden kendi kurguladığı, düşünüp geliştirdiği, besleyip haz duyduğu şeylerden sorumludur.
Bir erkek bir kadını hayal ediyor, onunla ilişki yaşıyor ve bunu bilinçli olarak yapıyorsa, aslı kadar almasa da yine günah işlemiş olur.

Allah (cc) şöyle der: "Göklerde ve yerde ne varsa Allah'ındır. İçinizdekileri açıklasanız da gizleseniz de Allah onunla sizi hesaba çekecektir...." (2/284).

Evli bir kadına aşık olmaya gelince, insan elinde olmadan birine ilgi duyabilir ve bir kalbi meyil yaşayabilir. Bunun elinde olmadığı miktarından sorumlu değildir.
Ama bu ona haz verir ve bunu bilinçli olarak sürdürürse günaha girmiş olur.

Efendimiz (sa): "Kim evli bir kadını ayartırsa bizden değildir" buyurur. Sizin; ben böyle yapmıyorum, sadece içimden aşk ve ilgi duyuyorum demeniz anlamlı olmaz. Çünkü bunun bir adım ilerisi odur.
Faruk Beşer

Üst Alt