Evlat edinilmiş çocuğa evlatlık olduğu kaç yaşında söylenmeli

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
insan sahip olduğu şeyi arar mı

Selamün Aleyküm Gönül Dostlarım,bu Sabah Oğlumun okuluna (özel islami okul)una gittim...
okulla gitmiş iken fırsattan İstifade Ona sarılıp öpeyim dedim onun bir kere Anneciğim demesi benim bütün günümü mutlu ,huzurlu, neşeli olmama vesile oluyor...
neyse çocuklar,tenefüsde idi..baktım benim ki en yakın arkadaşı ile konuşuyorlar...
biraz hüzünlü görünüyordu bir şey mi olmuştu...

neyse iyice yaklaştım artık onları duyabiliyordum..
Remzi ( arkadaşı ) diyordu ki
-biraz daha büyüyünce anneni yani seni doğuran anneni arayıp bulacakmısın...?
-Oğlum da hayır !dedi, insan halihazırda sahip olduğu bir şeyi arar mı ?
benim, beni çok seven bir annem var zaten...

neyse yanına gittim ve dedim ki evet seni gerçekten çok seven bir annen var ama seni doğuran annen de seni seviyor...
-Anne dedi insan,sevdiğini arar,sorar merak eder...dedi..
Çok kırgın idi...
Onun, hayatı boyunca stres ,deprasyon ile başa çıkabilmesi, mutlu ,huzurlu tam bir birey olması annesi ile olan ilişkisine bağlı olduğunu biliyorum ...
Ona dedim ki annenin bu seçimi, haal ve hareketi, davranışı sevgisizliğin değil cehalettinden dir...cehalletinden...Ah Cehalet Ah...

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Allah yardımcınız olsun. İşiniz kolay değil. İslami bir güzellikle kolay olmayanı kolay kılarsınız inşallah! Manevi gûç ve kuvvet dilerim.

saze

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
geç kalmışsınız 5 . yada 6 yaş uygun ne kadar erken denirse iyi 5 yaş
psikiyatrise gidin ve psikiyatristle beraber söyleyin o size yol ggöstercektir

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Sadece bir zaman gelip yaşı söylemek de yetmez herhalde. Evlatlığı bir anne şefkatiyle yarınlara hazırlamak, ona karşı bütün görev ve sorumluluklarınız, iletişiminiz de, bilgi ve beceri istiyordur sanırım.
Kolay değil cidden ama kolay olmayanın manevi ecri de ali ve bereketli oluyor.
Psikologlar için bu sorunlar zaten aşılmıştır diye düşünüyorum.
Benim bir kardeşim evlatlık verilmiş ama halan psikolojisinde bir dağınıklık var. Zor yani!
Allah, bu hususta, her bir kardeşimin yardımcısı olsun.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Sadece bir zaman gelip yaşı söylemek de yetmez herhalde. Evlatlığı bir anne şefkatiyle yarınlara hazırlamak, ona karşı bütün görev ve sorumluluklarınız, iletişiminiz de, bilgi ve beceri istiyordur sanırım.
Kolay değil cidden ama kolay olmayanın manevi ecri de ali ve bereketli oluyor.
Psikologlar için bu sorunlar zaten aşılmıştır diye düşünüyorum.
Benim bir kardeşim evlatlık verilmiş ama halan psikolojisinde bir dağınıklık var. Zor yani!
Allah, bu hususta, her bir kardeşimin yardımcısı olsun.
aynen!!islamda evladlik yok diye buyuran Rabbim bizi bizden daha iyi biliyor ve seviyor!!bunu evladlik alınca iman ettim!!
evladlık olduğunu söylüyorsun ve mesele bitmiyor, işte aslında mesele, mücadele, ruhen kabulenme ,sorgu ve cevapsız sorular kördüğümü, beyindeki dağınıklık,o zaman başlıyor...

Çocuğun bunu derhal anlamasını ,Kabul etmesini, kaderi ile barışmasını,hazm etmesini bekliyemezsiniz Siz olsanız bunu hemen Kabul edebilirmiydiniz.......?

Zaman ile büyüdükce kafasina, kalbine takilan sorulari olacaktir!!her soru sorduğunda;
aklen, idrak, fizyolojik ve duygusal yaşına uygun açıklamalar tekrarlanmalıdır...
it has to make a sense...........
yani sorularina cevap verirlen aklen,makul ve mantıklı,bir sebebi bir açıklaması olmalı !! yoksa if it doesn't make a sense aklen,makul ve mantıklı bir açıklama yapamazsam onu aklen ,vicdanen ve ruhen ikna edemezem, ikna olmazsa!!
o An`a hayattı, boyunca takılır ,hapis kalır,kilitlenir!!ileriye hiç gidemez hiç bir zaman tam bir birey, tam bir insan, tam bir baba, anne, evlad, sevgili, eş olamaz!!

Hak şerleri hayreyler,Zannetme ki gayreyler
Ârif onu seyreylerMevlâ görelim neyler,Neylerse güzel eyler
Sen hakk’a tevekkül kıl,Tefviz et ve rahat bul..

Hiç kimse, sınanmadığı imtihanın yada günahın masumu ,yada kahramani değildir..imtihan edilmeden gazel okuyup nasihat vermesin....yazmak yetmiyor yaşamak gerek..........

tozduman

Moderatör
Moderatör
Ablacigim selâmün Aleyküm. Empati kuruyorum yusuf oluyorum zor .
Gerçekten zor bir durum ikiniz içinde.
Yusuf için en güzel nimet yanında siz varsiniz hemen toplarsiniz o dagildiginda.
Sevgi bütün yaraları iyileştirir ben çok uygularim bunu hayatımda bana iyi geliyor.
Amin ecmain Allah hepimize yardım etsin ahirette ve dünyada iyi hal nasip etsin.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Birçok ayetin emrini aslında yerine getiriyorsunuz... Evlatlığın yokluğunu gündeme getirmek, Allah'ın diğer emirlerini de ortadan kaldırmaz.
İşte siz o emirlerle iç içesiniz. Böyle bir güzellik de var.
Ne kadar sevinseniz azdır..!
Dua ile.

Üst Alt