Ev Baklavası Nasıl Yapılır

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25
Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı sirke
1 adet kabartma tozu
yarım çay kaşığı tuz
200 gram margarin
kırılmış ceviz ( isteğe göre fındık da olabilir )
un
nişasta

Şerbeti için ;
5 bardak su
4 bardak şeker
bir kaç damla limon suyu

Hazırlanışı :

İlk olarak yumurtaları, sütü, sirkeyi, sıvı yağı,tuzu ve kabartma tozunu bir kaba boşaltalım ve içerisine aldığı kadar un ilave ederek ortalama yumuşaklıkta bir hamur haline gelinceye kadar yoğuralım.Hazırlamış olduğumuz hamuru ŞEKİL 1 de görüldüğü gibi 30 eşit parçaya bölelim.

dvqzjc.jpg


bey1y1.jpg
fa7q4n.jpg


2vv1aqd.jpg
bk95s.jpg

30 eşit parçaya böldüğümüz hamur parçalarını tek tek tabak büyüklüğünde olacak şekilde açalım ve açtığımız bu parçaların arasına nişasta serperek 10′ lu gruplar şeklinde üst üste koyalım.(ŞEKİL 2 ve ŞEKİL 3 te olduğu gibi )10′arlı olarak grupladığımız 3 parçanın her birini merdane ile ŞEKİL 4 te olduğu gibi tepsi büyüklüğüne getirelim.Aralarına fındık veya ceviz serperek ŞEKİL 5 te görüldüğü gibi üst üste yerleştirelim.Bu işlem bittiğinde istediğiniz şekilde kesebilirsiniz.Kestikten sonra üzerine eritilmiş yağı dökelim.Bunu yaparken her yerine eşit miktarda gelmesine dikkat edelim.Daha sonra fırına koyalım.

Şerbetin Hazırlanışı :

5 bardak suyu ve 4 bardak şekeri bir tencereye boşaltalım ve 5 dk kaynattıktan sonra içerisine bir kaç damla limon damlatalım ve 1-2 dk daha kaynatalım.Baklava soğuduktan sonra şerbeti sıcak olarak üzerine dökelim.Afiyet olsun.



alıntı
 
Üst Alt